Fragmenten

Wat 2022 bracht (juli – september)

Zoals de traditie het wil, ook dit jaar een overzicht van het jaar dat achter ons ligt.

Het derde kwartaal stond voornamelijk in het teken van reizen en wandelen maar ook een cruciale verandering op vlak van gezondheid. Lees vooral verder.

JULI

Het zat er al geruime tijd aan te komen. Die maand deed ik mezelf een camera cadeau, waardoor er (nòg) vaker op stap werd gegaan. En dat op stap gaan is me alleen maar ten goede gekomen.

Al zocht ik vaak heil in de verkoelende natuur. Die afmattend warme temperaturen in de maand juli waren niet meteen m’n ding. Zomer, oké, maar dit…?

Fotograferen met die camera bracht me vele plezierige uren, dagen,… wat er mee voor heeft gezorgd, dat ik me steeds beter in m’n vel begon te voelen. Ik postte toen ook deze toepasselijke quote op m’n socials (foto rechts).

[Klik op een galerij om elke foto afzonderlijk en uitvergroot te kunnen zien]

Met zo’n camera, kost het weinig moeite om dan dUIzenden – ik overdrijf heus niet – foto’s te nemen. Elke gelegenheid dat ik kon, bleef ik ijverig door klikken. Wat me afgelopen zomer opviel: de vele verschillende vlindersoorten, libellen maar ook vuurwantsen die ik op die tochtjes tegenkwam. Of kwam dat misschien, doordat ik bewuster begon te genieten, langzaam maar zeker?

Ook samen met m’n dochter enkele keren gaan wandelen toen in de maand juli. Dat zijn voor mij van die onbetaalbare en waardevolle momenten, zulke moeder-dochtermomentjes! Zij èn haar vriend zijn er het voorbije jaar ook voor mij geweest, dat vergeet ik heus niet.

Dat er tijdens de zomermaanden nog zoiets zou in bloei staan als deze bloesems en blauwe druifjes, dat lag weliswaar buiten m’n verwachtingen. Hierna een selectie van de foto’s die midden juli werden genomen in Mechelen, Vrijbroekpark. En als dat geen brugjes zijn😃?!

Het Donkmeer, Overmere blijft een vaste waarde in plekken waar ik graag naartoe ga. Dat was in juli niet anders. Die spiegelkubus (foto rechts onder) is er overigens niet meer dus des te blijer, dat ik ‘m hier nog op foto aan jullie kan komen tonen.

En dan was er ook nog Bastion VIII te Dendermonde, waar ik me helemaal kon uitleven.

AUGUSTUS

Na een hete juli maand, werd het ook een hete maand augustus. Wat ik al heel lang eens wou, kwam eindelijk uit. Met name: oog in oog te staan met een Galloway. Dankzij goede vriendin N. hadden we die dag geluk in Keerbergen tijdens de Spuibeekwandeling in de Broekelei. Ook hier kijk ik vol dankbaarheid op terug.

Met die aanhoudende hitte, besloot ik om er een weekje tussenuit te knijpen en wat verkoeling te gaan opzoeken in het mooie Zeeland. M’n eerste soloreisje ever (maar zeker niet het laatste…). Het was een drempel maar een drempel die ervoor gezorgd heeft, dat ik opnieuw ben gegroeid.

.Ik heb toen heel wat afgestapt. Het voelde ook helemaal niet onwennig om telkens ergens alleen op een terrasje plaats te gaan nemen. Er waren géén rare/rake blikken of zo. Integendeel, omstaanders knoopten vaak spontaan een babbeltje met me aan. Ik vond het heerlijk, om dit te mogen ervaren!

Mogelijk wijd ik er nog eens een volledig uitgebreid reisverslag aan, hier op de blog. Onderstaande is slechts een minieme selectie uit de vele ontelbare foto’s die er toen werden genomen…

Nog meer wensen die al geruime tijd op m’n lijstje stonden, kwamen in vervulling. Met name: gaan wandelen in de Kalkense Meersen (foto’s 1 – 3), dankzij een fijne vroegere collega. Daarnaast ook een daguitstap naar het mooie Lier (foto’s 4 – 5), dankzij een fijne medeblogster. Wie het positieve aantrekt, zal het positieve krijgen, zoiets?

Die maand wierp m’n zo lange zoektocht ook eindelijk z’n vruchten af, met name de juiste diëtiste vinden om m’n leven blijvend meer energie in te blazen door óók dat voedingspatroon stevig onder de loep te laten nemen. Die zocht (en vond) ik in augustus: een diëtiste gespecialiseerd in onderliggende aandoeningen zoals de mijne. Naast het meer bewegen – niet onbelangrijk – heeft dat er mee voor gezorgd, dat ik sta waar ik nu sta.

Dat was het voornaamste voor augustus. Nog een laatste luik in dit overzicht en dat is september.

SEPTEMBER

Wat ik me van deze september maand vooral zal blijven herinneren: onze reis naar Boedapest. Wie hierrond foto’s wil zien, verwijs ik graag door naar het uitgebreide reisverslag hierrond.

Er waren nog mooie, zonnige nazomerdagen in september en bovenal: de start van m’n cursus fotografie aan de avondschool. De eerste steen was gelegd in deze boeiende wereld.

Wordt dus zeker vervolgd…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hier eerder verschenen

Wat 2022 bracht (januari – maart)
Wat 2022 bracht (april – juni)

19 gedachten over “Wat 2022 bracht (juli – september)

 1. Fijn dat je jezelf én een nieuwe hobby mocht ontdekken en aanvaarden. Jij kan echt zeggen ‘ik ben gegroeid en ben daar blij om’. Mooi, dat vertaalt zich ook in je foto’s en tekst.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat een mooie complimenten, dank je wel. Ik zei het vandaag nog tegen ‘de klas’ – we waren op foto-uitstap – dat m’n camera zowaar m’n redding is in zovele opzichten.

   Geliked door 1 persoon

 2. De zomer heeft je een mooie variëteit aan foto’s opgeleverd. Vooral van Zeeland laat je hier een mooie serie zien. Het is een beetje jammer dat de foto’s van het Donkmeer allemaal aan de scheve kant zijn. Dat is wat jammer, want dan loopt het meer in zo’n lange droge zomer nog eerder leeg. 😉

  Like

  1. ’t Was echt een zomer vol fotografeer plezier, zoveel is zeker. Dank je wel. Ja, haha, dat van die scheve foto’s, da’s inderdaad nog een werkpuntje. Het Donkmeer staat gelukkig nog niet droog 🤭.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.