Fragmenten

Wat het weekend bracht

Op vrijdag – vlak voor de start van het weekend – was er eerst nog een volgende gesprek met m’n jobcoach. Ik kreeg de bevestiging van wat ik al een hele tijd zelf ondervind. Het voelt ook goed, dat ik gewoon open kaart kan (blijven) spelen. Het weekend beloofde zonnig te worden. En dat werd het ook. De herfst liet zich van haar mooiste kant zien.

Zo zijn we op vrijdagavond bij zonsondergang nog even gaan wandelen aan het Donkoeverpark. Een plek waar ik bijzonder graag kom, een plek ook die me die nodige rust brengt waar ik soms zo’n hoge nood aan heb. Hier kan ik naar kijken, en blijven…kijken. Een erg mooie omgeving daar!

Donkoeverpark

Ook op zaterdag was de zon van de partij. “Naar buiten, naar buiten, naar buiten!” gonsde het door m’n hoofd. En ook dat deed deugd. Het was alweer even geleden dat ik nog eens in Aalst was geweest dus dat was het plan.

Ik ontmoette er De Verteller. Die is te vinden in de omgeving van Utopia, de stedelijke bibliotheek van deze stad.

Het is een beeld dat werd gehouwen door Marc De Bruyn ter ere van Louis Paul Boon (1912 – 1979) die een belangrijk figuur was in de aalsterse geschiedenis. Het beeld is gebaseerd op een foto die door Jo Boon – zoon van – werd genomen. Een momentopname toen L.P. Boon als verteller tegenover een lege stoel plaats nam.

Er werden nog andere foto’s genomen, daar in diezelfde omgeving, die ik nog even bewaar voor een volgende bericht. Iets met een photo challenge en zo ;-).

De verteller

Bij thuiskomst, wou de dochter er ook nog even tussenuit. Het nieuwe academische jaar is begonnen en na een dagje hard werken was zo’n ontspanning dus zeker welkom. Die ontspanning vonden we op zaterdagavond in het mooie naburige Vlassenbroek waar we samen gingen joggen (de dochter) en wandelen (de mama).

Wat me overigens opvalt is, dat de herfstkleuren wat langer op zich laten wachten tegenover andere jaren. Al zie je hier en daar al wat herfstige kleuren verschijnen. Zo ook op de foto links.

De koetjes lagen er vredig en ontspannen bij en waren duidelijk in hun nopjes, net zoals hun gelukkige toeschouwers ;-).

Intussen is het hier zondagavond en kunnen we straks het weekend afsluiten met een voldaan gevoel. Vandaag werd een dagje van Ik doe nu even niets. Nu ja, niets is veel gezegd, het huishouden niet te na gesproken weliswaar. Maar…alles op m’n eigen ritme en zo voelt het goed.

De avondschemering doet hier z’n intrede stilaan, de kaarsjes gaan weer aan. Het woord is aan jullie :-).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meer Wat het weekend bracht via [deze link].

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

13 gedachten over “Wat het weekend bracht

    1. Ik vind het steeds leuker worden, om foto’s te nemen. Als ik die dan terug zie, komen zo al die mooie herinneringen ook weer boven. Making memories hé. De herfst is nu toch wel stilaan alles aan het inkleuren. Ik hou ervan!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.