Fragmenten

Wat het weekend bracht (18)

In ‘Wat het weekend bracht’ laat ik jullie af en toe meekijken in het leven hier van alledag. Dit is een mogelijke manier om de persoon achter deze blog een beetje beter te leren kennen. Hoewel alles hier tegenwoordig in het teken staat van enerzijds de naderende examens èn mijn ‘zoektocht naar…’ , trachten we toch ook ontspannende momentjes in te passen. De balans houden tussen inspanning en ontspanning.  Niet altijd even makkelijk ‘hoor’ 😉 maar moeilijk gaat ook

Vrijdag

De zonnige lentedagen die we al even mogen ervaren, zorgen er mee voor dat ook het buitenleven weer meer glans krijgt. Niet in het minste het genieten op ons terrasje hoort daar ondermeer bij. Dat we daarvan tegenwoordig met 3- in plaats van met 2 kunnen genieten, daar word ik alleen maar vrolijk van.

Zelfs het studeren gebeurt nu al eens samen, heel gedisciplineerd, buiten op dat terras. Ik laat hen dan rustig doen. En als mijn dochters vriend dan hier bij ons blijft eten, geniet ik daar mee van. Concreet betekende dat ook dat er een derde terrasstoel ⇓ aan zat te komen :-). Gelukkig vond ik die in dezelfde kleur (antraciet) als die van de eerder aangekochte terrasmeubelen. Ik houd er met name van, als alles mooi op elkaar is afgestemd.

terras

Tip: Op vele plaatsen (ondermeer bij: Blokker/Leenbakker/Paradisio…) zijn er overigens heel wat midseason buitenkansjes te scoren. Even een snelle rekensom, kijken en vergelijken was hier de boodschap. Een terrasstoel mèt stoelkussen en voetbankje erbovenop voor de prijs waarvoor ik elders nog niet 1 stoel kon kopen? Dan was de beslissing snel gemaakt. En als je ’t mij vraagt: het loont toch telkens opnieuw de moeite, dat vergelijken. Dat werd dus genieten op vrijdag.

Zaterdag

Doorgaans ziet elke zaterdag er hier een beetje hetzelfde uit: wat oprommelen in huis, weekmenu opstellen en boodschappen doen, nog wat rondkijken in winkels… Op de terugweg naar huis dan ook mijn bijdrage geleverd aan de Rode-Kruis-stickeractie. Respect nota bene voor al die vrijwilligers die in die zengende hitte stickers stonden te verkopen! Voldoende drinken, ik was er alleszins op voorzien ⇓, ook voor onderweg.

Rode Kruis stickeractie

Op zaterdagnamidag werd er dan nog even verder genoten, in die zon. Voorzien van de benodigde parasol, de juiste zonbescherming en handcrème met UV-filter. M’n energie kreeg hierdoor duidelijk een boost.  En hopelijk dit jaar géén vitamine D tekort.

Op zaterdagavond werd hier nog eens naar een film gekeken. Dan wel een film uit de oude doos (1993) via de openbare omroep.  Een nog zéér piepjonge Johny Depp (woehoe) en Leonardo Di Caprio schitterden zij aan zij elk in hun hoofdrol.  Mooi en zeker aangrijpend. Titel van die film: What’s eating Gilbert Grape.

 

Zondag

Nu is mooi weer tijdens het weekend voor mij doorgaans géén equivalent voor binnenactiviteiten maar het boekenfestijn, daar maakte ik op zondag graag een uitzondering voor, zij het wel in de late namiddag.

Wat zo fijn is aan dit boekenfestijn, is de gratis inkom. Meteen de reden waarom ik al sinds 2015 niet meer naar de gewone boekenbeurs ben geweest. Ik ben principiëel tégen inkom die wordt gevraagd op een commerciële beurs. Lang leve het boekenfestijn dus 🙂

Wist je trouwens dat op elk Boekenfestijn een inzamelpunt is voor de actie voor blinden geleidehonden? Een bijkomende reden om zeker eens langs te gaan. De volledige kalender (BE + NL) vind je overigens via deze [link].

