Welzijn

Mijn favoriete verzorgingsprodukten van het moment (zomer)

Epiloog

Mijn huid is er een van het gevoelige type. Lees: gemakkelijk verbranden, gevoelig voor zonneallergie en/of voor bepaalde produkten en hun bestanddelen. Als puber moest ik dan zo’n stinkend goedje (op basis van zwavel) tegen acné, speciaal recept van de dermatoloog ofte huidspecialist. Veel aantrekkingskracht bracht zoiets niet bepaald mee. Weinig keuze, toen…

Tijden zijn intussen gelukkig veranderd. Nu is het eerder een kwestie van tussen de bomen het bos nog kunnen zien. Het overaanbod aan verzorgingsprodukten liegt er niet om. Ik heb daarbij al vaker ondervonden dat huidvriendelijke produkten niet (per se) de duurste zijn. De juiste balans daarin vinden is de kunst.

In mijn zoektocht naar die juiste verzorging laad ik me al eens (mis)leiden louter omwille van de verantwoorde samenstelling van zo’n produkt. Achteraf blijkt dat dan toch niet (steeds) de beste keuze.  Bots ik dan toch eens op een produkt dat een blijver is, dan grijp ik daar makkelijk naar terug.

Blijvers zijn voor mij produkten die de juiste verwachtingen inlossen. Vaak laat ik me ook leiden door het soort geuren die mijn voorkeur genieten of een combinatie van die twee. Soms maak ik al eens zelf hand- of gezichtscrème met zuivere etherische oliën. Doch ook tussen het aanbod van de reguliere merken zit er heus wel af en toe iets goed. De juiste verzorging, goed zorg dragen voor onszelf en daar bewust mee omgaan maakt immers óók deel uit van ons dagelijks brood leven, toch? Vandaar mijn favoriete verzorgingsprodukten van het moment, editie zomer op een rijtje en ik vertel er graag bij waarom.

HUID EN HAAR

Garnier – Body tonic/verstevigende lotion

Smeert erg makkelijk uit. Laat een heerlijk frisse, citrusachtige geur na.  M’n huid voelt goed aan, hiermee heb ik de strijd tegen cellulitis aangebonden 😛 . Blijven smeren is hier de boodschap ;-). Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Na het ochtendlijke was ritueel smeer ik me hiermee volledig in. Op dagen dat de zon hevig schijnt gaat er dan ook nog een noodzakelijk laagje zonbescherming over. ’s Avonds breng ik dan een tweede laagje aan van deze body tonic (vooral op mijn billen 🙂 ).

L’oréal – Sublime body nutribronze

Rokjesdagen in de weersvoorspelling met buitengewoon warme temperaturen en nog witte benen? Dan grijp ik snel naar deze zelfbruiner (op de foto rechts ⇓). Na slechts 3 dagen smeren zien m’n benen er al niet meer zo plattekaasachtig uit. Bruint mooi egaal, smeert makkelijk open. De geur van sommige zelfbruiners vind ik echt niet te harden maar deze geurt echt heerlijk! Verkrijgbaar in 3 varianten: lichte huid – getinte huid en donkere huid.

Tip: Breng een zelfbruiner steeds aan in cirkelvormige bewegingen, zo vermijd je ‘strepen’ en laat nog zo’n half uurtje intrekken voor je je gaat aankleden.

huidverzorging

Garnier Ultra doux – kleurbeschermende shampoo met arganolie en cranberry

Ik probeerde intussen al verschillende merken haarverzorging uit. Van erg dure tot spotgoedkope. Doch met deze kleurbeschermende shampoo van Garnier Ultra doux ben ik momenteel het gelukkigst. M’n haar voelt soepel en luchtig aan, toont een mooie glans, ik kan al eens een dag  (of twee) overslaan en ik heb er weinig van nodig per wasbeurt. Bijkomend pluspunt hier: zonder parabenen en -siliconen (die laatsten maken het haar alleen maar zwaarder).

De haren kleuren doe ik dan weer zelf (omwille van gevoelige hoofdhuid), ook hiernaar heb ik lange tijd gezocht en blijf nu sinds jaar en dag trouw aan dat ene bepaalde merk. Geen vervelende bijwerkingen hier (zoals jeuk, schilfers, allergische reacties), iets waar ik bij andere produkten of door haarkleuring bij de haarkapper wel meermaals last van had.

