Creaties

Plog: luchten kijken (# 6)

September is intussen goed begonnen. Ieder raakt stilaan terug in het oude ritme. De avonden worden opnieuw gezellig met kaarslicht bij vroegere schemering. Oh, wat houd ik ervan! M’n lievelingsseizoen komt eraan!

Ook luchten kijken is zo’n favoriete bezigheid ’s avonds als ik op ’t gemak in m’n zetelke kan neerploffen. Ik pik dus graag de draad weer op waar we gebleven waren en dat is einde juni/begin juli.

Luchten waar zo’n pasteltint in vervat zit, dat blijf ik toch zo mooi vinden. Anderzijds, heeft zo’n contrast met zwart en grijs, ook wel iets.

Die tweede foto blijf ik een beetje apart vinden. Achteraf merkte ik, dat het leek alsof deze is bijgewerkt. Een kader in een foto, zoiets. Niets is minder waar. Mocht je er een lat tegen leggen, zowel horizontaal als verticaal, zou dit een rechte lijn lijken aan die randen. Zien jullie dit ook hierin? Ik blijf dat bijzonder vinden.

Foto’s waarbij de zon bij zonsondergang zo’n warme gloed achterlaat (FOTO 3), daar heb ik nu ook eens een zwak voor. Genomen vanop ongeveer dezelfde plaats als de vorige, met name vanuit de living in ons appartement op één hoog.

De volgende reeks foto’s vond/vind ik vooral speciaal door het contrast tussen énerzijds het licht en anderzijds die donkerte erin. Tip: Afhankelijk van hoe recht of schuin je, je telefoon houdt, of waar je tikt op het scherm terwijl je richt op het onderwerp, geeft dit een heel andere kleurweergave. Het proberen eens waard, kijk maar (3 foto’s).

Ook van die mooie pluizige wolken – ik denk schapenwolken (?) – vind ik steeds weer iets hebben. Het lijken soms net plukken wat, nu ik er hier zo opnieuw naar kijk.

De laatste reeks werd heel recent genomen – begin september 2021 – en heeft me op dat éne moment telkens aangenaam verrast. Ik zorg er ook voor dat ik altijd en overal m’n telefoon bij me heb. Al zijn de meeste van deze foto’s van thuis genomen, je weet maar nooit dat je onderweg een verrassend zicht tegenkomt.

De eerste foto was er zo één die ik heb genomen, vlak voordat ik naar de werkplek vertrok. Dit zicht komt wel vaker voor hier. Ik vind dat altijd zo schoon ook. Word daar telkens een beetje stil van ook.

Ziezo, dat was het alweer. Op naar de volgende.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De vorige reeksen gemist? Onder deze [link] vind je ze bij elkaar gebundeld.

Nog meer gelijkaardige foto’s vind je tevens in [Wolken kijken].

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

18 gedachten over “Plog: luchten kijken (# 6)

  1. Dat is zeker waar.
   De laatste jaren valt het me gewoon meer op, zulke luchten. Allicht omdat ik er nu meer op let, sinds ik steeds meer interesse heb in fotografie.
   Dank je wel.

   Geliked door 1 persoon

  1. Telkens weer, ze blijven me aangenaam verrassen die wolken en wolkjes.
   Die foto waar je naar verwijst, dat was ook heel verrassend toen die ochtend. Zal me ook nog lang bij blijven. Dank je wel!

   Geliked door 1 persoon

 1. Wauw, ja! Het is door vaker te kijken dat je vaker moois ziet. Vanmorgen was de lucht hier prachtig roze en paars, maar ik zat in de auto (en kon niet veilig langs de kant gaan staan) en toen ik op het werk aankwam was de meeste kleur al weg. Dus geen foto gemaakt, maar er wel van genoten :-).

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.