Blog de bouwer in 5 stappen

Bezint… (en vul zelf maar aan 😉 )
Een blog bouwen, zoals dat dan in het vakjargon heet, doe je niet zomaar in 1-2-3. Hoe ik hier zelf aan begonnen ben, wie me daartoe heeft geïnspireerd, vakliteratuur. De voornaamste stappen over de praktische kant, vind je hier.

BRON:
het boek Make it Blog it Share it, uitgegeven bij de praktische school van Femma

  1. Naamkeuze. Kijk eerst goed na, of de gekozen naam voor je blog nog niet in gebruik is via www.namechk.com.
  2. Ga een cursus volgen bv. Bouw je eigen website met WordPress. Dit is een goede manier om een blog te leren bouwen.  Stap-voor-stap. Na 1 semester heb je een volledige cursus achter de rug.
  3. Raadpleeg zoveel mogelijk vakliteratuur. Breng eens een bezoekje aan de plaatselijke bibliotheek. Onderwerpen: Schrijven voor het web & sociale media; WordPress Security; Gids voor creatieve bloggers;…
  4. Wees kritisch, geduldig en blijf vooral jezelf.  Mijn moto is: Leef Je Leven, en geniet daarvan, en schrijf er eventueel een stukje over op je blog.  Niet omgekeerd: ga dus niet geforceerd dingen beginnen doen, om toch maar “iets” te hebben waarover je kan bloggen. Denk ook: content is koning, relevantie is prins – dè gouden regel voor zoekmachines (uit het boek: Schrijven voor het web & sociale media – p. 182)
  5. Start met het inplannen van Blogblokken.  Om nieuwe berichten te plaatsen, mails te beantwoorden, of je blog aan te passen. Meer hierover lees je hier.

 

Lees ook:

Bloggen: blogtips die ècht werken

Bloggen: hoe haal je lezers naar je blog?

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.