
Een gekookt eitje, dat kan er hier altijd wel in. Op zondagmorgen met verse pistolekes (= broodjes) van bij de warme bakker of door de week met soldaatjes.
Of het nu hard-, zachtgekookt of halfzacht is, zo’n eitje is k-ei-lekker en smaakt altijd.
Soldaatjes, dat zijn krokante broodreepjes. Even de sneetjes brood in de broodrooster, vervolgens deze in fijne reepjes snijden en klaar. Een bordje erbij met wat peper en zeezout op gestrooid. Vervolgens het hoedje van het eitje halen, de soldaatjes in het eigeel dopen en daarna in het peper en zout. Dat smaakt!
Voor zo’n eitje met soldaatjes pas ik de kooktijd aan. Bij de pistolekes eet ik graag een hardgekookt eitje, bij de soldaatjes een halfzacht.
De kooktijden zijn:
- zachtgekookt: 4 minuten
- halfzacht: 6 minuten
- hardgekookt: 10 minuten
Het ontbijt, dat is voor mij heilig. Zonder zal je me n-o-o-i-t de deur zien uitgaan. Het is m’n quick start van de dag.
Door de week wissel ik af tussen een ontbijt met havermout (overnight oats) met stukjes vers fruit de éne dag en geroosterd brood met light beleg de andere dag. Vóór elk ontbijt ook een gefermenteerde melkdrank. Op koffie reageert m’n lichaam niet goed. Rond 10:00 uur een portie kwark, heerlijk! Na het ontbijt (en na elke maaltijd) twee glazen water. Op zon-dag mag ik al eens zon-digen 😊. Het voelt nog steeds goed, op deze manier.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ik doe het zout meteen bij het eigeel en dan mengen met een lepeltje. Grappig dat jij het anders doet
LikeLike
Op die manier kan het uiteraard ook. Als ’t maar smaakt hé😉.
LikeLike
Zo is het maar net! 🥰
LikeLike
Precies.
LikeLike
Met soldaatjes…, da’s lang geleden…!
Lie(f)s.
LikeGeliked door 1 persoon
’t Geeft misschien ideeën nu, Lies?
LikeLike
Zeker weten, Hilde!
Lie(f)s.
LikeGeliked door 1 persoon
Dat is hier ook altijd welkom voor middageten. Wat zout en peper erop en soppen maar heerlijk.
Aum Shanti
LikeGeliked door 1 persoon
Laat het smaken!😉
LikeGeliked door 1 persoon
Van deze soldaatjes had ik nog nooit gehoord, maar het lijkt mij best wel lekker.
LikeGeliked door 1 persoon
Het is iets typisch voor hier denk ik, Edward. Is wel lekker, inderdaad.
LikeLike
Hier al vele jaren elke ochtend yoghurt met blauwe bessen. Ik ga er zelfs niet voor zitten😉
LikeGeliked door 1 persoon
Blauwe bessen, die doe ik ook al eens onder m’n havermout😊. Maar rechtopstaand eten, daar bedank ik toch schoon voor. Voor mij zou jouw ontbijt ook te weinig zijn. Ieder zijn meug uiteraard.
LikeGeliked door 1 persoon
Altijd lekker zo’n eitje;
LikeGeliked door 1 persoon
Simpel maar goed.
LikeGeliked door 1 persoon
Een tikkeneitje van 4 minuten met soldaatjes, altijd lekker. Smaakt ook ’s middags goed.
’s Morgens drink ik sinds mijn operatie een shake van fruit, yoghurt en melk.
LikeGeliked door 1 persoon
Zolang het maar smaakt hé.
Klinkt zeker ook lekker, Myriam. Persoonlijk dien ik op te letten met melkprodukten (enkel lactosevrij – zo ook de melk in m’n havermout en die kwark). Ieder leert te leven met eigen lichaam hé.
LikeGeliked door 1 persoon
Zeker.
LikeGeliked door 1 persoon
Een ei hoort er gewoon bij !! 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Toch zeker bij het zondagse ontbijt 😉 en soms ook door de week.
LikeGeliked door 1 persoon
Met soldaatjes? Dat kende ik niet 😀. Lijkt me heerlijk.
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, inderdaad soldaatjes 😃. Is wel eens lekker zo.
LikeGeliked door 1 persoon
Ziet er lekker uit!
LikeGeliked door 1 persoon
De foto ziet er zo lekker uit! Jammie!
LikeGeliked door 1 persoon
In ’t echt nog veel lekkerder 😊😉.
LikeLike
Eitjes zijn toch altijd lekker! Ook ik ga zonder ontbijt de deur niet uit, het is voor mij de belangrijkte maaltijd
LikeGeliked door 1 persoon