Fragmenten

Blogger te gast

welcome
welcome

Een tijdje terug, ergens einde 2016, las ik elders een post waarin ‘een’ blogger de wens opperde om eens op een andere blog als gastblogger te mogen optreden 🙂 . De blog in kwestie volg ik regelmatig intussen, er is een leuke interactie door ontstaan. Ik trok m’n stoute loopwandelschoenen aan en repliceerde de persoon in kwestie: “Misschien wil je op Regenboogbui eens een stukje komen schrijven?” Een enthousiaste reactie bleef niet lang uit 🙂 . Wat heen-en weer gemail inmiddels en enkele maanden later is dit het resultaat. Een berichtje van een blogger te gast.  Ladies and gentlemen, may I proudly present:

Evi van Evi’s journey vertelt…

Via een aantal richtvragen werd het een leuke wisselwerking. Ik stelde een aantal onderwerpen voor waarrond kon geschreven worden. Uit die verschillende thema’s koos Evi er enkele uit. Na wat overleg stuurde ik enkele vraagjes die ze vervolgens zorgvuldig beantwoordde.  Ziehier het resultaat van die (virtuele) babbel. Ik wens Evi hierbij te bedanken voor haar tijd en de openhartige antwoorden 🙂 .

 • Hoe en wanneer is het bloggen voor jou begonnen? Wie (of wat) heeft jou daartoe aangezet?

Evi: Ik ben zowat 1,5 jaar geleden begonnen met bloggen. Ik kwam toen via mijn beroep vaak in contact met bloggers, las hun posts erg graag en voelde het kriebelen om zelf ook wat vaker te schrijven. Schoorvoetend heb ik toen in september de eerste stappen gezet en vooral na de geboorte van Tuur ben ik er echt met aan de slag gegaan.

 • Waarover blog je het liefst?

Evi: Het liefst van al blog ik over persoonlijke dingen: nieuwe ervaringen die ik opdoe, dingen waar ik met zit, zowel positief als negatief, en uiteraard de boeken die ik lees

Evi – boeken lezen
 • Heb je wel eens een blogdipje? Zo ja, hoe pak je dit dan aan?

Evi: Ja hoor Ik denk dat elke blogger zo nu en dan wel eens een blogdip heeft. Ik probeer dan vooral om mijn hoofd leeg te maken door bijvoorbeeld te gaan joggen of een goed boek te lezen. En in mijn notitieboekje te noteren waarom ik bloggen zo leuk vond.

 • Wat wil je met jouw blog bereiken?

Evi: Pfieuw, moeilijke vraag Onlangs volgde ik de cursus Meststoffen voor je blog, daar moet je een focuscijfer kiezen waar je gedurende een periode aan wil werken. Aan het begin van dit jaar heb ik dat nog eens onder de loep genomen en zou ik heel graag mijn bezoekers en reacties willen laten groeien. Maar echt grote plannen om er bijvoorbeeld van te leven heb ik niet. En dat hoeft ook niet, het is en blijft een hobby voor mij, maar wel eentje waar ik veel voldoening uit haal.

 • Als je jouw blog kort zou omschrijven, dan zijn dit de 3 kenmerkende eigenschappen: (1) (2) en (3).
  Evi:
  1. Persoonlijke blog
  2. Openhartig
  3. Vleugje mama- en leesblog
Evi en Tuur
 • Vind je dat je als persoon een zekere evolutie hebt ondergaan dankzij het bloggen? Zo ja, kan je dit illustreren met enkele voorbeelden?

Evi: Zeker en vast, ik merk dat ik op een andere manier schrijf en naar de dingen kijk. Daar waar ik vroeger bepaalde details misschien niet zou opgemerkt hebben kan ik nu al veel vaker denken ‘oh dat levert misschien wel een leuke of interessante post op’. En ik heb er ook heel wat nieuwe fijne mensen door leren kennen. Ik ben niet iemand die zomaar op vreemden afstapt en er een gesprek met aanknoopt, dus toen ik in november vorig jaar deelnam aan een bloggersmeetup was dat een grote stap vooruit voor mezelf

 • Wat spreekt jou vooral aan op andere blogs? Wie (of wat) werkt voor jou heel inspirerend?

