Fragmenten

Nieuw seizoen, nieuwe updates (winter 2022)

Waar is de tijd gebleven?

Een jaar lijkt niets. Het is alweer bijna om en ik vraag me oprecht af, wat er met die tijd is gebeurd. Hoewel, nu ik erop terugblik, het ook z’n nut heeft gehad, dat jaar. Ondanks tegenslagen, zorgen en pijn – zoals in èlk mensenleven niet waar – omarm ik het ook met dankbaarheid, dat jaar.

Een jaaroverzicht

Tussen einde januari 2022 en einde oktober 2022 lag de blog hier stil. Wat niet wil zeggen dat ikzelf stil heb gestaan, integendeel. Ik diende hard te werken aan m’n gezondheid, die het uitschreeuwde. Momenten die voor mij heel confronterend zijn geweest, een reality check zeg maar.

M’n agende slibde stilaan dicht met afspraken bij verschillende zorgverleners/specialisten. Dat was op zich ook heel vermoeiend, er werden heel wat inspanningen van mezelf gevraagd. Energie om nog te schrijven/bloggen was er dus met andere woorden niet meer over.

Toen het langzaam maar zeker beter ging, vulde ik m’n dagen in met wandelen – héél véél wandelen. De natuur doet me zo’n goed, telkens opnieuw. Oók dat zorgde mee voor m’n genezingsproces. Ik keek, ik observeerde, ik genoot.

[Klik op een galerij om elke foto afzonderlijk en uitvergroot te kunnen zien]

Tijdens de zomer van 2022 heb ik voor het eerst in m’n leven een solovakantie doorgebracht, lekker dichtbij in het mooie Zeeland. Die reis heeft er mee voor gezorgd dat ik langzaam maar zeker kon herbronnen.

Een tweede overwinning op mezelf was tijdens onze citytrip naar Boedapest (september 2022). Een reis die me zoveel energie heeft geschonken, waardoor ik weerom grote stappen – letterlijk, dan wel figuurlijk – vooruit heb geboekt. Ik kon weer meer aan met die benenwagen!

In het najaar waren nog wat verlofdagen over, die ik vervolgens nuttig heb besteed, met ook (#jeuj!) nieuwe inspiratie voor de blog. We schrijven herfst 2022.

Die nieuwe inspiratie is er tevens gekomen dankzij…

En dan is het nu tijd voor…

Groot nieuws! Er is een nieuwe liefde in mijn leven. Die liefde is quasi altijd aan m’n zijde. Kijkt doorgaans in dezelfde richting. Heeft soms wel een eigen ‘scherpstelling’, legt de focus al eens elders dan waar ik het zou willen. Maar dan stel ik die scherpstelling wel even bij 🤭.

Die nieuwe liefde past zich gemakkelijk aan. De naam van die nieuwe liefde is F.Oto Grafie. M’n trouwste maatje, m’n reisgezel die me leert ontdekken, genieten, dingen bijbrengt, anders leert zien. Er is nu ook een volledig nieuwe pagina aan gewijd: Fotografie.

Deze nieuwe hobby heeft ervoor gezorgd dat er een omwenteling in m’n leven heeft plaats gevonden. Verandering van spijs doet eten, hoor je wel eens zeggen. Verandering van interesses ook. Hoewel ‘verandering’ mogelijk niet het juist gekozen woord is.

M’n voorliefde voor fotografie bestond reeds geruime tijd, dan wel vanuit een ander gezichtspunt – met de smartphone. Nu, met zo’n camera, ligt dat toch net even anders. Ik schreef me in voor een avondschool fotografie, kennis die ik hier met jullie ben komen delen intussen.

De blijvers: terugkerende rubrieken

Nu ik zo mogelijk nog méér foto’s maak dan tevoren, kan dat beeldmateriaal ook dienen voor de blog. Een win-win zeg maar. Naast de berichten die jullie hier tussenin zien verschijnen, zijn er ook de weerkerende rubrieken. Althans, dat is het plan, om daar in 2023 (opnieuw) (meer) werk van te maken.

 • moOImenten: per maand een overzicht aan lichtpuntjes die het leven zoveel mooier en vooral draaglijker maken.
 • Wat de week bracht: een overzicht van wat me zoal bezighoudt, wat ik zoal heb gedaan tijdens die week.
 • Wat het weekend bracht: idem zoals het weekoverzicht maar dan tijdens een (verlengd) weekend.
 • Nieuw seizoen, nieuwe updates: wat je hier nu voor je ziet en telkens op een andere manier ingevuld.

De blijvers: vaste pagina’s

De pagina’s waarnaar wordt verwezen vind je bovenaan in het menu.

Zowel op de Home pagina als op de About/wie is…? pagina werden enkele veranderingen/aanvullingen/foto’s toegevoegd.

Ben je hier nieuw? Dan is een kijkje op de Hoe deze blog verkennen? – pagina mogelijk iets voor jou.

Onder het crea hoekje zijn nu alle andere- dan m’n fotografie hobby’s ondergebracht. Het boeken hoekje voor wie graag leest en daaruit inspiratie wil halen.

De blijvers: jullie, volgers

Zo dankbaar, dat ik dit kan verwezenlijken omdat er mensen zijn, die in me zijn blijven geloven. Nieuwe vriendschapsrelaties ook, die me hierin aanmoedigen en blijk geven van ‘Je bent goed bezig’. Dat doet ontzettend veel deugd.

Ik richt me hier ook even tot m’n – nieuwe – volgers die er het afgelopen jaar zijn bijgekomen. Van harte welkom!

Het komende jaar, hoop ik nog minstens evenveel leuke momenten met jullie allen – lezers, oude en nieuwe volgers – te mogen delen.

Het bloggen heeft er ook voor gezorgd, dat ik al eens afspreek met medebloggers. Sommige daarvan volgen me al van bij het prille begin (2015). M’n blogverjaardag schiet er soms bij in maar weet, in gedachte zijn jullie er wel altijd bij. En daarom, een dikke welverdiende:

Dank

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De vorige edities gemist?

Je vindt Nieuw seizoen, nieuwe updates bijeen gebundeld onder [deze link].

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

23 gedachten over “Nieuw seizoen, nieuwe updates (winter 2022)

   1. Niet altijd, dat is waar maar veel hebben we wèl zelf in de hand. Ik heb het voorbije jaar geleerd hoe gezonder eten en meer bewegen daar toch een groot aandeel in hebben…

    Geliked door 1 persoon

  1. Pittig was het inderdaad, uiteindelijk na veel inspanningen is het zeker al veel beter. Dank je om me hierin bij te treden in herkenning. Die nieuwe liefde is echt zo’n beetje m’n redding, op vele vlakken.

   Like

   1. Naarmate men ouder wordt, liggen er al eens oneffen stukken geplaveid, op die weg. Dat hoort er – inderdaad – bij. Blij en dankbaar vooral dat het zo is mogen verlopen. Fijn om dit te lezen.

    Geliked door 1 persoon

  1. Een hobby die me ook overal naartoe brengt, met fijne ontmoetingen af en toe. Ja, dat jaar…ik zal het niet licht vergeten. Maar nu blikken we vooral graag vooruit.
   Dank je voor de mooie wensen. Ook voor jou een mooi en goed jaar toegewenst, Annelies.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.