Fragmenten·Ontdek je plekje

Zalige zaterdag (#3)

Vanaf het punt met de gekende brug, vervolgde ik tot slot m’n wandeling aan de overkant van het water. Zoals eerder gezegd, hier enkel nog onverharde aarden paden.

Op sommige stukken lag het behoorlijk sompig en glibberig van al dat nat van de voorgaande dagen. Zelfs met degelijke wandelschoenen merkte ik, dat het nog opletten geblazen was. Toch even die aandacht erbij houden dus. Temeer omdat ik hier meestal alleen te bespeuren was in de wijde omgeving.

Zon en wolken wisselden elkaar af die namiddag, wat ook te zien is op de foto’s. Ik kwam op een gegeven ogenblik dan toch een bekende tegen, en wel m’n vroegere buurvrouw. Zij in tegenovergestelde richting, al joggend op datzelfde pad. Alweer zo’n leuk toeval!

Reflecties in het water, ook die doen me telkens – letterlijk – even stilstaan.

Net voor m’n wandeling er bijna op zat, nog dit uitnodigende brugje (foto 1). Van daaruit kan men een mooi wandelparcous afleggen aan de beneden Dender. Er zijn verschillende afstanden mogelijk dus voor elk wat wils. Het startpunt voor dit parcours (foto 2) geeft alvast een idee.

Daags erna ging ik al een kijkje nemen doch behoorlijk veel wind toen en het pad lag er duidelijk nog te modderig bij (foto 3). Het weidse uitzicht vandaar riep me wel (foto 4) op één of andere manier. Ik houd het dus alleszins in gedachte voor een volgende keer.

Daar vlak naast ligt dan die vijver (foto 5), waar m’n vorige wandeling plaats vond. Oh, wat doet die natuur me goed, telkens opnieuw. De lente komt er nu ècht wel aan!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

20 gedachten over “Zalige zaterdag (#3)

 1. Het is inderdaad echt de tijd voor rubberlaarzen, ik had ze de voorbije dagen ook steeds aan de voeten als ik op pad ging. Anderzijds was het wel zalig wandelweer, zacht, zonnig en droog.
  Bedankt voor de mooie impressies Hilde. Nog een fijn weekend gewenst.

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn om te vernemen, dat van die mooie impressies, waarvoor dank Rudi. Rubberlaarzen heb ik hier niet. Het ligt misschien aan mij, maar ik vind daarin minder steun voor die voeten. Gelukkig zijn er paden die (ook) toegankelijk zijn met degelijke wandelschoenen. Die laatste heb ik al goed kunnen gebruiken.
   Intussen mochten we al meer droge en zonnige dagen beleven.
   Ook daar alvast een fijn weekend verder toegewenst.

   Geliked door 1 persoon

 2. Je hebt heerlijk gewandeld in de natuur. Wat heb jij mooie waterspiegeling foto’s gemaakt.
  Het is daar wel mooie buurt om te wandelen. Je kwam iets aan ontdekking. Lente werken bij ons niet mee. Weer triste dag bij ons. Mist…. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Toch waagde ik mij er niet aan. Onderuitgaan zonder iemand in de buurt leek/lijkt me met name niet zo’n goed plan. Gelukkig lopen die wandelpaden niet weg. Dat kan altijd nog een andere keer. En altijd moeten opletten terwijl ik wandel, vind ik niet bepaald ontspannend…

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.