Weggeef boeken voor de Verbeelding Book Challenge 2016: winnaars

[Deze boeken geef ik graag door, wie doet mee?]

Het zat er al een tijdje aan te komen. Nadat ik her en der iets las rond de Meststoffen Meetup van Verbeelding.org, begon het bij mij ook te kriebelen om andere bloggers eens te gaan ontmoeten. Dit alles in het kader van de Verbeelding Book Challenge 2016. Omdat ik zelf een aantal boeken heb, die ik met veel plezier wil wegschenken, hierbij dus alvast m’n oproep naar jullie toe.

6 boeken voor 6 bloggers

Het is de bedoeling om aan 6 verschillende medebloggers – en tevens deelnemers aan de Verbeelding Book Challenge – één van onderstaande boeken te geven. Laat onderaan dit bericht gewoon weten welk boek jou het meest interesseert. Verderop in dit bericht zie je welk bijkomend puntje (naast puntje 30.) je hiermee eventueel kan afvinken.

Zijn er meerdere geïnteresseerden in dat éne boek, dan wordt er één gelukkige random uit verloot. Benieuwd of dit werkt. Voor de goede orde, laat ik dit lopen tot volgende maand, de winnaars maak ik dan bekend bij de volgende update rond 20 mei. Wanneer en waar er dan concreet wordt afgesproken zien we dan wel weer. Maar ik dacht bijvoorbeeld aan een Meet and Greet op deze editie van het Boekenfestijn te Gent :-). Ook wie niet tot de winnaars behoort, is vanzelfsprekend méér dan welkom op het Boekenfestijn. Het is meteen een gelegenheid om andere bloggers te leren kennen :-).

Zelf ben ik nog op zoek naar een boek voor één van de volgende thema’s uit de Verbeelding Book Challenge: horror / een klassieker / een boek dat zich in de toekomst afspeelt.

OK, here we go

And the winners are:

Inger Frimansson – Het vrouweneiland: werd gewonnen door Greet van Greetontheway.
Alejandro Palomas – Zo veel leven: werd gewonnen door Valerie van Laviedefalderie.
Cathy Kelly – Echt verliefd: werd gewonnen door Evi van ThejourneyofEvi.
Cathy Kelly – Wat wil je nou?: werd gewonnen door Sofie van Loesjezaakjes.

Proficiat alvast, Greet, Valerie, Evi en Sofie!

Bezorgen jullie me nog je gegevens, zodat ik de datum, plaats en uur kan doorgeven om af te spreken? Laat gewoon een mailtje achter via regenboogbui<at>gmail<dot>com of stuur me een berichtje via de Facebookpagina van Regenboogbui.

Dat betekent dat er nog twee boeken zijn, die geen bestemming kregen. Ik heb beslist om deze te verhuizen naar m’n boekenruilrek.

3. Een detective

Hiervoor heb ik 2 boeken klaarliggen:

Auteur: Inger Frimansson
Titel boek: Het vrouweneiland

Dichter Tobias Elmkvist woont in de buurt van Stockholm. Omdat zijn vader Carl een ongeluk heeft gehad, is Tobias hem gaan helpen op de afgelegen boerderij waar Carl woont met zijn levenspartner, de jongere Sabine en haar zoon, die een ontwikkelingsstoornis heeft. Als de half criminele Hardy, een dorpsbewoner die soms helpt met klusjes, een vrijpartij tussen Sabine en Tobias ziet, tracht hij Tobias af te persen. Tobias steekt hem met een schroevendraaier neer. Even later treft Sabine Tobias aan bij het lijk en koelbloedig maakt ze de plaats van het misdrijf schoon en zorgt dat het lijk verdwijnt. Tobias weet niet goed meer wat er is gebeurd en Sabine doet Tobias geloven dat Hardy nog leeft, maar later vertelt ze hem dat ze het lichaam heeft verborgen, onvindbaar. Tobias keert naar huis terug en het lijkt alsof er niets gebeurd is. Maar het geheim van Tobias en Sabine is niet veilig. Goedgeschreven en boeiende psychologische thriller. (BRON: mijnbibliotheek.be)

Het vrouweneiland

 

