Fragmenten·Ontdek je plekje·Welzijn

Zondag, cocondag # 2

Toen ik op zondagmorgen – behoorlijk vroeg – ben opgestaan had ik maar een doel voor ogen. Ik zou van deze zonnige dag Genieten. Met grote ‘g’, Genieten. De voorbije week was met name behoorlijk lastig geweest. Erover uitwijden heeft weinig zin maar het heeft wel aan me gevreten, dat kan ik jullie alvast zeggen. De nasleep ervan moest gewoon uit m’n systeem. Zondag was de uitgelezen dag om daarvoor te zorgen.

Met om te beginnen op zondagmorgen een verkwikkend badje en een heerlijk voedzaam ontbijt. Nog wat bijgebeend wat het huishouden betreft en na het middagmaal de koude getrotseerd. En wat wàs het ook echt koud! Een snijdende wind die bij momenten echt voelbaar hard rond me zwiepte. Toch heeft dat me er niet van weerhouden.

Met muts, sjaal, handschoenen en al. Heerlijk! Gemakkelijke stappers aan de voeten (lekker warm) en toch ook extra voorzorgen genomen door m’n gezicht in te smeren met SPF 30. Beter voorkomen dan genezen, ni waar ?! Vervolgens de auto ingesprongen. Het meer ⇓ lag er in elk geval vredig uitnodigend bij.

Donkmeer

Met knotwilgen, die mooie watervreters. Zowel links als rechts van de wandelweg.

knotwilg

Deze ⇓ vaste bezoeker scheen zich af te vragen of er iemand thuis was?

pauw

De eendenkooi van het Donkmeer verhuist binnen afzienbare tijd naar de Nieuwdonk, zo vernam ik onderweg. Dat daartoe enkele bomen moeten sneuvelen zal zo ook wel z’n redenen hebben.

wandelen

De gezonde buitenlucht, het heldere weer, een voelen met de natuur, het doet wat met een mens. Met zelfs hier en daar al een laagje ijs. Nog niet veilig genoeg echter om te ijsschaatsen, zo leerde mij het nieuws. Al dacht deze ⇓ bezoeker daar duidelijk anders over.

ijs 2

De weg werd verder gezet. Een heerlijk (voor)uitzicht.

Op de terugweg nog een laatste keer omkijken ⇓. In dankbaarheid, in blijdschap. Een glinsterende, schitterende dag is wel het minste wat hiervan kan worden gezegd…

Donkmeer

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

 

Advertenties

22 gedachten over “Zondag, cocondag # 2

  1. Dank je voor het compliment. Die foto’s zijn genomen met een heel simpel toestel. En ja…het heeft me echt geholpen. Nooit gedacht dat ik dat zou durven, zo op m’n eentje gaan wandelen. Smaakt beslist naar meer. De eerste stap is gezet en het heeft me ontzettend goed gedaan.

   Like

  1. Het heeft me echt ontzettend goed gedaan. Ook het besef dat dat geeneens zo ‘erg’ is, zo alleen gaan wandelen. Ik kwam overigens regelmatig wandelaars tegen, eveneens alleen op stap. Het was er heerlijk vertoeven en heeft me echt energie gegeven. Dank je voor jouw fijne reactie, echt lief van je Haaike.

   Liked by 1 persoon

 1. bij de eerste foto had ik het donkmeer herkend Hilde

  ideaal wandelweer zondag met met zo’n blauwe lucht is fotograferen een genoegen

  ik had gehoopt dat toch wat meer ijs te zien, niet dus

  en van die werken, is momenteel weinig te zien

  fijne avond

  Like

  1. Dat was het inderdaad, ideaal wandelweer. Heerlijk om nog eens buiten te zijn geweest. Ik schrok wel even daar op die plaats waar normaal gezien de eendenkooi is/was. Daar was nu alles weg en verderop waren duidelijk de eerste tekenen van het nieuwe concept. Benieuwd wat het zal worden. Een reden om nog eens terug te keren :-). Ook daar een fijne avond.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.