Fragmenten·Wonen en méér

# Food tag

Deze food tag heb ik gevonden bij Evi. Een tag is een vragenlijst die je overneemt of die jou wordt aangereikt door een andere blog. Een leuke manier om de persoon achter de blog wat beter te leren kennen. Deze keer een tag rond eten en eetgewoontes…

 1. Waaruit bestaat jouw favoriete ontbijt?
  Hoewel ik niets heb tegen een simpele boterham, toch geeft een alternatief ontbijt me meteen zo’n kick-start. Zo’n ontbijt bestaat dan bijvoorbeeld uit home-made granola, een combi ⇓ met havervlokken, of mijn gezonde havermoutje (overnight oats) met vers fruit. Daar wijk ik nog maar zelden van af (op zondagmorgen al eens verse broodjes en koffiekoeken van bij de warme bakker 😛 ). In zomertijd hoort daar dan ook een halve pompelmoes (om uit te lepelen) bij. En m’n onmisbare koffietje 🙂 (zie ook 2.).

  Gezond ontbijt met vers fruit, haver, pitten en yoghurt
 2. Hoe drink je je koffie?
  Ik ben doorgaans niet zo’n grote koffiedrinker (maximum 2- 3  koppen per dag) doch m’n koffietje ’s morgens bij het ontbijt, dat hoort er gewoonweg bij. Zonder is m’n ontbijt niet volledig. Koffie zònder suiker maar mèt een wolkje melk. [zie ook: Koffie: mythe of waarheid? + barista’s]

  koffie
 3. Welk beleg ligt er op je lievelingsbroodje?
  Als ik al eens – uitzonderlijk – een belegd broodje bestel, is het een met gerookte kip, parmaham, rucola, schijfjes tomaat en Effi roomkaas. Bij die ene broodjeszaak noemt dat dan een Saltimboca.  A match made in heaven!
 4. Wat is je favoriete kookboek?
  Zonder de minste twijfel: de ‘Nooit meer diëten’ kookboekenreeks van Sandra Bekkari. Met die manier van koken heb ik m’n evenwicht qua goede voedingsgewoonten gevonden en vooràl heb ik geen honger meer als ik van tafel kom.
 5. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
  Dan toch eerder nooit meer zoet. Van zoetigheid kan ik genieten maar liever met mate want m’n lichaam verdraagt dat niet zo best (van teveel zoet krijg ik zelfs zuuroprispingen). Hartige hapjes bij het aperitief (finger food ook) bijvoorbeeld vind ik dan weer het einde. Daar kan ik echt ma-te-loos van genieten.
 6. Welke keuken (land) is jouw favoriet?
  Vooral in zomertijd vind ik de mediterrane keuken erg lekker. Veel groentjes, koken met – extra vierge – olijfolie, heerlijke kruiden, pasta’s,… bring it on!

  pasta pesto
 7. Soep of salade?
  Ik lust het allebei heel graag. Soep dan nog net iets meer in de herfst/winter. Gazpacho, daarvoor bedank ik dan weer. Salades, daar geniet ik vooral tijdens zomermaanden van hoewel een lekker pastaslaatje er altijd wel bij kan.

  gek op groenten
 8. Wat is je favo foodfilm?
  Hier ligt m’n antwoord heel snel klaar: Chocolat! Met Johny Depp en Juliette Binoche. Het soort film dat ik al verschillende malen heb gezien en graag blijf zien.
 9. Wie is voor jou de grootste inspiratiebron als foodie?
  Ik surf regelmatig rond op foodblogs. En daar komen er steeds meer bij. Door foodies die passen bij de NMD filosofie laat ik me dan ook heel graag inspireren.
  Allé vooruit, als ik dan toch eentje mag kiezen: daarzo.
 10. Thuis koken of uit eten gaan?
  Ik kook best graag al kan een etentje buitenshuis me zeker ook wel bekoren. Het is maar door dit af en toe te doen, dat ik daar ook zo van geniet op zulke momenten. Elke dag uit eten zou echter 1) financiëel niet haalbaar zijn 2) me al snel tegenstaan.
 11. High end of low profile?
  Ik wist niet dat deze termen ook gebruikt werden voor zoiets als eetgewoonten… Le grand chique, daar voel ik mij niet zo comfortabel bij. Al dos ik me wel eens graag uit zonder daarin te overdrijven. Ik wil me vooral op m’n gemak voelen als ik ergens uit eten ga, zonder dat ik al voorafgaandelijk ‘gescreend’ wordt door het publiek aldaar of zonder dat ik me voorafgaandelijk dien af te vragen wat de dress code dan wel moge wezen. Net zo goed kan ik genieten van een lekker frietje in een gezellige frituur zolang de sfeer en het gezelschap maar goed zitten :-).
 12. Wat is je grootste guilty pleasure?
  Toch iets zoet hier: chocolade (toevallig schreef ik er elders iets over). Daar vergrijp ik mij heel makkelijk aan, vooral op van die emo-momenten.

