Creaties

# satur9sphotochallenge: bloem

Inderdaad, een erg toegankelijk thema in de wekelijkse photo challenge van Anne (aka Saturnein). Ik heb het mezelf deze keer gemakkelijk gemaakt en ben gewoon m’n fotoarchief ingedoken. Elke Bloem foto was goed, al daagde ik mezelf ook voor een stuk uit. Ik heb gezocht naar afwisseling met bloemen in een verschillende context. Kijk maar verder (9 foto’s).

Als ik aan bloemen denk, maakt m’n hart toch een sprongetje. Ik vind de meeste bloemen mooi. Bloemen geven immers fleur, kleur en – in sommige gevallen – ook geur aan het leven.

Een boeketje met tulpen (FOTO 1) op de salontafel, het is hier intussen al enkele jaren een gewoonte. Zodra deze verkrijgbaar zijn in de lente, staat er hier wekelijks een ander. Zoiets maakt me oprecht en intens gelukkig (FOTO 1). Ja, ik hou van tulpen.

Ontelbaar vele tulpensoorten, die ontdekte ik ook in het kasteeldomein Groot-Bijgaarden tijdens die mooie, memorabele daguitstap daar. Er werden toen ontelbare bloemen foto’s genomen. Deze uitzonderlijk grote tulpensoort (FOTO 2) viel daarbij in het bijzonder op.

Er bestaan ook eetbare bloemen, zoals deze viooltjes. Als ik er tijdig aan denk, maak ik er feestelijke ijsblokjes (FOTO 3) mee voor de feestdagen.

In potten en bakken staan viooltjes ook erg mooi, zoals zovele bloemsoorten. Ik hou ervan om bloemen op mijn balkonterras te houden. Dit jaar maakte ik er uitzonderlijk veel foto’s van, daar ook even deze foto met lavendel (FOTO 4) uit gekozen.

De volgende foto werd genomen aan onze lokale bibliotheek, een mooie omgeving die telkens met veel zorg van bloemen en planten wordt voorzien. En laat nu net deze zonnehoed één van m’n lievelingsbloemen zijn (FOTO 5).

Van de herfst terug naar de lente. Iets wat dit jaar in het bijzonder is opgevallen: er werden vele bermen onaangeroerd gelaten. De actie #maaimeiniet leverde echt mooie dingen op, zoals deze bloemen in het wild (FOTO 6). Prachtig vond/vind ik dat! Deze wildbloei kwam ik zo toevallig een keer tegen onderweg. Ik heb met veel plezier de auto toen aan de kant gezet en *click*.

Bij uitzondering krijg ik al eens een boeketje bloemen (FOTO 7). Dit prachtige boeket mocht ik toen ontvangen van vriendin M. die me kwam feliciteren met m’n nieuwe job/vast contract, intussen alweer enkele jaren geleden.

Schoon door eenvoud, het heeft wel iets. Zoals intussen bekend, ben ik in het bijzonder dit jaar veel vaker met fotografie bezig geweest. Ook deze frêle paardenbloem (FOTO 8) mocht eraan geloven. In het engels vind ik het zo mooi klinken: wish flower of dandelion.

M’n voorliefde voor bloemen en natuurschoon heb ik van geen vreemden. M’n mama is haar hele leven al verknocht aan hun prachtige tuin. Een – vaste – plant die je quasi in elke tuin ziet, is zo’n vlinderstruik met heerlijk geurende bloemen. Blijf ik zalig vinden! Al helemaal als er dan prachtige vlinders (hier: dagpauwoog) hun weg daarnaar vinden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mijn deelname aan vorige edities via deze links:

# satur9sphotochallenge: silhouet
# satur9sphotochallenge: licht
# satur9sphotochallenge: symmetrie
# satur9sphotochallenge: cijfer
# satur9sphotochallenge: perspectief
# satur9sphotochallenge: portret
# satur9sphotochallenge: schaduw
# satur9sphotochallenge: muziek
# satur9sphotochallenge: fiets
# satur9sphotochallenge: lijnen
# satur9sphotochallenge: reflectie
# satur9sphotochallenge: landschap
# satur9sphotochallenge: donker

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

18 gedachten over “# satur9sphotochallenge: bloem

 1. Heel mooie selectie.
  Hier ook vanaf dat er tulpen verkrijgbaar zijn elke week een boeketje. En ook van de bloemenzee tijdens Floralia heb ik enorm genoten.
  Ik heb altijd bloemen in huis. Op dit moment zijn het zonnebloemen want de vogels hebben er met hun ‘gemors’ voor gezorgd dat de tuin vol staat met zonnebloemen. Zó mooi!

  Geliked door 1 persoon

 2. Een boeket aan bloemen. Tulpen zijn meestal zo de eerste nieuwe bloeiers van het jaar om binnen te halen. Hier komt er dan ook altijd een boeketje. Fijn van je reeks te mogen genieten.

  Like

 3. Hier is Echinacea ook een favoriet, al zijn ze dit jaar verdwenen in onze voortuin. Overwoekerd door andere planten? Of toch te weinig zon en te nat? Ik hoop dat ze er volgend jaar weer door komen, want ik heb er een beetje hartzeer van nu…
  Juliette vindt ‘blaasbloemen’ wel leuk, maar liever niet in onze gazon :-).
  Prachtige foto’s alweer, bedankt om ze met ons te delen!

  Like

  1. Dit jaar ook echinacea op m’n balkonterras gezet. Een soort die ik nog niet eerder had gezien (oranje). Ook heel mooi, speciaal vooral.
   Ja kinderen vinden dat leuk hé die pluisjes van paardenbloemen.

   Geliked door 1 persoon

  1. Jammer dat je de geur er niet bij krijgt hé. Dat zou nog eens een uitvinding zijn 🤭.
   Ja die viooltjes waren toen te vinden bij de reguliere supermarkt tijdens de feestdagen.
   Ze schenken inderdaad veel vreugde, bloemen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Wat mooi, wat een bloemenpracht. Heerlijk toch hè. Het was moeilijk kiezen, maar ik ga voor de pracht van de bloemen in de berm. Vond ik ook zo’n schitterend zicht dit jaar. Zóveel bloemen gezien!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een leuke en vooral ook kleurrijke reeks 🙂 Ik ben dit keer voor close-ups gegaan, want de zon wou niet echt meewerken om onze zonnebloemen in de tuin te fotograferen. Ik vond dat dit jaar trouwens zo leuk om zonnebloemen in de tuin te hebben dat ik aan het kijken ben om volgend jaar er nog wat te zaaien. En misschien ook wat andere bloemen 🙂 Want dat zorgt toch altijd voor een vrolijke noot en wat klein geluk vind ik 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Evi. Bloemen brengen echt kleur hé. Ja, ik hou ervan. Heb altijd wel één of andere bloemensoort in huis.
   Ergens wel jammer, dat je die foto’s met die zonnebloemen er niet bij hebt genomen. Ik vond die eerlijk gezegd wèl mooi, vooral vrolijk stemmend. Ben je toch niet te streng voor jezelf, vraag ik me dan af? