Fragmenten

What’s in a name? (#2)

Een gekookt eitje, dat kan er hier altijd wel in. Op zondagmorgen met verse pistolekes (= broodjes) van bij de warme bakker of door de week met soldaatjes.

Of het nu hard-, zachtgekookt of halfzacht is, zo’n eitje is k-ei-lekker en smaakt altijd.

Soldaatjes, dat zijn krokante broodreepjes. Even de sneetjes brood in de broodrooster, vervolgens deze in fijne reepjes snijden en klaar. Een bordje erbij met wat peper en zeezout op gestrooid. Vervolgens het hoedje van het eitje halen, de soldaatjes in het eigeel dopen en daarna in het peper en zout. Dat smaakt!

Voor zo’n eitje met soldaatjes pas ik de kooktijd aan. Bij de pistolekes eet ik graag een hardgekookt eitje, bij de soldaatjes een halfzacht.

De kooktijden zijn:

 • zachtgekookt: 4 minuten
 • halfzacht: 6 minuten
 • hardgekookt: 10 minuten

Het ontbijt, dat is voor mij heilig. Zonder zal je me n-o-o-i-t de deur zien uitgaan. Het is m’n quick start van de dag.

Door de week wissel ik af tussen een ontbijt met havermout (overnight oats) met stukjes vers fruit de éne dag en geroosterd brood met light beleg de andere dag. Vóór elk ontbijt ook een gefermenteerde melkdrank. Op koffie reageert m’n lichaam niet goed. Rond 10:00 uur een portie kwark, heerlijk! Na het ontbijt (en na elke maaltijd) twee glazen water. Op zon-dag mag ik al eens zon-digen 😊. Het voelt nog steeds goed, op deze manier.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meer lezen zoals dit?

What’s in name?

26 gedachten over “What’s in a name? (#2)

  1. Blauwe bessen, die doe ik ook al eens onder m’n havermout😊. Maar rechtopstaand eten, daar bedank ik toch schoon voor. Voor mij zou jouw ontbijt ook te weinig zijn. Ieder zijn meug uiteraard.

   Geliked door 1 persoon

  1. Zolang het maar smaakt hé.
   Klinkt zeker ook lekker, Myriam. Persoonlijk dien ik op te letten met melkprodukten (enkel lactosevrij – zo ook de melk in m’n havermout en die kwark). Ieder leert te leven met eigen lichaam hé.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.