Ontdek je plekje

Op stap: kastelen ontdekken in Waasland (#1)

…”Dus trek die wandelschoenen nog even aan en geniet nù nog als je kan van dat mooie weer.” weerklonk een vriendelijke radiostem. Het was een prachtige zonnige herfstdag, inderdaad. Zo ééntje om in te kaderen. Dus ben ik die dag op stap gegaan, de wandelschoenen aan, naar buiten om kastelen te ontdekken in Waasland. Het fotoverslag dat ik hier eerder had beloofd.

Herken je toevallig de foto hierboven links? Dat is goed mogelijk want ik ging er al eens eerder naartoe, tijdens de zomer van 2021 (het fotoverslag van toen vind je daarzo). Zoals je merkt, was het deze keer in het herfstseizoen.

We schrijven eind november 2022. De herfst bekende – eindelijk – meer kleur. De beuken, eiken, berken en ook de ginkgo biloba – nog steeds mijn favoriet – hadden hun mooiste outfit aangetrokken.

Het was een heerlijk herfstfeestje!

Voor het hoofdmaal van dat herfstfeestje werd ik verwacht in Kasteel Cortewalle, Beveren (België, provincie Oost-Vlaanderen), een waterburcht uit de 15e eeuw. Meneer en Mevrouw Eend waren als eersten aanwezig. Hun snavel moesten ze gelukkig niet houden.

Er ontbrak op de feestdis nog wat tafeldecoratie in het feest thema. Die zijn we dan nog snel zelf gaan bijensprokkelen in de omgeving.

Het herfstfeest was sprookjesachtig mooi. Er stond een reuze paddenstoel en ook mevrouw Mier kwam moeizaam opdagen.

Toen was de wijn helaas op, alle druiven waren geoogst (foto links) en werd ik voor het dessert verwacht in alweer het volgende kasteel. Maar da’s voor een volgende keer.

M’n privé limo stond al voor 🤭,vlakbij het koetshuis daar bij die molen🎵 waterburcht. Ik was absoluut in m’n nopjes.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

16 gedachten over “Op stap: kastelen ontdekken in Waasland (#1)

 1. Ik was onlangs ook in Cortewalle, misschien liep ik je wel tegen het lijf😉. Er waren meerdere fotografen aan het werk. Ik mis de zon deze dagen, alles is nu zo mistig en donker.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het zijn heel wat minder zonnige dagen nu, hier worden die ook erg ge’mist’. Ons voeden met die dagen die zonniger verliepen, is nu niet onbelangrijk😉 .
   Mocht je me eens tegenkomen, ik zou dat fijn vinden.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dat is het inderdaad, fotogeniek. Zowel wandelaars als fietsers komen er graag. Er is een terras zowel aan het koetshuis, als verder achterin het park. Dat laatste was nu gesloten maar in de zomer is het er heerlijk vertoeven.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.