Auteur: Nicci French
Titel boek: De rode kamer

Kit Quinn, een psychologische therapeute, werkt met geesteszieke criminelen. Tijdens een ondervraging van een verdachte die door de politie wordt vastgehouden op verdenking van een zedendelict, wordt ze het slachtoffer van een geweldpleging. Haar herstel neemt maanden in beslag, en voor het eerst zet Quinn vraagtekens bij haar beroep en twijfelt ze aan haar geschiktheid om haar werk verder te zetten. De wonde is geheeld tot een litteken dat haar gezicht ontsiert en haar psychologisch kwetsbaar maakt. Haar droom van de rode kamer waar ze haar angsten in opsluit, luidt voor haar een nieuw begin in. Wanneer een dakloos meisje vermoord wordt aangetroffen nabij een kanaal in Londen, gaat ze in op het verzoek van inspecteur Furth om een gesprek te voeren met de verdachte in de zaak: de zonderlinge en marginale Michael Doll, de man die haar verminkt heeft. Het vermoorde meisje is de eerste in een reeks onverklaarbare moorden, en terwijl het hoofdpersonage en de lezer alterneren tussen de schuld-onschuld van de wereldvreemde Michael Doll, introduceren de auteurs meerdere figuren die maken dat het verhaal complexer en ingenieuzer wordt. De verdenkingen breiden zich uit als een uitdijende rimpeling op een stil water, tot we ten slotte iedereen in Quinns omgeving, van politiemensen tot haar collega’s en vriendinnen gaan wantrouwen. (BRON: mijnbibliotheek.be)

8. Een boek waarin familie centraal staat

Auteur: Alejandro Palomas
Titel boek: Zo veel leven

Een mater familias ziet op haar eigen soms grillige wijze kans om de regie te voeren rond liefde, leven en dood van haar dochters en (klein)kinderen.

De roman vangt aan met het woord “pijn” en eindigt met “leven”. Daartussen worden zowel fysieke en mentale pijn als leven sterk met elkaar verbonden. Pijnlijke gebeurtenissen zijn er genoeg in het leven van oma Mencía, haar dochters Flavia en Lía, en haar kleindochters Inés, Bea en Helena, die een jaar voor aanvang van het verhaal verdween tijdens een zeiltocht in barre weersomstandigheden. Oma Mencía is al over de negentig en lijkt kinds te worden (of doet alsof), maar fungeert niettemin als een grootse matriarch. Ze is dan ook een rots in de branding voor de door het leven geplaagde vrouwen. Mannen komen eigenlijk niet aan bod, althans niet in positieve zin, met uitzondering dan van Inés’ zoontje, dat al op jonge leeftijd sterft, Jorge, de ex van Inés, en Jacinto, de stille oude man die de vrouwen overvaart naar het eilandje met de vuurtoren, om daar Helena’s dood te herdenken. Oma Mencía zorgt voor de komische noot in dit verhaal en is zonder meer het meest aansprekende personage. Ze draagt dan ook het hele boek, en zonder haar had deze sombere, droefgeestige geschiedenis allicht maar weinig lezers kunnen bekoren. Palomas zet haar uiterst beeldend en herkenbaar neer. (BRON: mijnbibliotheek.be)

Zo Veel Leven

 

11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat

Auteur: Elizabeth Gilbert
Titel boek: Eten, bidden, beminnen

Na een problematische scheiding maakt een jonge vrouw een spirituele reis naar Italie͏̈, India en Indonesie͏̈ in een poging zichzelf te hervinden.

Na een bittere scheiding vlucht Liz Gilbert halsoverkop in een passionele relatie met David, maar als ze in een diepe depressie wegzinkt, stort ook die relatie in mekaar. Om haar leven weer op de rails te krijgen, besluit ze er een jaar op uit te trekken naar Italië, India en Indonesië. Ze wil zichzelf verkennen, niet de landen waar ze naartoe trekt. Alle drie de namen van die landen beginnen met een i, “en ‘I’ betekent natuurlijk ‘ik'”.

