Creaties

Lentequiche met vis

De lente is intussen officiëel van start gegaan. De natuur tooit zich in frisse pasteltinten, met zacht groen aan de bomen. Het zachtroze van de magnolia staat ook in bloei. Fris groen en zalmroze is ook terug te vinden in deze lentequiche met vis (zalm), courgette en kruidenkaas.

Quiche is iets dat ik ontzettend graag klaarmaak, of het nu  een klassieke quiche, een quiche in de herfst, of deze lentequiche is. Quiche smaakt altijd, is lekker voedzaam en snel klaar. Lekker idee ook voor een gezellige paasbrunch, op een doordeweekse dag of als gezonder hapje voor ’s avonds.

Wat heb je nodig?

  • bladerdeeg (kant en klaar, in de koelafdeling)
  • 2 dl room
  • 1 dl melk
  • 2 eieren
  • peper/zout/nootmuskaat
  • 1 zalmfilet zonder vel
  • 1 courgette
  • 1,5 el kruidenkaas

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Bekleed de bakvorm met het uitgerolde deeg, knip het overbodige bakpapier weg.
  3. Prik gaatjes in de bakbodem.
  4. Laat de bodem gedurende 10 minuten op 200° C voorbakken.
  5. Wrijf de bodem in met een weinig olijfolie en bak nog eens gedurende 2 minuten op 200° C.
  6. Maak het beslag: 2 dl room + 1 dl melk + 2 eieren + 1,5 el kruidenkaas. Vermeng deze ingrediënten. Kruid bij met peper/zout/nootmuskaat.
  7. Snijd de courgette in flinterdunne plakjes.
  8. Bak de zalmfilet even aan in z’n geheel. Dit hoeft niet volledig uitgebakken te zijn. De zalm kan verder garen in de oven met de quiche.
  9. Snijd de gebakken zalmfilet in kleine stukken.
  10. Bedek de voorgebakken bodem met de courgetteplakjes en stukjes zalm.
  11. Voeg het bakmengsel toe.
  12. Bak gedurende 35 à 45 min. in de oven op 180° C à 200° C.
  13. Dien op. Smakelijk!
  14. Tip: Indien er nog courgetteplakjes over zijn, kan je deze nog apart bakken en als extraatje erbij geven.
Lentequiche met zalm, courgette en kruidenkaas.

 

Advertenties

2 gedachten over “Lentequiche met vis

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.