About/Wie is…?

~ Boekenwurm, levensgenieter, cultuurliefhebber, creatieveling, filosoofje, lekkerbek, van porselein ~

FOTO: juni 2016

Roepnaam: Hilde
Afkomstig van: provincie Brabant en woonachtig in de provincie Oost-Vlaanderen.
Fier op: m’n dochter en op hoever ik nu al sta in het leven als alleenstaande ouder, de kracht in mezelf.
Hou van: boeken, cultuur, mooie oude gebouwen, creatief bezig zijn, het ontdekken van mooie aardse plekken, zo gezond- en bewust mogelijk leven en dat naar eigen norm/levensstandaard, onvoorwaardelijke vriendschap, oprechtheid en mensen met een sterk inlevingsvermogen, down-to-earth mentaliteit.
Wat ik verfoei: meelopers, kuddegeesten, mensen zonder authenticiteit. Of nog: zelfingenomen personen die het altijd beter weten. Uitroeptekens achter elke zin (zò not done). Achterklap, personen die enkel iets doen uit eigenbelang.
Favoriete eten: Dat is een mondvol (…). Ik bak heel graag, zoals homemade quiche en homemade cake, maar ook pannenkoeken vinden we hier erg lekker. de Italiaanse keuken maar ook dagelijkse gedegen kost :-). Ik ben wat men noemt (het kind heeft eindelijk een naam) een flexitariër.
Zou niet kunnen zonder: vriendschap warm en oprecht, spontane en onvoorwaardelijke hulp, de natuur in 4 seizoenen, een knipoog, een glimlach, een warme groet, bemoedigend woordje, kortom kleine dingen die het leven zoveel aangenamer en draaglijker maken.
Steeds te vinden voor: een deugddoende wandeling samen in de natuur, een filosofische babbel (rond boeken), een duik in het water, genieten van stilte momenten of van een gezellig thee-moment, fleece dekentje, kaarslicht en een goed geschreven boek…
Droom wel eens van: een grotere boekenkast :-), zelf kunnen koken voor heel veel mensen samen, een reünie met m’n jeugdvrienden, hoe het zou zijn als ik in de middeleeuwen zou leven, een once-in-a-lifetime verre reis.

Wat je mogelijk ook wil weten

Hoe anderen mij zien -> over kernkwaliteiten en valkuilen
Tag 9 vragen aan mezelf -> In welk interieur voel ik me goed? Met welk soort humor lach ik graag? Wat betekent voor mij ‘comfort food’? …
Sleutelboeken -> Welke boeken hebben me als mens veranderd? Wat is het beste boek van m’n ouders? Welk boek bezorgde me rode oortjes? Of heeft me tot den treure toe ontroerd? …

# Food tag
Mijn ochtend- en avondritueel
13 x… random facts die je (misschien) nog niet over me wist

tas - dreams
tas – dreams
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s