Welzijn

Een handcrème met UV bescherming

In zomertijd is het heel vanzelfsprekend. De huid beschermen tegen schadelijke UV-stralen. De juiste zonnebril op om de ogen te beschermen. Jonge kinderen een zonnehoedje/petje op. Een wit T-shirt aan om in het water te gaan plonzen. Doch ook volwassenen hebben er blijvend baat bij om zich afdoend te beschermen en voldoende te smeren. De handen worden echter al eens vergeten.

Onze handen die ten allen tijde worden blootgesteld aan soms extreme weersomstandigheden. In wintertijd dragen we als vanzelf handschoenen om ze extra te beschermen tegen weer en wind en wordt er doorgaans goed gesmeerd. Handcrèmes tegen het uitdrogen, bij kloven, extra verzorgende handcème met of zonder nagelbescherming: de keuzes hierin zijn legio. Doch in zomertijd worden ze wel eens over het hoofd gezien.

Nog nèt iets te vroeg om al dagelijks met ontblote armen rond te lopen blijven handen evenwel blootgesteld aan die schadelijke UV-stralen. En wat doe je daar dan mee, zonder je telkens volledig te moeten insmeren?

Opteer dan voor zo’n handcrème met UV-filter. Deze laatste echter niet zo makkelijk te vinden bij de reguliere verzorgingsprodukten.  Dankzij een tip van iemand anders vond ik er eentje bij Rituals (met SPF 15) doch deze smeert niet zo makkelijk uit, trekt maar moeilijk in de huid in en voelt nog lang daarna erg vettig aan. Niet bepaald wat je van een goede handcrème mag verwachten. Dus ging ik verder op zoek en vond…

handcrème

Tussen alle – betaalbare – handcrèmes vond ik welgeteld een: deze ⇑ Nivea Q10 & UV-filters anti-age handverzorging  (verkrijgbaar ondermeer bij Kruidvat). Die is het geworden. Ik houd doorgaans wel van de produkten van Nivea. Zo ook wat deze handcrème betreft. Goed smeerbaar, met een aangename frisse geur en een die snel intrekt en geen vette laag achterlaat. En als dikke plus die UV-filters. Best blij met deze aanwinst! En erg handig in formaat.

Deze handcrème kan ik overal mee naartoe nemen (past zelfs in m’n zelfgemaakt make-up tasje voor in de handtas 😉 ). Doch ook op andere plaatsen heb ik graag handcrème bij de hand (zoals in het handschoenkastje van de auto/in het toilet naast het zeeppompje/op het aanrecht in de keuken (daar ook -> naast het zeeppompje 🙂 )/in m’n nachtkastje…). Handcrème is – en blijft – dan ook zo een van m’n kleine verslavingen.

Ook gelezen:

Handcrèmes getest door Sofie op haar blog Café cosmetique

Meer lezen?

Zonbescherming: feiten en fabels

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gebruik jij wel eens een handcrème als bescherming tegen de zon?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

10 gedachten over “Een handcrème met UV bescherming

 1. Ik gebruik meestal een vleugje van mijn dagcrème voor het gezicht die ook een zonnefilter bevat. Desondanks verschenen op mijn rechterhand een paar ouderdomsvlekjes. Vraag is hoe ik deze nog beter voorkom en of ik ze kan doen verdwijnen… Of is het een kwestie van aanvaarden, gezien mijn leeftijd…? Misschien is het met eenvoudige middeltjes toch nog wat uit te stellen…

  Like

  1. Er bestaan inderdaad crèmes die ouderdomsvlekjes zouden tegengaan… Ik heb daar echter m’n bedenkingen bij. Bescherming tegen de zon vind ik dan weer wèl ontzettend belangrijk. De huid van handen is wel anders samengesteld dan de gelaatshuid. Vandaar dat ik toch een aparte handverzorging verkies zolang ik geen krachtige zonnecrème gebruik ;-). Een goede verzorging blijf ik belangrijk vinden, ongeacht m’n leeftijd. En veranderingen horen nu eenmaal bij het leven als een natuurlijke gang van zaken, ik vind niet dat dat moet worden tegengewerkt 😉 .

   Geliked door 1 persoon

   1. Neen, dat is waar. Ik houd het ook bij een goede verzorging. Meer kan een mens niet doen. En de veroudering is niet tegen te houden, enkel te verzachten…

    Like

  1. Dat doe ik ook eens ik begin met zonnecrème smeren zoals je hier kon lezen. Handcrème gebruiken is zowaar een goede gewoonte van me geworden. Ik wist tot voor kort niet dat zo’n handcrème met UV-filters bestond maar kijk, ik heb weer eens bijgeleerd.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik gebruik gigantisch veel handcrème, als ik last heb van stress dan krijg ik heel snel jeuk aan mijn handen. Na elke wasbeurt smeer ik ze dus ook goed in. Dat ik in de zomerperiode best een handcrème met UV-bescherming in gebruik daar had ik nog niet bij stilgestaan, dus dankjewel voor de tip!

  Like

  1. Hier ook een grote handcrème fan. Zo een met UV-filter is voor mij ook nieuw en nu ook wel blij dat ik het heb ontdekt. Zoiets kom ik dan ook graag delen. Blij dat je er wat aan hebt (en graag gedaan 😉 ). Die tube gaat nu altijd en overal mee. Eens het echte werk begint met zonnecrème met hoge SPF (ik heb een bleke huid) smeer ik die gewoon mee door op m’n handen.

   Like

  1. Herkenbaar :-). Ja Nivea, zo zijn er geen twee hé. De ‘blauwe pot’ is dan ook iets dat ik vast in huis heb en ken ik al van in m’n kindertijd. Benieuwd wat je van die handcrème zal vinden.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.