Fragmenten·Ontdek je plekje

Boedapest (Hongarije) – een reisverslag (deel 4 van 5)

DAG 3: De joodse wijk en Grote Synagoge – Sint-Stefanusbasiliek (Szent István Bazilika) – Operagebouw – Koffie drinken in 9Bar – het Groot Parlementsgebouw + Schoenen op de Donaukade – Heerlijk gebak in Szamos Café – Dinner @ Cyrano

Het werd een meer rustige dag, al wilden we nog wat zien en beleven. Van aan het hotel gingen we te voet naar de Joodse wijk met als hoogtepunt de Grote Synagoge. Deze grootste synagoge van Europa, met 3000 zitplaatsen, werd gebouwd tussen 1854 en 1859. In de voorgevel zijn er elementen terug te vinden van maaswerk in Moors-Byzantijnse stijl.

Vervolgens gingen we verder met behulp van Google Maps en -onze reisgids richting de Sint-Stefanusbasiliek (of Szent István Bazilika). In dit straatje – met zicht op de basiliek – vind je 9Bar, één van de vele hyppe koffiebars die je in Boedapest aantreft. Tevens op wandelafstand, kom je ook het Operagebouw tegen.

De dag was nog lang niet om en er wachtte ons nog een ander hoogtepunt. We bevonden ons immers in de buurt van het Groot Parlementsgebouw, nu van wel héél dichtbij.

Dit kunstwerk – Schoenen op de Donaukade – nabij het Groot Parlementsgebouw zorgde voor een sterk ingetogen moment van stilte, … kippenvelmoment.

Het was opnieuw een mooi gevulde dag. De terugtocht naar het hotel werd afgeblazen. Dat deden we deze keer met de Metro. De halte vlak aan het Parlementsgebouw op de rode metrolijn (M2) heet Kossuth Lajós tér. In de onmiddellijke omgeving van die metrohalte, kan je ook heerlijke gebakjes eten en er is zelfs een chocolade museum in ondergebracht. De naam van deze plek is: Szamos Café.

En nog een bijkomende tip wie eens wat chiquer wil gaan eten: restaurant Cyrano, in de omgeving van het winkelcentrum. Verfijnd, heel lekker en goed te betalen. Bij ons zouden ze het ‘nouvelle cuisine’ noemen en betaal je er hier in België een merkelijk hoger prijskaartje voor.

Een heerlijke afsluiter voor alweer een prachtige dag, vol indrukken.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meer lezen zoals dit?

Boedapest (Hongarije) – een reisverslag (deel 1)
Boedapest (Hongarije) – een reisverslag (deel 2)
Boedapest (Hongarije) – een reisverslag (deel 3)

10 gedachten over “Boedapest (Hongarije) – een reisverslag (deel 4 van 5)

  1. Ik ben het verhaal achter die schoenen eens gaan opzoeken. Wat een vreselijk gebeuren heeft zich daar afgespeeld. Een stiltemoment waard op de hoge bank daar.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.