Fragmenten

Boxy & Boxy

BRON foto: VTM

Wie ‘Mijn pop up restaurant’ op VTM volgt, weet ook over wie ik het hier heb. De Boxy broers, één van de recensenten die de eerste nominaties uitdeelden in deze culinaire afvalrace. Met een passie voor eten, rad van tong en dat tikkeltje excentrisme zorgen de Boxy broers voor sfeer in de keet. Ze zijn geweldig, niet te evenaren en het is altijd lachen geblazen wanneer ze op het beeldscherm verschijnen met hun oh zo typische uitspraken waarbij ze maar al te graag elkaar aanvullen. Alsof ze in stereo praten. Grappig met uniek vermaak van de bovenste plank :-).

De Boxy broers, dat zijn Kristof en Stefan Boxy. Hun vader had een groothandel in tabak en ze maken deel uit van een groot gezin met nog drie broers en een zus. Hun motto is dan ook ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Ze vinden het ook fijn om mensen blij te maken met lekker eten en vinden het geen punt om voor pakweg zo’n 300 gasten te koken. Ze behaalden in 1996 een ster voor hun restaurant dat ze in 1982 in Kortrijk uit de grond stampten. Dat gedoe met die sterren begon echter naar eigen zeggen hun keel uit te hangen en daarom zijn ze sinds 1997 gestart met een eigen traiteurzaak in Deurle bij Sint-Martens-Latem, waarbij groenten hun lievelingsprodukt zijn.  Ze geloven vooral in macrobiotisch en vegetarisch eten. Nu hebben ze dus ook een eigen programma op Vitaya, elke dinsdagavond om 21:30u. De eerste aflevering was op dinsdag 19 april.

In ‘Boxy & Boxy’ koken deze broers voor andere BV’s waarbij ze deze Bekende Vlamingen onderwerpen aan een vuurpeloton van vragen om – naar eigen zeggen – er iets uit los te peuteren.  Bij de éne slagen ze daar al beter in dan bij de andere. Zo passeren 7 BV’s, ondermeer het voormalige K3 (met Karen, Kristel – of was het nu  Kristien? 🙂 – en ‘Joske’), Annemie Turtelboom (Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie), actrice Hilde De Baerdemaeker en Valerie De Booser (wederhelft van frontzanger Koen Wauters van Clouseau) de revue. Set van het hele gebeuren is dus zowel het Vlaams Parlement, de fitness, de set, of gewoon thuis bij de éne of andere BV. In die eerste aflevering toverden ze alvast lekkere gerechten zoals pasta met mosseltjes, kip met zoetzure compote van appelen en een gerecht met krab op tafel.

Benieuwd wat het in de volgende aflevering wordt.  U kijkt toch ook? 🙂

Boxy & Boxy: dinsdagavond op Vitaya om 21:30u

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

6 gedachten over “Boxy & Boxy

  1. Ik ben eigenlijk totaal niet meer mee met tv-programma’s. Af en toe kijk ik is een aflevering van Supernatural, Game of Thrones, Outlander of Once upon a Time. Veel meer dan dat heb ik het afgelopen jaar niet gezien waardoor ik dus echt niet kan meepraten over heel wat zaken. 🙂

    Like

    1. Outlander heb ik ook graag gevolgd, van de andere reeksen die je aanhaalt zou Game of Thrones me ook wel kunnen aanspreken denk ik. Of misschien begin ik van dat laatste eerst de boeken eens te lezen, wie weet. 🙂

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.