Creaties

Fotografie: een beweging bevriezen

Intussen is het winteruur aangebroken. Al lijkt het nog wel zomer, met die nazomerse temperaturen (nog tot 24°C onlangs) die zich voordoen. Dat heeft dan weer als voordeel, dat ik vooral buiten foto’s kan nemen.

Door het volgen van een cursus fotografie in de avondschool (volwassenonderwijs), ga ik vaker dan voorheen op stap om te oefenen met die camera. We krijgen doorheen het jaar ook leuke, uitdagende opdrachten mee.

Eén van die opdrachten is: een beweging bevriezen.

Op deze drie foto’s zie je duidelijk het verschil van de eerste- tegenover de laatste foto. Door de sluitertijd te veranderen en over te schakelen van autofocus naar manuele focus, krijg je dit soort beelden.

Op de laatste foto kan je dan haast de waterdruppels tellen. Nog op die derde foto valt vooral op, hoe het opspattende water als het ware bijna bevroren wordt in het moment.

Welke van de 4 foto’s geniet jouw voorkeur?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 gedachten over “Fotografie: een beweging bevriezen

    1. Dank je wel. Het was een beetje een euforisch moment, toen ik merkte dat het eindelijk was gelukt (na de vele ontelbare pogingen). Dankzij de avondschool krijg ik het steeds beter onder de knie. Een mooie hobby ook, die me naar buiten lokt.

      Geliked door 1 persoon

    1. Is zeker niet makkelijk en vraagt redelijk wat oefening (tientallen foto’s vooraleer ik tot dit resultaat ben gekomen, ahum). Ja die laatste foto hé, die heeft mij persoonlijk ook het meeste verrast. Zo’n ‘eureka’ momentje erbij toen.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.