Fragmenten

Herfst mijmering

’t is herfst. Het.is.HERFST! Wat vliegt de tijd. Tijd waarin er heel wat is gebeurd. Wie me in al die tussentijd een beetje heeft gevolgd op Instagram – waarvoor overigens mijn dank – weet dat het met z’n ups en downs is gegaan.

M’n dank ook aan de volgers hier, die trouw op post zijn gebleven, ondanks die grote stilte van de voorbije maanden.

Vandaag blik ik daarop even terug en kom er hier <een beetje> over schrijven. Da’s het minste dat ik kon doen.

What’s up?

Intussen gaat het alweer beter met me. Een rits zorgverleners, de juiste mensen in m’n omgeving en zeker ook m’n eigen wilskracht liggen aan de basis van dat herstel. Herstel na een herval, weliswaar. Doch laat ik daar vooral niet te veel bij stilstaan. We zijn nu X maanden verder en – touch wood – so far so good.

What’s new?

Wat ik al vele jaren wou doen, is er eindelijk van gekomen. Begin juli 2022 heb ik mezelf een camera – m’n eerste DSLR (Digital Single Lens Reflex) cadeau gedaan. Ik heb me in september 2022 ingeschreven voor een cursus fotografie in avondschool en ik moet zeggen, dat bevalt me. Wooha!

Die interesse in fotografie lag weliswaar al een hele tijd onderhuids te sluimeren. Ze werd zo mogelijk nog meer aangemoedigd, dankzij een photo challenge. Credits for… die bloggers die me daartoe geweldig goed hebben geïnspireerd ;-).

What’s next?

Het zal jullie niet verbazen, dat ik deze nieuwe passie maar wàt graag hier wil komen delen de komende tijd. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ik.

What’s more?

Qua inhoud zal je, je dus mogen verwachten aan méér beelden. Niet normaal hoeveel foto’s ik al heb genomen op die korte tijd! Of zal ik iets komen vertellen over m’n soloreisje naar Zeeland, een citytrip naar het verrassende Budapest, de vele wandelingen die ik al heb gemaakt? Wil je meer weten over wat ik heb geleerd in die fotografie cursus?

Laat maar horen, wat jullie vooral interesseert onderaan de reacties. Het staat jou zeker ook vrij, om al eens een glimp te werpen op enkele van die foto’s op m’n Instagram account.

What’s more important?

Er zijn lessen geleerd, de voorbije tijd. Niet in het minst lessen op vlak van gezondheid. Het kind heeft eindelijk een naam gekregen, ik weet nu wat er aan de basis lag/ligt van de gezondheidsproblemen waarmee ik te maken kreeg. Het is een helse zoektocht geweest, om de juiste hulp daarin te vinden. Maar kijk, vandaag omarm ik die periode ook met dankbaarheid.

Dankbaar dat het zo is mogen verlopen. Het gaat nu stukken beter met me, al dien ik op bepaalde vlakken voortaan ook heel alert te blijven en m’n leven daaraan, aan te passen.

Zo ook wat het bloggen betreft. Ik heb dat altijd zeer graag gedaan. Die interactie met jullie heb ik voor een stuk zeker wel gemist. Zolang het me energie schenkt en – niet onbelangrijk – ik er de energie voor heb, zal ik ermee doorgaan.

Zoals ik onlangs tijdens een ontmoeting met een medeblogger ook vertelde: ik heb getwijfeld om hier iets te komen schrijven à la ‘The seven year itch’. Jawel, na 7 jaar bloggen heb ik sterk overwogen om er de brui aan te geven. De fut, de motivatie was weg.

Vandaag zeg ik u: dat doe ik (nog) niet, er zijn meer pro’s dan contra’s wat het bloggen betreft. En de voorbije periode heeft me een duidelijk signaal gegeven: dat ik vooral datgene dien te doen wat op dat moment eenvoudigweg goed voelt. Vandaag is de draad weer opgepikt wat het bloggen betreft.

Gaan jullie mee op pad?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

16 gedachten over “Herfst mijmering

 1. Ik ga graag met je mee op pad. De doorgehakte knopen liggen nu achter je, we kijken dus enkel positief vooruit. Je klinkt strijdvaardig en vol nieuwe motivatie. Mooi!

  Like

 2. Wat heerlijk zeg dat je terug aan het bloggen bent 🙂 Ik kijk er nu al naar uit om alles te horen over jouw fotografiecursus als we elkaar zien (en ik beloof plechtig dat ik je asap een datum stuur). Ik ben ook heel blij dat je de oorzaak gevonden hebt van je gezondheidsproblemen. En dat je de juiste hulp op jouw pad bent tegengekomen. Kortom, heel blij dat je terug bent! X

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar kijk ik ook naar uit, Evi. Ook om leuke fotografeer ideeën uit te wisselen, eens lekker bij te kletsen etc. En oh, wat fijn om dit te mogen lezen, doet me veel plezier dank je wel. x

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat leuk dat je weer terug bent! Ik moet ook weer even de rust vinden om te bloggen. De laptop geeft me helaas nog geen energie, hij vreet het (heeft te maken met longcovid). Ik doe er op dit moment vooral nog noodzakelijke dingen op, maar het begint wel weer te kriebelen om te gaan bloggen ..

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh dank je wel, superlief. Volg je eigen ritme, dat heb ik ook geleerd. Doen waar jij (en alleen jij in de eerste plaats) je goed bij voelt. Groetjes, Hilde.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.