Haar eerste stop is Italië. Ze wil er Italiaans leren ? een taal mooier dan rozen ? en uitzoeken waar je de lekkerste pizza eet. Vier maanden later en elf kilo dikker vertrekt ze als “een veel gaver mens”, want ze heeft leren genieten “van onschuldige geneugten”. In India gaat ze op zoek naar spiritualiteit. In de ashram (een spirituele leef- en leergemeenschap) van haar goeroe vindt ze moeizaam een weg naar stilte en meditatie. Op zoek naar balans en evenwicht, gaat ze in Indonesië (ze verblijft er op Bali) op bezoek bij de genezer Ketut Liyer , d.i. “helder licht”. Ze ontmoet er ook Felipe, een knappe oudere Braziliaan … (BRON: mijnbibliotheek.be)

 

30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Met het boek dat je gegeven werd, kan je dus in elk geval dit puntje afvinken.

===========================================================================

Daarnaast heb ik ook nog deze twee chicklit boeken die ik weggeef (en waarmee je dus in elk geval puntje 30 kan afvinken):

Auteur: Cathy Kelly
Titel boek: Echt verliefd

Echt verliefd !

Roman over een jaar uit het leven van drie vrouwen uit Dublin: Evie, Cara en Olivia. Een jaar waarin hun leven drastisch verandert. De romantische Evie, secretaresse en een alleenstaande moeder met een flink puberende dochter, staat op het punt op safe te spelen en te trouwen met de aardige, betrouwbare maar een beetje saaie Simon, hoewel hij niets weg heeft van de helden uit de liefdesromannetjes die ze graag leest. Voor haar jongere zus Cara staan de mannen in de rij, maar Cara worstelt met een traumatische gebeurtenis in haar verleden en heeft bovendien nog geen zin in vastigheid. Hun vader verrast hen door zich te verloven met Vida, een aantrekkelijke Amerikaanse vrouw. Dat geeft complicaties, want Evie wordt verliefd op Vida’s zoon Max. Evies beste vriendin Olivia heeft huwelijksproblemen, haar man wil dat ze thuisblijft, maar zij zoekt toch een baan buiten de deur en vindt werk bij een televisie-kookprogramma. Na allerlei verwikkelingen en romantische complicaties loopt het jaar voor alle drie, hoe kan het ook anders, goed af. Een vlot en met humor geschreven, romantisch, luchtig en eigentijds vrouwenboek, goed voor een paar uurtjes ongecompliceerde ontspanning. (BRON: mijnbibliotheek.be)

Auteur: Cathy Kelly
Titel boek: Wat wil je nou?

Drie Ierse vrouwen vinden in een gezondheidscentrum een oplossing voor de problemen in hun leven.

Wat Wil Je Nou

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Interesse? Ik zie jullie reacties graag hieronder tegemoet. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

16 gedachten over “Weggeef boeken voor de Verbeelding Book Challenge 2016: winnaars

  1. Bedankt voor de enthousiaste reactie. Zal ik jou alvast op lijstje zetten voor ‘Zo veel leven’… Ik vind de community die door de Book Challenge ontstaat echt wel heel tof. 🙂

   Like

   1. Heel graag! Vind ik ook leuk. Blijkbaar wordt er een brunch gepland in Brussel binnenkort. (Via Goodreads) Ik moet spijtig genoeg werken op zondag, anders was ik er graag naartoe geweest. Allemaal boekenliefhebbers op één plek!

    Geliked door 1 persoon

   2. Goodreads, daar heb ik idd al veel over gehoord en staat nog ergens op mijn to do lijstje. En de bijeenkomst die ik plan, zal ik dan op zaterdag laten doorgaan ;-).

    Geliked door 1 persoon

   1. Dat is van 16- tot 19 juni (zie link in het berichtje), en de meet & greet zal dan hopelijk kunnen doorgaan die zaterdag (eventueel ook zondag).

    Geliked door 1 persoon

 1. Leuk initiatief! Ik weet nog niet of dat boekenfestijn me gaat lukken. Die zondag kan ik niet, en zaterdag weet ik nog niet goed, maar dat zien we nog wel dan. Ik heb wel zin om deze zomer nog eens een goede thriller te lezen, het vrouweneiland wil ik wel eens proberen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat leuk, die chicklit daar heb ik wel interesse in 🙂 En zo een meet & greet zie ik helemaal zitten! Ik vrees alleen dat ik niet op het Boekenfestijn in Gent ga raken 😦

  Like

   1. Ik heb het zo nu opgeschreven, Evi, binnenkort volgt de uitslag van de winnaars ;-). Bedankt om mee te doen, atlijd leuk van die positieve reacties.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.