Fragmenten·Ontdek je plekje

Kerst sfeerbeelden (#2)

Tijdens de Kerstvakantie zoek ik graag de sfeer en gezelligheid op, die deze bijzondere dagen met zich meebrengen. Licht speelt daarin een belangrijke rol. Met statief- en fototas over de schouder trok ik er samen met een vriendin op uit, deze keer naar het mooie Mechelen. Mijn allereerste stapjes in #nachtfotografie werden gezet.

Margaretha Van Oostenrijk stond ons als eerste op te wachten. In de omgeving van de gezellige Bar Klak (foto rechts) – in hetzelfde gebouw ondergebracht als de toeristische dienst – stond een tafeltje. Ideaal om alles rustig in gereedheid te kunnen brengen. Statief opstellen – ik had gelukkig eerst thuis wat geoefend – en de juiste sluitertijd en zo meer op de camera zoeken.

Zelfs de maansikkel was goed zichtbaar want het was een heldere dag geweest.

[Klik op een galerij om elke foto afzonderlijk en uitvergroot te kunnen zien]

Twee heren op de fiets hielden halt en keken dezelfde richting uit als ons Margaretha. Achter hen zie je het postgebouw van Mechelen.

Oh, this is really beautiful.’ Ik hoor het hen nog zo zeggen. Dat kon ik alleen maar beamen. Weerom sprookjesachtig mooi, hoe het stadhuis verlicht was. In wit, blauw of roze, whichever one you prefer.

Het was met andere woorden weer een dag/avond om van te genieten!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meer lezen/zien zoals dit?

Kerst sfeerbeelden (#1)

22 gedachten over “Kerst sfeerbeelden (#2)

    1. Ja, dat dacht ik gisteren dus ook. Al voeg ik eraan toe dat we geluk hebben gehad met het weer. In wind en regen – zoals vandaag – zie ik me daar nog niet met statief en camera staan.

      Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.