Fragmenten

moOImenten (februari 2018)

In deze rubriek – moOImenten – wordt er maandelijks een keertje stilgestaan bij al die mooie geluksmomenten van de voorbije maand. Kleine gelukjes zeg maar, van die vanzelfsprekende dingen waar er vaak aan voorbij wordt gegaan.

Klein geluk kent grootse effecten. Door hierbij wat vaker stil te staan, groeit daar het besef van dankbaarheid. Dat klein geluk gaat dan over iets om fier op te zijn, iets wat mij/ons vrolijk heeft gestemd en/of waardoor ik/wij met vreugde worden vervuld.

Februari bracht ons koude, maar ook veel menselijke warmte. Hierna het overzicht van deze korte winterse maand.

Dankbaar om…

Warme kleding op koude dagen.
♥ De vele lieve, aanmoedigende reacties hier op de blog na mindere dagen.
♥ Het aantal volgers dat nog steeds in stijgende lijn gaat.
♥ De dochter en haar vriend die spontaan vragen “of de mama soms geen zin heeft om samen met hen een wandelingeske te doen…?” Uh? Ja natuur-lijk!

Fier op…

♥ De schitterende schoolresultaten in het eerste semester van m’n dochter. *mother’s pride*
♥ Steeds dichter bij m’n doel komen door ook tijdig en heel overtuigd te uiten wat ik ècht wil en zoek.
♥ Die inwendige kracht die me vooruit helpt.
♥ De dochter die goede vorderingen maakt in het leren autorijden.

Genieten van…

♥ Een heerlijke wandeling, de koele verfrissende lucht op onze wangen, de wind in de haren, lekker uitwaaien… en ons daarna laven aan zo’n liefdevol gezet kopje thee. Meer hoeft dat ècht niet te zijn.

natuur

♥ Het aanhoren van een prachtige samenzang van de zoon & dochter van een bevriend koppel (ze zongen het wondermooie ‘Say something’).
*kippenvel moment*
♥ Lekkere home-made ⇓ pannenkoeken proeven op Lichtmis en die heerlijke geur die daarna nog dagenlang blijft rondhangen in huis.

crêpes Normandes II

♥ Opnieuw smullen maar dan wel van fantastische literatuur.
[In: # Book challenge 2018 – update N° 2]
Feel good T.V. van de bovenste plank.
♥ Een lang verhoopte – en steeds maar uitgestelde – deugddoende kappersbeurt mèt gratis hoofdmassage erbovenop!
♥ En opnieuw…ondanks de snijdende koude…genieten, zonder meer (of zal ik zeggen: langs het meer :-p ), van die deugddoende buitenlucht.
[In: zondag, cocondag # 2]

knotwilg
Vrolijk door…

♥ M’n nimmer aftlatende zoektocht naar gezelligheid, cosiness en menselijke warmte enerzijds, anderzijds het groeiende besef dat ‘less is more‘ wel iets voor me kan betekenen en het ontdekken van nieuwe ideeën hierrond. Nieuwe, inspirerende blogs die daar naadloos bij aansluiten.
♥ Dochterlief en haar vriend zien stralen op sfeerfoto’s van een weekje ertussenuit met vrienden. Merken dat ze heel veel plezier beleven samen.
*dochter blij = de mama blij*
Nieuwe plantjes ⇓ op de vensterbank. *happy home*

plantjes

♥ Oók gekende winkelketens een extra inspanning zien leveren op ecologisch vlak, zoals deze schoenenwinkel met een groen alternatief voor sneakers.
♥ Voluit glunderen na een sms-je van m’n dochter te hebben ontvangen, waarin ze schreef: “Mama, ik ben er op ALLES door!!!“.
♥ De dochter en haar vriend die mij verrassen met een etentje door hier thuis voor me te koken. Zomaar. *Samen eten = samen genieten.*
♥ Ergens…onderweg…deze ⇓ al te gekke slogan mbt veilig afstand houden in het verkeer. En guess what? Dit klopt nog ook want ja…ik heb het alvast uitgetest. Jij ook?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

21 gedachten over “moOImenten (februari 2018)

 1. Veel mooie momenten Hilde.
  Ik zing vaak in de auto, maar niet met dit doel. Ik houd sowieso veel afstand want ik haat bumperklevers. Zelf wil ik er dus ook geen zijn.
  Geniet van een fijn weekend met mooie momenten!

  Like

  1. Dat waren ze inderdaad 🙂
   Ook zonder dit doel zing ik – inderdaad – ook wel eens mee met de liedjes die door de autoradio klinken. Zoals ik eerder al een keertje schreef (in: Muziek – wanneer wel en wanneer niet?).
   Toen ik echter dit trucje uittestte bleek toch wel dat ik initieel nèt niet ver genoeg afstand hield (al dacht ik zelf van wel). En ik hou ook niet van bumperklevers. Heb dan zelfs de neiging om te vertragen…
   Wens jou eveneens een fijn weekend toe x

   Geliked door 1 persoon

   1. P.P.S.: Het ‘trucje’ bestaat erin, om enkele regels uit een welbepaalde song luidop te zingen, zoals het filmpje aantoont.

    Like

  1. Of het dan ook in de juiste toonaard is dat ik zing, laat ik hier maar even in het midden ;-). En afstand houden vind ik sowieso belangrijk, zowel voor- als achter mij. Crêpes Normandes, inderdaad. Heeft in elk geval toen goed gesmaakt.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een mooie momenten. En het lijkt me zalig te zijn dat je dochter en haar lief spontaan dingen samen met jou willen doen zoals wandelen en voor jou koken. Absoluut momenten om te koesteren!

  Like

  1. Wat een mooie, inlevende reactie Evi 🙂
   Die spontane momenten koester ik inderdaad ook heel erg. Gisteren nog mogen ondervinden. Er werd hier speculaascake gemaakt en ik mocht weer mee smullen 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. Ha, handig trucje dat laatste! Het zal nog wel even duren voor ik nog eens met een auto rijd, maar dan ga ik het eens uittesten 🙂

  En mooie plantjes die je kocht! Weet je de naam van dat middelste met de hele mooie blaadjes? 🙂

  Like

  1. Het trucje werkt helemaal :-). Vroeger deed ik wel eens die test door langzaam ’21 – 22 – 23′ te tellen en dat klopte ook altijd. Dit is nu de modernere manier, zo blijkt 🙂
   Ja mooie plantjes hé. Het middelste noemt Fittonia (moest wel even terugkijken op het potje) en daar bestaan wel wat varianten in, ook met roodkleurige blaadjes en zo 😉

   Like

 4. Maar goed dat ik al jaren niet meer met de auto rijd want ik kan echt geen toon houden. Mooi om te lezen dat je ondanks een moeilijkere periode toch weer heel wat hartverwarmende geluksmomenten bij elkaar wist te sprokkelen. Zo blij ook om te horen dat het harde werk van je dochter werd beloond met knappe resultaten.

  Like

  1. Zonder auto zou het me echt niet lukken om alles hier in goede banen te leiden, laat staan m’n plan te kunnen trekken. En zingen is geen voorwaarde hé ;-), vond het gewoon een leuke en vooral originele benadering om zo eens die tussenafstand te testen. Zoiets kom ik dan ook graag delen hier.
   Laten we vooral het positieve onthouden. Zoals – inderdaad – ondermeer die erg mooie resultaten van m’n dochter.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.