Creaties

De quiche die àltijd lukt

Na een lange werkdag eindelijk thuiskomen en geen zin meer om te koken? Dan biedt zo’n quick win meal als een quiche dè oplossing. Klaar in een mum van tijd en bovendien erg lekker en voedzaam. Een gezond alternatief voor die opwarmmaaltijd of -dat éne fast food afhaalmenu. Met dit recept lukt quiche àltijd 😉 .

Quiche met zalm, broccoli en geraspte kaas

Wat heb je nodig?

voor de basis

  • 2 dl (lichte) room
  • 1 dl melk
  • peper van de pepermolen
  • zout
  • nootmuskaat
  • 2 eieren
  • geraspte kaas

voor de vulling

  • 1 broccoli
  • 150 gr gerookte zalm

ander

  • 1 bladerdeeg (in de koelafdeling van de supermarkt)
  • 1 ronde bakvorm
Hoe maak je het?
  1. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg.
  2. Plooi de randen van het bladerdeeg om.
  3. Knip het overtollige bakpapier weg.
  4. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  5. Bak de bodem blind voor (zo’n 10 minuten op 200 °C).
    bodem blind voorbakken

     

  6. Smeer de bodem in met een weinig olijfolie.
    bodem invetten met een weinig olijfolie

     

  7. Bak nog eens 2 minuten op 200°C.
  8. Meng de ingrediënten voor de basis tot een homogeen mengsel.
  9. Zet het mengsel even aan de kant.
  10. Verdeel de broccoli in roosjes en kook beetgaar.
  11. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
  12. Garneer de voorgebakken bodem met de zalm en broccoli.
    de quichebodem garneren

     

  13. Voeg nu het basismengsel langzaam toe.
  14. Bestrooi met geraspte kaas.
  15. Laat zo’n 25 à 30 minuten bakken in de oven op 200°C.
  16. Dien op…eet smakelijk! [Tip: lekker erbij = kruidenvinaigrette.]


    Meer inspiratie voor quiche
    ?

    Lentequiche met vis (met zalmfilet, courgette en kruidenkaas)
    De herfst op ons bord (met butternut pompoen, rozijnen, walnoten, rode ui en kerstomaatjes)

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

21 gedachten over “De quiche die àltijd lukt

    1. Denk dat velen dit graag lusten. De combinatie broccoli – zalm is dan ook een match made in heaven 😉 . Ik maak quiche al jaren op deze manier, lukt altijd! Ik kom ook eens bij jou kijken hoor 😉 .

      Geliked door 1 persoon

    1. Haha leuke reactie Karlien. ’t Is nooit te laat om een ander keertje uit te proberen. Maar euhm…honger en pas geluncht, hoe verklaar je dat 😉 ?

      Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.