 

shampoo
HANDEN EN VOETEN

Handcrèmes

Ik kan moeilijk zonder… Zo’n handcrème hoort gewoon bij mijn dagelijkse doen (zoals eerder te lezen viel in M’n kleine verslavingen). Thuis, onderweg, in de auto, op kantoor: overal neem ik er een mee of is er een aanwezig. Deze zijn alvast m’n toppers van dit moment:

Nivea – Anti-age Q10 handverzorging met UV filters

Een handcrème die ik heb ontdekt in de lente van 2017. Bij die eerste zonnestralen, lang voordat de tube zonnecrème wordt bovengehaald, wordt al eens over het hoofd gezien dat onze handen altijd worden blootgesteld aan het zonlicht. Zo’n tube handverzorging met UV filters komt dan zeker van pas en al helemààl als je – net zoals ik – zo makkelijk verbrandt. De produkten van Nivea vind ik doorgaans echt aangenaam, zo ook deze handcrème. Die smeert makkelijk open en ruikt ook heel lekker met die zo typische Nivea geur :-). Top!

Le petit marseillais – Voedende handcrème voor de zeer droge huid

Op basis van karité boter en zoete amandelolie, twee bestanddelen bekend om hun voedende eigenschappen voor de huid. Met een rijke structuur voor de zeer droge huid. Deze staat bij mij op het aanrecht in de keuken naast het zeeppompje.

Evoluderm – Crème mains surgras

Dit is er zo een zonder parabenen en zonder kleurstoffen met glycerine en karité boter. Een vrij vettige handcrème doch niet tè vettig en nog steeds goed smeerbaar. Eentje die ik gebruik na het handen wassen bij het toiletbezoek. Ik vond deze bij Di, de twee vorige bij Kruidvat.

handcrème

Nagellak

In zomertijd loop ik liefst blootvoets. Voetverzorging is hier dan ook een wekelijks ritueel. Is ook nodig overigens. Daar hoort dan telkens een vrolijk kleurtje bij. Een goede nagellak is voor mij een nagellak die minstens 1 week blijft zitten, makkelijk aan te brengen (= bij voorkeur een breed borsteltje) en van het soort dat snel droogt. M’n keuze voor deze zomer (2017) viel op deze top vijf:

[van links naar rechts ⇓]

No 1:  Catrice – IcoNails gel lacquer ‘All about that red’ > Het soort rood waarnaar ik heel lang op zoek ben geweest. Is een van de nieuwe kleuren (zomer 2017) in het gamma Catrice. Deze vind ik echt wow!
N° 2: Essence – Colour boost ‘Instant love’ > Rood met een lichtbruin accent. Ook deze oogt mooi in z’n geheel.
N° 3 + 4: Rimmel – SalonPro ‘Urban purple’ + ‘Funtime fuchsia’ > Als het eens wat gedurfder mag zijn, de ‘Funtime fuchsia’ al iets speelser dan de ‘Urban purple’. Deze laatste kan je best vergelijken met de roze kleur van framb(r)ozen.
N° 5:  NYC – Gel gloss ‘Canal street’ > Bij nader inzien toch iets tè, dit felle kleurtje al vindt m’n dochter dit best kunnen toen ik haar mening hierrond vroeg. In combinatie met een felgekleurd kleedje valt dit al iets minder op dus ça va ;-).

nagellak
EEN LEKKER GEURTJE

Met parfum ben ik erg zuinig. Ik wissel momenteel af tussen deze ⇓ 3 geuren. Mijn voorkeur gaat daarbij nog steeds uit naar citrusachtigen, mag al eens iets kruidig of bloemigs zijn. Geen zware parfums wat mij betreft. Parfum is ook iets dat ik zelden cadeau geef, tenzij ik weet welk merk diegene bij voorkeur draagt. Wat goed ruikt bij de ene, kan het omgekeerde effect hebben bij de andere. Een geur is dan ook iets heel persoonlijk.

[van links naar rechts]

The body shop – Fijian water lotus > Deze valt onder de noemer fragrance mist. Een unieke  en verfrissende zee- en bloemengeur die ook wel iets kruidigs heeft. Leuk als afwisseling of als verfrissing tussendoor. Bij het verschijnen van deze post was het flesje op de afbeelding leeg en kocht ik intussen de Japanese cherry blossom uit deze reeks – eentje die me óók bijzonder aanstaat (van deze laatste vindt m’n dochter dat het een geur is die goed bij mij past).

DKNY – Be delicious EDP > Eentje die makkelijk mee te nemen is in de handtas, deze flacon in zakformaat van Be delicious. Heerlijk fruitige bloemengeur, hier krijg ik geregeld complimentjes mee. Ideaal om te dragen als dagparfum.

Kenzo – Flower EDP > Een blijver voor mij, dit. Een aangename bloemengeur, zij het wel van de lichte soort.  Deze kreeg ik cadeau met Kerst. Duurdere parfums bewaar ik gewoonlijk voor bijzondere gelegenheden :-).

parfum

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

2 gedachten over “Mijn favoriete verzorgingsprodukten van het moment (zomer)

    1. Het aanbod aan handcrèmes is dan ook enorm, Sandra. Regelmatig kijk en vergelijk ik tussen de verschillende produkten, hun samenstelling etc. Zo ook wat deze betreft :-).

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.