Fragmenten

De mama hoort dat ook nog graag

[Hoe een mama en haar dochter hun muzieksmaak delen]

Ad Visser vroeger op de televisie met Toppop, een muzikaal programma waarbij de plaatjes (toen waren het nog allemaal vinyl platen) aan elkaar werden gepraat. Hits uit de jaren ’80 en ’90: dat waren nog eens hits. Het hedendaagse aanbod is anders ook niet mis. Ik heb eens flink m’n best gedaan en er enkele trachten te onthouden qua titel en uitvoerder. Niet alleen zijn er hits waarop ik uitging, die nu ook nog door de radio knallen en mijn dochter ook nog weet te smaken. Maar omgekeerd geldt net zo goed: m’n dochter en ik komen goed overeen in onze muzieksmaak. Want ja… de mama hoort dat ook nog graag :-).

Het is MNM of Q Music waarop wordt afgestemd de week dat de dochter thuis is. In m’n auto kan ik op de display, titel en uitvoerder oproepen. En anders is er ik-kan-er-niet-opkomen-maar-wacht-ik-zal-het-eens-direct-opsporen privé muziek detective Shazam. Da’s nog eens een uitvinding!  Songteksten kon ik vroeger makkelijk onthouden, hits helemaal vanbuiten meezingen ook, van begin tot einde. En toch zijn er nu ook nog af en toe van die songs, waarvan ik denk…sounds good, zet maar luider zo. Dat zijn nu eens van die waardevolle geluksmomenten en dan voel ik me plots ook weer even seven-teen :-).

En de genomineerden zijn:

voor BRONS:

Be the one – Dua Lipa

Een totale onbekende voor me. Maar een nummer dat ik van bij het eerste gehoor goed vind, blijf ik meestal goed vinden. Ik vind de sound oké en het ritme spreekt me ook aan. Hierna de unplugged versie, zoals gebracht in de QMusic studio.

voor ZILVER:

Hymn for the weekend – Coldplay

Die videoclip alléén al! Coldplay vind ik al een hele tijd héél oké, elke hit die ze uitbrengen heeft die unieke sound, herkenbaar. Deze ‘Hymn for the weekend’ scoort bij mij dan ook erg hoog.

voor GOUD:

Fast car ft. Dakota – Jonas Blue

Mijn jeugdjaren situeren zich eind jaren ’80, begin jaren ’90 dus ken ik natuurlijk de originele versie van ‘Fast car’ door Tracy Chapman. Groot was dan ook de verbazing van de dochter toen ik dit nummer van het begin tot het einde zomaar eventjes meezong (“Mama, gij kent da of wa?”). En het moet gezegd: ik vind dit een geslaagde cover, zeker weten :-).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

6 gedachten over “De mama hoort dat ook nog graag

  1. Oh zalig, dankzij jou ben ik nog eens bij Shazam gaan kijken of dat ondertussen bestaat voor laptops (wegens geen smartphone hier) en blijkbaar hebben ze ondertussen een app voor Windows die ik kan installeren. Hoera!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.