Fragmenten

Wat de week bracht (2022 – #1)

Hoe het nieuwe jaar zich heeft ingezet, het is een vraag die hier intussen werd beantwoord.

Het nieuwe (blog)jaar is hiermee ook gestart. Er zijn een aantal rubrieken die ik daarbij graag wil behouden. Het is overigens gewoon ook fijn, om dit soort interactie met jullie te hebben.

Wat de week bracht is zo één van die vaste thema’s hier. Aan de hand van enkele foto’s deel ik daarin enkele lichtpuntjes. Zo ook de lichtpuntjes van deze eerste week van het nieuwe jaar. Want lichtpuntjes, dat kunnen we met z’n allen wel gebruiken…

FOTOREEKS 1:

FOTO 1: De startpagina van m’n nieuwe Bullet Journal, deze keer een Black Journal. Ik had in 2021 ontdekt hoe leuk het is, om te werken met kleur op zwart. Het betekent meteen ook, dat m’n creatieve kantje niet is ondergegaan met de noorderzon wat ik alleen maar kan toejuichen!

FOTO 2: Op de eerste dag van 2022 kwamen meteen ook de eerste bloemknoppen op m’n orchideeën hier tevoorschijn.

FOTO 3: Wat ik mooi blijf vinden, zijn wolken in alle formaties. Bij schapenwolkjes als deze, kan ik het dan ook niet laten, om er meteen een foto van te nemen. Zo gezegd, zo gedaan.

FOTO 4: Een boekje met fijne gedachten en dito quotes, een nieuwjaarscadeautje aan mezelf dat ik nu ook mocht uitpakken :-).

FOTOREEKS 2:

cadeau

FOTO boven: Even door het raam kijken en deze bende sportievelingen (coureurs) zien voorbijfietsen. Op de éne of de andere manier word ik daar dan zelf vrolijk van! Dat dit beeld weer deel mag uitmaken van onze samenleving. Dat het opnieuw kan èn mag. Ik ben ongetwijfeld niet de enige, die hier blij om is ;-).

FOTO onder: Dit zorgvuldig uitgekozen nieuwjaarscadeautje op de tafel zien staan en bedenken, hoe m’n dochter de bestemmeling ervan blij zou maken.
Temidden deze blokperiode 2022 werd hier dan ook op tweede nieuwjaarsdag tijd voor vrij gemaakt. Het betekent vooral ook dat het vertrouwen groeit. Zoiets vult m’n moederhart ook met een grote vreugde!

FOTOREEKS 3:

FOTO links: Ontbijtgranen met nutriscore A (de meeste hebben nutriscore C of D), ik heb er een tijdje naar gezocht en dus ook…gevonden! En smaken doet het bovendien.

FOTO rechts: Een inkijkje in m’n dagelijkse doen en m’n woon-/leefomgeving. Ik vind het belangrijk om te kunnen koken in een propere en opgeruimde keuken. Dat voelt voor mij ook gewoon goed.

FOTOREEKS 4:

FOTO links: Ik kreeg bericht dat m’n fotoboek klaar was, meteen het laatste van 2021. Dat wordt weer gezellig bladeren door mooie herinneringen. Hiermee was de reeks compleet en kan ik met een frisse start beginnen aan het eerste fotoboek van 2022 :-).

FOTO rechts: Dit was weer zo’n geluksmoment, waarop ik toevallig – uitgerekend dan – door het raam naar buiten keek. En ja hoor, daar was ie weer: een regenboog!

~~~~~~~~~~~~~~~~

Ziezo, dat was het, het eerste bijklets momentje van het jaar, samen met jullie. Naar ik hoop, mogen er nog vele zoals deze volgen. Ik kijk er alvast naar uit en jullie hopelijk ook. En zoals we hier graag zeggen: ‘Tot de volgende!’

~~~~~~~~~~~~~~~~

8 gedachten over “Wat de week bracht (2022 – #1)

  1. Zelf ben ik niet zo’n bierkenner, Lies, maar neem dat met een gerust hart aan, dat zoiets smaakt 😊. Dank je om m’n keuken mooi te vinden. Ze is niet heel groot maar wel heel functioneel.
   Ja die regenboog was wel de climax. Groetjes terug.

   Geliked door 1 persoon

 1. Heerlijk om te lezen en te zien die kleine gelukjes! Ik heb zelf getwijfeld over zo een black journal, maar ben uiteindelijk overstag gegaan voor een gewone maar wel met een roze cover 🙂

  Like

  1. Ze helpen hé, die kleine gelukjes. Ik blijf het verrassend vinden, wat er zoal kan met zo’n black journal. Het is dan ook een persoonlijke keuze en voor ieder anders. Onszelf volgen Evi. Wij-zijn-goed-bezig 🙌👍.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.