Fragmenten

moOImenten (mei 2020)

Tijd…dat gegeven dat nu zo dubbel voelt. Terwijl ik het zelf ervaar, alsof die tergend traag voorbij kruipt, is het intussen toch alweer juni. Straks is er opnieuw een schooljaar voorbij. Anders dan andere jaren, stellen we het boeken van een vakantie toch maar uit, tot mogelijk zelfs volgend jaar. Er is zoveel dat in dat hoofd kruipt, in het bijzonder nu.

Door kleine geluksmomenten bij te houden – iets wat steeds moeilijker lijkt – kunnen we onszelf voeden met positieve gedachten. Deze moOImenten van de meimaand zijn daaruit een greep.  Wie mij intussen volgt op Instagram, zal hier wel e.e.a. uit herkennen 😉

Enjoy!

Dankbaar om…

♥ Tijdens het opruimen, merken dat ik nog héél wat bruikbare – lege – fotokaders in de kast heb liggen -> goed voor nieuwe sfeerhoekjes hier bij mij.
♥ Door de huidige gegeven omstandigheden, bewuster leren omgaan met tijd.
Oprechte bezorgdheid vanuit m’n <werk>omgeving, op momenten dat de lockdown mentaal zwaar doorweegt en dan ook bikkelhard toeslaat.
♥ Ontdekken wie er oprecht om me is <blijven> geven, (on)dankzij deze omstandigheden.
♥ Langzaam maar zeker, de juiste hulp vinden, zowel voor fysieke- als mentale klachten.
♥ Onze fotoboeken van de voorbije jaren doorbladeren en beseffen, erbij stilstaan, wat een ‘rijk’ leven we hebben.
♥ Een stevige (lees: pijnlijke) kiné-beurt, die duidelijk en meteen resultaat oplevert.
♥ Het goede nieuws – na de kiné – dat ik – na anderhalve maand – stilaan terug mag/kan gaan wandelen. #mentalhealth
♥ Nog net een C.D. van Liefde voor muziek 2020 ⇓ kunnen bemachtigen. Wat een heerlijk seizoen was dit, in het bijzonder nu!! #samenerdoor

CD

♥ Enkele nieuwe accenten in m’n garderobe. [lees ook: de capsule wardrobe]

Fier op…

♥ M’n fotoboek 2019/deel II, volledig kunnen afwerken. *bye – bye uitstelgedrag*
Niet steeds instemmen, met wat anderen voorstellen, zoals het enkel hèn (en niet mij) uitkomt. *zelfbehoud*
♥ De dochter die dankbaar is – en dit ook zo uitspreekt – om wat ze op deze jonge leeftijd tot hiertoe zoal reeds heeft gedaan/beleefd/gezien.

Genieten van…

♥ Eten met zicht op buitenlucht en mooie wolken spotten. [lees ook: Wolken kijken]
♥ Heerlijk in de watten gelegd worden ter gelegenheid van Moederdag – ondermeer met een verrassingsontbijt – al verliep dat anders dan andere jaren

Deze slideshow vereist JavaScript.

♥ Een deugddoend voetbadje ⇓ nemen. *me-time*

voetbad

♥ De heerlijkste aardbeien van eigen bodem proeven. #kooplokaal

Vrolijk door…

♥ Op een zaterdag denken, dat het morgen, maandag is.
♥ M’n energie die langzaam maar zeker terugkomt en zodoende eerdere plannen ook concreter kunnen uitvoeren.
♥ De home-made fruitijsjes ⇓ die blijvend in de smaak vallen.
Mooi aangelegde perkjes ⇓ tijdens m’n eerste ik-mag-terug-wandelen uitstapje
♥ M’n eigen viersterren hotel met balkon inclusief ⇓ zicht op zwembad.  #blijfopuwterras #leukebuurt
♥ Het goede nieuws dat – ikv versoepelde maatregelen –  zomerkampen 2020 mogen doorgaan. *vakantiejob2020*
♥ Een knap masjien ⇓ – geparkeerd vlak voor onze deur – spotten en beginnen fantaseren, wat als…ik daar eens kon mee, meerijden…?