Evi: Het liefst van al lees ik persoonlijke blogs zoals Failing to be superwoman, Miss sex and the city, Samajatalk, Shoutyourheartout, La vie de Falderie… Bloggers die openhartig schrijven over het reilen en zeilen van hun leven. Dergelijke blogs lees ik heel graag, al was het maar om het gevoel te hebben dat het niet enkel hier soms eens in het honderd loopt Maar ook blogs waar ik receptjes kan vinden zoals bij Julienne of Fiekefakerietjes lees ik erg graag, net als blogs met tal van tips & tricks zoals deze hier Regenboogbui. En ik zou liegen moest ik zeggen dat grote blogs zoals die van Sofinesse, Verbeelding of nog Tales from the crib me niet inspireren, maar ik denk dat dat voor zowat elke blogger wel geldt 😉

 • Zie je het bloggen als een hobby? Welke zijn jouw (andere) hobby’s, kan je hierover iets meer vertellen?

Evi: Voor mij is bloggen zeker en vast een hobby. Ik kan het eigenlijk het best omschrijven als mijn persoonlijke uitlaatklep. Daarnaast ben ik ook verzot op lezen, als kind al las ik heel graag. Dankzij het bloggen ontdekte ik reading challenges en lees ik nu eigenlijk nog meer dan ervoor. En als het weer en de planning het toelaten ga ik ook heel graag joggen.

joggen - evisjourney.com
joggen – evisjourney.com
 • Welke 3 gouden tips zou je elke (beginnende) blogger willen meegeven?Evi:
 1. Denk goed na over de naam die je aan je blog wil geven en het platform dat je wil gebruiken. Maar denk er ook niet te lang over na. Soms moet je gewoon durven springen en gaan.
 2. Werk met editorial kalenders. Zelf maak ik aan het begin van de maand een overzicht van de posts die ik die maand wil laten verschijnen. Ik volg mijn planning niet dwangmatig want het gebeurt wel eens dat er onverwacht iets interessant opduikt, maar op voorhand weten welke posts er die week/maand gaan verschijnen geeft mij rust in mijn hoofd.
 3. Blijf jezelf. De laatste tijd is er heel wat te doen rond bloggers die samenwerken met bedrijven. Wat mij betreft kan dat zeker en vast zolang het binnen je concept past en je niet vervalt in een erg commerciële blog.
 • Is dit jouw eerste logje als gastblogger? Vond je dit een leuke ervaring?

Evi: Het was de allereerste keer! Ik vond het een hele fijne ervaring, eentje die voor herhaling vatbaar is 😉

Je vindt Evi’s blog terug via deze link: evisjourney.com.

Evi - evisjourney.com
Evi – evisjourney.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BRON foto’s: pixabay.com / evisjourney.com

13 gedachten over “Blogger te gast

  1. Mooi te horen dat je het leuk vindt, Sofie. Evi’s blog lees ik ook echt graag, die interactie verliep dan ook bijzonder vlot. We begonnen ongeveer op hetzelfde moment met bloggen 🙂 .

   Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat je het leuk vindt. Altijd gezellig hé, zulke blogger ontmoetingen ‘in ’t echt’. Ik mocht er zelf ook al enkele meemaken, echt een aanrader! Net zoals dit, een leuke bijkomende ervaring en verrijking. Het is dan ook bijzonder vlot verlopen.

   Geliked door 1 persoon

 1. Ooh wat een fijne commentaren, ga ik van blozen! Ik vond het een superfijne samenwerking en een hele fijne ervaring. Dikke merci Hilde!

  Like

  1. Het wordt hier duidelijk goed gesmaakt, Evi 😉 . Hebben we goed gedaan samen…high five! Het was idd een fijne wisselwerking en geeft ruimte voor nieuwe, verfrissende bloginspiratie naar de toekomst toe 😉 . En ’t is heel graag gedaan, zene ;-).

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.