Creaties

# satur9sphotochallenge: kleur

Saturnein is terug van weggeweest en dus wordt ook de draad van haar photo challenge opnieuw opgepikt. Het thema van de week is deze keer Kleuren. Een thema waarmee ik alvast vele richtingen uit kan.

Persoonlijk heb ik gekozen voor wat kleur brengt in m’n leven (en dat mag gerust zowel letterlijk- als figuurlijk geïnterpreteerd worden 😉 ). Vaak heeft dat te maken met uitstappen die ik heb gemaakt, of iets dat ik zomaar mocht tegenkomen ergens onderweg. De volgende foto’s heb ik daartoe uitgekozen met ook nu weer een woordje uitleg. (9 foto’s)

Afgelopen zomer heb ik veel plezier beleefd aan een aantal pracht initiatieven. Ondermeer tijdens Tour Elentrik, View Masters en last but not least Mechelen muurt. Elk hadden ze één gemene deler: ervoor zorgen dat al wat grauw en grijs was, meer kleur kreeg toegemeten.

Door elk van die creaties wordt een vergeten plek in een stad of dorp opgefleurd. Zo ook deze Floralskullball (FOTO links) of wat dacht je van die boom die een gebreid jasje (FOTO midden) aan kreeg in alle kleuren van de regenboog? De pelikaan (FOTO rechts) was er ook zo één die meteen in het oog sprong door z’n mooie, felle kleuren. (3 foto’s)

Bij mijn recente afspraak in het ziekenhuis (obesitatskliniek), viel me meteen deze kleurrijke mobile van kraanvogels in de inkomhal op. Dat zorgde meteen voor een throwback.

Ik kreeg ooit zelf zo’n kraanvogel in origami toegestuurd door een vriendin. Te weten dat de kraanvogel symboliek staat voor vrede, geluk, symbool van wijsheid, gezondheid, loyaliteit en een lang leven, hoef ik jullie niet te overtuigen, dat zoiets me erg gelukkig maakt. In het bijzonder op een moment waarop het al eens moeilijker gaat…

(1 foto)

kraanvogels – mobile

Schoon door eenvoud, daarvan getuigen de volgende twee foto’s. De éne werd genomen op een avond, toen ik op het balkonterras stond en deze toevallig zag overvliegen (foto met luchtballon). De andere (foto met lampions) werd genomen tijdens een bezoekje aan de wekelijkse markt in één van de buurtgemeenten. Beide momenten toverden meteen een glimlach op het gezicht, toen ik dit zag.

(2 foto’s)

Tot slot nog deze 3 kleurrijke foto’s. Toen het thema Kleuren werd bekend gemaakt, had ik meteen deze omgeving in gedachte. Nog datzelfde weekend ben ik erop uit getrokken naar Aalst, op een zonnige zaterdag.

Daar in Aalst bevindt zich in de omgeving van de lokale bibliotheek (Utopia) een supergezellig pleintje waar je deze kleurrijke huisjes (FOTO links) aantreft. De wingerd (FOTO midden) die op een muur daar schuin tegenover meteen opvalt, toont alvast hoe mooi en vol kleuren het herfstseizoen kan zijn.

Vlakbij dit gezellige pleintje bevindt zich ook het kleurrijke postgebouw (FOTO rechts). Voor die foto heb ik deze keer gebruik gemaakt van een collage op m’n telefoontoestel. (3 foto’s)

Mijn deelname aan vorige edities via deze links:

# satur9sphotochallenge: silhouet
# satur9sphotochallenge: licht
# satur9sphotochallenge: symmetrie
# satur9sphotochallenge: cijfer
# satur9sphotochallenge: perspectief
# satur9sphotochallenge: portret
# satur9sphotochallenge: schaduw
# satur9sphotochallenge: muziek
# satur9sphotochallenge: fiets
# satur9sphotochallenge: lijnen
# satur9sphotochallenge: reflectie
# satur9sphotochallenge: landschap
# satur9sphotochallenge: donker
# satur9sphotochallenge: bloem
# satur9sphotochallenge: klein en dichtbij

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

11 gedachten over “# satur9sphotochallenge: kleur

 1. Wat een pracht aan kleurrijke foto’s. Van kleuren word ik ook blij, en de herfst belooft nog mooie tafereeltjes.
  Het postgebouw in Aalst moet ik zeker eens gaan bekijken. Het spreekt me vrolijk aan.
  Ooit kreeg vriendin ook een massa kraanvogels in alle vormen en kleuren, ze was ‘ten dode opgeschreven met een agressieve kanker’. Ze maakte een prachtige luster van de vele vogels en leeft nu, 12 jaar later, nog altijd, vrolijk en blij, zonder behandeling of medicatie. In Japan kennen ze er wat van.

  Like

  1. Wat een mooi, aangrijpend verhaal, van de vriendin.
   Kleuren vrolijken meteen alles (en iedereen) op, zoveel is zeker. Laat de herfst maar verder doen, zoals ze bezig is. Heerlijk vind ik het.

   Geliked door 1 persoon

 2. Die kraanvogels, ik las daar ook al vaker over. Zoals in de kerk van Drongen: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210125_96174320
  En een tijdje geleden volgde ik de blog van een mama wiens dochtertje (ze was nog erg klein) kanker had. Ook voor dat meisje werden vele kraanvogels gevouwen. Ze genas, gelukkig maar.
  Dit terzijde: ik vind je foto’s deze week echt zalig, en ik vind het erg moeilijk kiezen. Op Instagram schreef ik al dat je Aalst-reeksje mijn favoriet is, maar eigenlijk, die kraanvogels… en die luchtballon, en die lampions…
  Ik ga voor de eenvoud van die lampions. Neh. Maar kiezen is verliezen 🙂

  Like

  1. Een mooi initiatief blijft het, dat van die kraanvogels. Het hangt blijkbaar ook figuurlijk in de lucht 🤔
   Een verhaal bij een foto vind ik altijd leuk. Aalst was ook een heerlijk moment omdat ik heel goed wist wat m’n doel was. En goed weer die dag, zalig!
   Schoon door eenvoud, de keuze die je hebt gemaakt.

   Geliked door 1 persoon

 3. Wauw, wat een heerlijke kleurrijke foto’s! Ik kwam de afgelopen weken niet meer aan fotograferen toe door de immense drukte maar mis het enorm. Dus van zodra ik kan ga ik er ook terug op uit met mijn fototoestel 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. ’t Was/Is zoals het me uitkomt. Voor dit thema ben ik wel speciaal naar die éne plek gegaan. Het was een extra motivatie om te gaan bewegen. Van al die kleuren word ik ook wel blij!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.