Fragmenten

Wat 2022 bracht (oktober – december)

Januari 2023 schiet goed op, stilaan tijd dat het jaaroverzicht van 2022 hier wordt afgerond. Bij deze dus…

OKTOBER

Het laatste kwartaal van 2022 stond vooral in het teken van gouden herfstdagen. Omdat ik toen ook terug ben beginnen bloggen, zal je hier dus allicht bekend beeldmateriaal tegenkomen.

Zomaar eventjes 3 uitstappen stonden die maand op het programma, met name Verbeke Foundation, Scheepvaartmuseum en een kunstige tentoonstelling in Mechelen. Oktober zou ook de maand blijven met de meeste geplande activiteiten dat jaar. Voor foto’s daarrond kan je dus terecht op de respectievelijke links (gewoon even doorklikken).

Opvallend dat jaar: de herfst zette pas laat zijn intrede in, rond eind oktober. Het was ook lang wachten op paddenstoelen, die andere jaren al veel vroeger te zien waren. Maar geduld wordt altijd beloond. Nog nooit eerder zag ik zovele verschillende soorten paddenstoelen opduiken.

NOVEMBER

Zo laat de herfst werd ingezet, zo lang duurde het ook voor de kalende bomen zich begonnen vertonen. En daar waren we niet rouwig om hé? Het was echt een herfst met vele prachtige tinten, met vele fotografeer momenten dat het een lieve lust was. Mogelijk herinner je, je deze nog wel?
[Zie ook: Op stap: kastelen ontdekken in Waasland]

[Klik op een galerij om elke foto afzonderlijk en uitvergroot te kunnen zien]

Het was toen ook in november dat ik m’n lessen theorie van de avondschool steeds vaker ging omzetten in de praktijk. Nog méér…observeren, bewust rondkijken, details opmerken. Zo volgden ook die eerste stappen om foto’s te gaan bewerken. Hierna twee zulke voorbeelden van foto’s die ik toen heb bewerkt.

Er werden foto’s genomen voor op die kerstkaartjes en ik zocht m’n roots nog eens op, met een heerlijke wandeling in Sport Vlaanderen (Hofstade, bij Zemst) als toemaatje (zie foto’s).

Oók die maand werd er heel wat afgewandeld, veraf of dichtbij maar nog steeds…gewandeld toen in november. Ondermeer in Buggenhoutbos (foto’s via link) zag je me toen vaak.

DECEMBER

Slechts 1 winterprik kregen we dat jaar in december. Ik mocht van geluk spreken, om nèt dan thuis te zijn (een snipperdag) zodat ik toch nog enkele winterse foto’s kon vastleggen. Nog in december leerde ik hoe de maan te fotograferen.

De eerste stappen in nachtfotografie werden gezet en ik kreeg steeds beter onder de knie, hoe te werken met dat statief.

Kerst doorbrengen samen met diegenen die het dichtste bij me staan. Oudejaar laten passeren zoals het kwam: voor mij een dag zoals een ander. De feestdagen verliepen (ook) hier rustig en op ’t gemakje. Tijdens het weekje kerstverlof bezocht ik ook nog twee interessante kunstinstallaties. [In: Mars en Maan in Mechelen en Puurs].

Alles bijeen – ondanks alles – een mooi gevuld, leerrijk jaar. Dat fotografie m’n redding is geweest (en nog steeds is…), hoef ik niet meer uit te leggen.

Een jaar ook waarin ik mezelf heb zien evolueren, in zovele opzichten. En vooral: een jaar waarin er – opnieuw – keuzes werden gemaakt. Ik wil ieder die het hier tot in detail heeft meegevolgd, dan ook van ganser harte bedanken!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hier eerder verschenen

Wat 2022 bracht (januari – maart)
Wat 2022 bracht (april – juni)
Wat 2022 bracht (juli – september)

Wat 2021 bracht

19 gedachten over “Wat 2022 bracht (oktober – december)

 1. September en oktober waren prachtige maanden met een explosie van kleuren en een weelde aan paddenstoelen. Jij hebt er duidelijk ook erg van genoten, dat tonen je foto’s hier ongetwijfeld. Fijne zondag nog en groetjes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zeg dat wel, ik herinner het me nog zo levendig alsof het gisteren was. Foto’s doen toch iets met een mens zenne. Om nog maar te zwijgen van het moment zelf van zo’n foto opname.
   Ook daar een fijne zondag voor jullie toegewenst. Groetjes terug.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.