Creaties·Fragmenten

Op foto uitstap: Antwerpen – Centraal Station

Het tweede semester aan de avondschool is alvast goed ingezet. Het wordt alsmaar leuker want er staan hoe langer, hoe meer klassikale foto uitstappen op de agenda vanaf nu. Eerder bezochten we al samen het Scheepvaartmuseum te Baasrode. Deze keer was het Centraal station van Antwerpen aan de beurt.

Afspraak was op zaterdagmorgen om 10:00 uur in de centrale hal daar in het station. De docent had de toestemming aangevraagd aan de NMBS (de Belgische spoorwegen), om te ‘mogen’ fotograferen dus we waren safe. Alles mee in die rugzak (fototoestel + tweede lens + statief + reserve batterij), spoorde ik richting Antwerpen Centraal.

Tijdens deze uitstap konden we oefenen voor de volgende opdracht, met name Beeldtaal. De subopdrachten van beeldtaal zoveel mogelijk in de praktijk omzetten, zo luidde het.

Bovenaan elke fotoserie staat ook de subopdracht vermeld waarvoor die foto’s kunnen dienen. Ook nu weer, zie ik jullie reacties/tips/…graag tegemoet. Alvast dank bij voorbaat.

Ik was ruim op tijd. Dat gaf me al een beetje de gelegenheid om te oefenen.

Nadat de andere collega’s waren toegekomen en we het licht op groen kregen, verspreidden we ons. Zowel in het oude- als in het nieuwe gedeelte van het Centraal Station leefde ik me opnieuw uit. Weerom een superleuke dag!

[Klik op een galerij om elke foto afzonderlijk en uitvergroot te kunnen zien]

LIJNEN

DIEPTE

RITME

SUBFRAMING

RESERVEMATERIAAL

Ook nog enkele foto’s die ik niet meteen vind passen in ‘een’ bepaalde subopdracht en -dus verplaats naar het mapje reservemateriaal.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meer lezen zoals dit?

Fotografie: de regel van drie (beeldtaal 1 van 4)
Fotografie: ritme (beeldtaal 2 van 4)
Fotografie: diepte (beeldtaal 3 van 4)
Fotografie: lijnen (beeldtaal 4 van 4)

29 gedachten over “Op foto uitstap: Antwerpen – Centraal Station

 1. Zo zo, je was in onze koeke-stad 🙂 Een prachtige locatie waar ik ook reeds foto’s ben gaan nemen. Je hebt echt sommige dingen onder een zeer goede hoek in beeld gebracht hoor, knap !

  Like

  1. Ja hoor, de hele voormiddag en ook nog een stuk van de namiddag 😊. Een prachtig gebouw vind ik, die Spoorwegkathedraal. Ik hou dan ook ontzettend van dit soort architecturen. Thanks!

   Like

 2. Telkens ik daar kom, word ik verrast door het monumentale gebouw.
  Ik ben heel erg fan van je eerste foto bij lijnen en ook bij diepte. Ze spreken voor zich en werden vanuit een mooie plaats op beeld gebracht.

  Like

  1. Daarin kan ik jou helemaal volgen. Het is een monumentaal en prachtig gebouw in z’n omgeving. Een echte klassieker die vaak door velen wordt gefotografeerd. Je geraakt er niet op uitgekeken. ‘k Vond het bijzonder in die zin, dat we nu ook het nieuwere gedeelte mochten leren kennen.
   Dank ook om jouw selectie hieruit te kiezen. Die twee beelden vind ik ook tot de betere horen overigens. Het standpunt doet heel veel bij de compositie van een foto 😉.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Majestueus is het zeker, telkens opnieuw sta ik er vol bewondering naar te kijken. Het is elke keer een andere beleving, ook al gaat het om hetzelfde gebouw.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.