  I never met a chocolate
 13. Wat is je lievelingsrestaurant?
  Ik heb niet bepaald een enkel lievelingsrestaurant, vind nieuwe culinaire ontdekkingen altijd leuk. De ene keer valt dat al beter mee dan de andere en ik sta daar ook voor open, of het nu om finger food, tapas, sushi, ribbetjes, een pulled pork burger uiteraard mèt frietjes, een overheerlijke veggie of visschotel of…of…of… gaat. Als flexitariër lust ik bijna alles.
 14. Boodschappen doe ik bij…
  Dat hangt ervan af. Naargelang hoe het me uitkomt, doe ik boodschappen op een doordeweekse dag (ik werk met weekmenu’s) of tijdens het weekend. De supermarkt die dan op m’n weg ligt, daar doe ik m’n inkopen. Brood haal ik bij voorkeur vers bij de warme bakker, broodbeleg liefst bij de beenhouwer/traiteur.
 15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb…
  Ik eet héél graag en kan daar ook echt van genieten. Dit lijstje is dus echt wel eindeloos.
 16. Wat is je favo cocktail?
  Ik heb het niet zo begrepen op cocktails (teveel suikers). Toch zal me altijd die ene zomer bij blijven dat ik zo’n heerlijke mojito strawberry mocht ontdekken. Als ik daaraan terugdenk, komt het water me alweer in de mond. Mooie herinnering ⇓ ook :-).

  eerste mojito strawberry
 17. Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
  Hierop antwoord ik gemakshalve George Clooney. Heston Blumenthal? Nog n-o-o-i-t van gehoord.
 18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
  De liefde waarmee recepten telkens worden bereid.
 19. Mijn favo snack is…
  Ik heb niet ‘een’ favo snack, daarvoor eet ik veel te graag. Hier blijf ik het antwoord dus schuldig.
 20. Wat zit er op jouw pizza?
  Pizza…liever uitzondering dan regel. Deze vraag beantwoordde ik al eens eerder in een andere tag ;-).
 21. Wat lust je echt niet?
  Orgaanvlees! De gedachte alleen al… Evenmin lust ik kalfszwezeriken en mokka ijs. Niet mijn ding.
 22. Mijn favoriete foodblog is…
  zie 9.
 23. Het gekste dat ik ooit heb gegeten is…
  Ik kan me geen gekke eetcombinaties herinneren. Zelfs niet toen ik zwanger was (long time ago…).  Al vind ik combinaties zoals een glas rode wijn met een brokje pure chocolade of Bastogne speculoos met een dikke laag choco om van te smullen. Guilty little pleasure en zo ;-).
  Ik probeer graag nieuwe combinaties uit, al heb ik het niet zo begrepen op hypes (zoals insekten – een lekkernij?! -, astronautenvoer of macrobiotisch eten). Eten met gezond verstand vind ik nog steeds… het meest gezonde.
 24. Wat staat er op je food bucket list?
  Daar heb ik nog geen enkele keer bij stilgestaan. Duur staat niet altijd garant voor goed of voldoende vind ik. En nouvelle cuisine is eveneens niet aan mij besteed. Zie ook 11.
 25. Ik kan niet leven zonder…
  Zuivel. Dat heb ik toch wel altijd in huis. Van een groot glas melk kan ik echt deugd hebben. Ook kaas is hier altijd in voorraad, net zoals yoghurt en/of plattekaas. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik iets daarvan gegeten/gedronken heb. Al houd ik steevast rekening met m’n omgeving die dat niet zo lust/verteert.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

13 gedachten over “# Food tag

  1. Erg leuk om in te vullen zo’n tag, ook het verschil in smaken kan interessant zijn. Ongetwijfeld zal hij ook op andere plaatsen verschijnen wat uiteindelijk de bedoeling is 😉 .

   Like

 1. Oh, dankjewel voor de verwijzing! Ik klikte uit nieuwsgierigheid op de link en had de welbekende url niet zien aankomen:-) Die kaasdoos van Tupperwaere heb ik ook, wegens ook zo’n zuivelliefhebber. Vooral kaas en roomkaas gaan er hier vlotjes door:-) Leuke tag trouwens, ik neem ‘m graag over!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.