Het lezen gaat hier vlot waardoor er weer plaats werd vrijgemaakt in m’n boekenkast.  Dus mocht ik van mezelf nog eens nieuw leesvoer in huis halen, weliswaar met een vooropgesteld budget. Een woordje uitleg bij deze ⇓ boekenbuit.

 • Clover’s child (Amanda Prowse) -> Omdat ik al héél lang eens een anderstalig boek wil lezen. In dit geval: geschreven in het Engels. Amanda Prowse staat ook al heel lang op m’n lijstje van ‘auteurs die ik nog wil leren kennen’. Dus bij deze…
 • De wachtenden (Olga Grushin) -> Een boek van een Russische auteur, dat ontbrak er nog aan. Goed voor de Boekenreis rond de wereld. Het lijkt me een heel grappig boek, originele inval ook. Heel benieuwd naar…
 • Het laatste kwartier van de maan (Chi Zijian) -> Voor de Verbeelding Book Challenge 2018 zocht ik nog naar een boek dat zich afspeelt in China (puntje 24). Als dan zo’n boek wordt aangeraden voor de liefhebbers van Isabel Allende en Khaled Hosseini, ja dan ben ik natuurlijk verkocht…
boeken – boekenfestijn

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De vorige ‘Wat het weekend bracht’ gemist? Via deze [link] vind je ze allemaal.

21 gedachten over “Wat het weekend bracht (18)

  1. Nog een boekenliefhebber :-). Van de auteur die jij aanhaalt, las ik ‘Duizend schitterende zonnen’ en dat vond ik zo prachtig dat ik beslist nòg boeken van hem wil lezen. Ik hoor/lees ook veel positiefs over ‘De vliegeraar’. Wat vond/vind jij als kenner z’n beste boek tot hiertoe als ik vragen mag?

   Like

   1. De meningen bij ons thuis lopen nogal uiteen. Ik las De Vliegeraar eerst en blijf dat het best vinden, maar mijn man vindt Duizend Schitterende Zonnen beter.

    Geliked door 1 persoon

  1. Dat was het inderdaad…genieten. Het was zalig zitten in die stoel ;-). En omgekeerd: toch ook de nodige beweging genomen door naar dat Boekenfestijn te gaan. Ik ga er wel eens graag naartoe, veel liever dan naar ‘de’ Boekenbeurs. Beter voor de portemonnee 😉

   Geliked door 1 persoon

  1. Dat lezen toch hé ;-). Voor mij een goede vorm van ontspanning als afwisseling met ‘meer bewegen’. Leuk dat ik jou hiermee kan inspireren. Onder de links van die challenges vind je ook elk van m’n boekbesprekingen. Hopelijk vind je er wat tussen. Alvast veel leesplezier!

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik zal gauw eens sneupen 🙂 En lezen tja… werk voor een boekwinkelketen, kom er niet vanaf haha.

    Like

   2. Sneupen…kende het woord niet dus ff gegoogled ;-). Weer iets bijgeleerd. Oh lijkt me leuk zo werken voor een boekenwinkelketen. Telkens ik daar binnenwandel is er toch stof om een interessant babbeltje te slaan.

    Geliked door 1 persoon

   3. Zelf help ik mee aan de webwinkel op het hoofdkantoor, maar af en toe huppel ik de winkel ook in 🙂 Wel christelijk, geen idee of je daar ook wil sneupen 😉 Fijne dag vandaag!

    Like

 1. Deze editie van het Boekenfestijn heb ik overgeslagen maar ik hoop eind mei wel naar het Boekenfestijn in Antwerpen. Zolang het evenement gratis blijft vind ik het heel fijn om er even te gaan rondsnuisteren. Het is altijd zonde wanneer je inkom moet betalen op een beurs waar zaken verkocht worden. Ik bedenk me net dat het wel héél lang geleden is sinds ik What’s Eating Gilbert Grape zag.

  Like

  1. Dat vind ik ook, Liesbet, een commerciële beurs mag wat mij betreft ook geen inkom vragen. Volledig mee eens. Ik hoop dat het jou lukt om naar de editie in Antwerpen te gaan en dat je er vindt wat je zoekt.
   Oh die film die is zo mooi. Ik kende ‘m totaal niet. Heeft me erg ontroerd.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.