Deze slideshow vereist JavaScript.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Je merkt het, het is een dubbeltje op z’n kant. Vrolijk énerzijds, anderzijds niet altijd even makkelijk. Zoals het nu, terwijl ik werk aan dit blogbericht, ook nog steeds aanvoelt. De tijd zal uitwijzen, welke richting dit alles zal uitgaan. Maar één ding is duidelijk: het ‘nieuwe normaal’ ⇓ voelt aan als een vreemde wereld, alsof dit alles slechts een boze droom is waaruit we nog dienen te ontwaken. Helaas…dit is de realiteit. En dat valt me zwaar…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mondmasker

11 gedachten over “moOImenten (mei 2020)

 1. Ik lees heel veel moOI momentjes. Ze zijn er, zelfs in deze vreemde tijd. Ik kijk nu bijvoorbeeld naar voorbij glijdende wollige witte wolken aan een staalblauwe hemel. Prachtig!
  In tegenstelling tot jou zijn voor mij de laatste drie maanden voorbij gevlogen. Het lijkt wel alsof ik ze niet bewust beleefd heb. Of ik in een soort van winterslaap was.
  De boze droom … we moeten erdoor. Blijf gezond!
  Ik zou je Instagram willen volgen als het mag, maar ik vind je niet ..

  Like

 2. Oprechte bezorgdheid van sommige mensen, dat kan al eens deugd doen hé. In deze periode wordt (soms pijnlijk) duidelijk op wie je kan rekenen…
  Ik hoop dat je snel terug je fysieke en mentale evenwicht terug vindt.
  Liefde voor Muziek vond ik ook geweldig dit jaar. Hoe muziek zo veel emoties los kan maken, I love it!

  Geliked door 1 persoon

  1. Idd…die oprechte bezorgdheid en idd…ook mijn ogen zijn open gegaan. Jammer maar helaas.
   Dank je voor de troostende, moedgevende woorden. Komt – in het bijzonder nu – goed van pas.
   Muziek heeft me er al vaak door gehaald, en dat doet het nog steeds.

   Geliked door 1 persoon

 3. Het is idd vaak heel dubbel he en het klopt idd dat je in deze periode pas echt goed weet wie er oprecht om je geeft en met je inzit. Heb dat hier zelf ook ondervonden… Wel heel knap dat je toch nog enkele hele mooie momenten kan vinden. En dat nieuwe normaal, ik blijf het er ook erg moeilijk met hebben. Zeker als ik eens boodschappen ga doen of na een hele lange periode toch nog eens uit ons huis kom. Het blijft erg bevreemdend aandoen en is idd net alsof het een slechte nachtmerrie is. Ik duim alvast dat je snel mentale & fysieke balans mag terugvinden! X

  Like

  1. Het doet me in zekere zin goed, dat ik hierin niet de enige ben die dit zo ervaart. Het lijkt een totaal andere wereld nu.
   Jouw bemoedigende duimen doen me ook echt goed. Dank je Evi. Het weegt bij momenten echt tè zwaar.

   Geliked door 1 persoon

 4. Zo blij voor jou dat je na het lange herstel nu weer mag en vooral ook kan gaan wandelen. Maar ook dat je zo’n fijne moederdag hebt gehad. Tijdens deze periode doen lieve berichtjes nog meer deugd hé. Ik ben blij dat ik enkele vriendinnen heb die op zo’n moment aan me denken ook al hebben ze het zelf druk genoeg door het combineren van telewerken én invallen als interim-leerkracht. Onlangs was ik mijn ontvangen brieven en kaarten nog eens aan het bekijken en sorteren en toen kwam ik heel wat van jouw mooi geknutselde snail mail tegen. Het lijkt echter wel alsof de post niet echt wil meewerken want één van jouw pakketjes werd teruggestuurd en ik ben niet zeker of je mijn laatste twee enveloppen hebt ontvangen. Het is ondertussen alweer een tijdje geleden maar bij het ene hadden we blijkbaar tegelijkertijd het idee om elkaar iets te sturen. Toen kreeg ik een dagje nadat ik iets naar je had verzonden ook post van jou. Nadien heb ik ook nog eens een brief voor je samengesteld maar ik vrees dus dat die onderweg vermist is geraakt.

  Like

  1. Intussen verloopt het hier alweer anders Liesbet. Mentale vermoeidheid die loodzwaar doorweegt dus voorlopig nog even de pauzeknop ingedrukt houden. Geen idee wat die brieven betreft. Hoe dan ook, ik zie me nog niet meteen die draad weer oppikken. Andere zorgen en prioriteiten momenteel.

   Like

 5. Wat een heerlijk opzet heeft deze positieve blog. Dat je door corona te weten bent gekomen wie er echt met je bezig is, dat is heel positief. Ik wens je nog veel wandelplezier toe.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.