Creaties·Fragmenten·Ontdek je plekje

Bruggen en brugjes (#3)

Jullie weten intussen vermoedelijk wel, dat ik het druk heb met de vele foto opdrachten voor die avondschool. Eén ervan is het eindwerk. Het thema dat ik daarvoor gekozen heb, lees je bovenaan dit bericht.

Bij het insturen van de eerste beelden voor dit eindwerk kreeg ik te horen dat “er weinig samenhang was en dat er wel enkele knappe foto’s tussen zaten”. Een lichte paniek maakte zich van me meester. Als ik dat maar haal, die eindopdracht, was het eerste dat door m’n gedachten heen en weer flitste. Maar opgeven is (nog) niet meteen aan de orde. Heb nog wel even de tijd.

Ik besloot dus verder op locatie te gaan en verschillende foto’s van één en dezelfde brug te maken. Bij deze alvast enkele probeersels. Of dit zal voldoen, is nog maar zeer de vraag. Tips zoals gewoonlijk dus nog altijd zéér welkom!

De foto’s zoals je ze hier ziet, zijn (voorlopig) nog onbewerkt. Het goede nieuws is, dat we vanaf nu ook bewerkte foto’s mogen insturen😃 want dat deel hebben we ook al gezien tijdens die lessen aan de avondschool.

REEKS 1 (Foto’s 1 – 3)

Locatie: Dendermonde – ’t Sas (Oost-Vlaanderen, België)

REEKS 2

Locatie: Hamme – Mirabrug (Oost-Vlaanderen, België)

VERTICAAL (Foto’s 1 – 2)
(PORTRAIT/STAAND/VAN BOVEN NAAR ONDER)

HORIZONTAAL (Foto’s 1 – 8)
(LANDSCAPE/LIGGEND/VAN LINKS NAAR RECHTS)

[Klik op een galerij om elke foto afzonderlijk en uitvergroot te kunnen zien]

~~~~~~~~~~~~~~~~

Hier eerder verschenen

Bruggen en brugjes
Bruggen en brugjes (#2)

28 gedachten over “Bruggen en brugjes (#3)

 1. Dat je bepaalde technieken onder de knie moet krijgen, dat begrijp ik. Maar wie bepaalt er of een foto mooi of geslaagd is? Alleen hij of zij die de foto gemaakt heeft toch? Neen, avondschool in zo’n creatieve richting, het zou niks voor mij zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik begrijp jouw reactie, Myriam. Al waren er ook al goede commentaren op eerdere foto’s en kritiek op zich kan net zo goed positief zijn/uitdraaien. Al helemaal als die lessen worden gegeven door een professionele fotograaf die onze docent is. Ik leer er graag uit. Het heeft me ook al veel bijgebracht, die lessen fotografie. Ik merk ook hoe ik daarin ben geëvolueerd.

   Like

   1. Ik denk dat ik vooral veel te rationeel ben. Ik studeerde drie jaar Spaans in het volwassenenonderwijs. Als je een taal leert, dan is iets juist of fout en duidelijk onderbouwd. Snap je?

    Geliked door 1 persoon

 2. Een brug op zich is heel moeilijk te fotograferen. Er zit niets speciaals in. Of men zou al naar America moeten reizen.
  Los daarvan vind ik het toch geslaagd. Wat je misschien eens kan proberen van een foto te maken van onder een brug.

  Aum Shanti

  Geliked door 1 persoon

  1. Naar Amerika afreizen, zie ik me nog niet doen.
   Het hangt er een beetje van af, welk standpunt men inneemt. Ik deed deze oefening al eens eerder aan een andere brug. Wonderwel zat daar toen wel afwisseling in (ik heb die foto’s nog niet klassikaal getoond).
   Fijn om te horen, dank je wel.
   Ik ga het nog eens bekijken met jouw tip. Altijd leuk om tips te krijgen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Hoewel ik hier amper reageer wil ik om je opdracht en zo wel reageren. Ik zie wat je leraar gezien heeft maar niet zegt. Ik vraag me oprecht af of je zit te wachten op mijn mening. Ik zie wel wat verbeteringen en wil je zeker wat tips geven maar ik wil dat hier niet doen. Ik zie trouwens wel zeker de mooie foto’s. Mail me als je wat tips wilt (kan ook via m’n blog).

  Geliked door 2 people

 4. Ik weet niet goed wat hij bedoelt met weinig samenhang. Kan het een optie zijn om steeds verder in te zoomen op dezelfde brug en dit met meerdere bruggen? Om geleidelijk aan naar de details toe te fotograferen.
  Ik zie hier alleszins een paar knappe foto’s. Maar in de techniek blijf ik een leek.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vermoedelijk gaat het inderdaad daarover. Ik merk tussen de reacties hier ook enkele tips. Daarmee ga ik aan de slag.
   Toch zeker ook blij met jouw reactie hoor!

   Like

 5. Ik heb geen tips. Ik ben een amateur die met een telefoon foto’s maakt. De spiegelreflex komt al jaren niet meer uit de kast. Voor mij zijn je foto’s prima met wat toppers.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zelfs een amateur kan al eens goede tips geven, vind ik John. Ik hoop dat mijn DSLR camera alleszins niet in die kast belandt. Zou ik zonde vinden.
   Dank je alleszins voor jouw mening.

   Like

 6. Het is zeker niet eenvoudig, om een foto van een brug te maken, die aanspreekt.
  Eigenwijs als ik ben, wijktmijn voorkeur af van de vorige reacties, ik kies voor foto 1 van de verticale.
  Hierbij word je blik naar achteren getrokken, en een fraaie dieptescherpte.

  Geliked door 1 persoon

 7. Reeks 1 is de omgeving die de aandacht opeist. Bruggen fotograferen vind ik persoonlijk moeilijk om daar een samenhang van te maken. Maar reeks 2 gaat al helemaal naar de brug toe. Nog meer in detail gaan?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.