Creaties·Fragmenten

6 november…nog 1 maand

Je kan er haast niet meer naast kijken. Tuincentra kondigen het her en der al met luide trom aan. Tijdens sommige reclameblokken gaat het ook al eens die richting uit.

Ik heb het hier over the most wonderful time of the year. Heel eerlijk? Voor mij mag het nog even wachten, voor alles is immers een tijd. Al is dit zo één van die tradities waarvoor ik heel makkelijk zwicht.

Heb er anderzijds wel weer zin in. Sfeer, gezelligheid en vooral veel licht in de donkerste der dagen. Niets mis mee, al vind ik het op zich storend dat men daar zo vroeg mee begint. Nu al de kerstboom plaatsen, seriously? Vooral voor jonge kinderen kan dit erg verwarrend zijn, toch?

Eerst nog Sint die dient langs te komen. En was het nu Sint-Maarten of Sinterklaas? Hier waar ik woon hangt het er dus van af, in welk soort ‘Sint’ gemeente men woont. En hier, dat is de provincie Oost-Vlaanderen. Als kind was het bij ons steeds Sinterklaas. Ikzelf ben afkomstig van Brabant.

De voorbereidingen – vanaf 10 november – daarmee ga ik anderzijds toch al even aan de slag. Spaart me heel wat last minute gedoe uit. Ik neem er m’n Kerstplanner dus alvast even bij…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

17 gedachten over “6 november…nog 1 maand

    1. Ja…die foto, het heeft wat moeite gekost om die zo scherp te krijgen. Het begon al wat te schemeren toen. Dank je wel en ja eerst de Sint nog laten langs komen, inderdaad,

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.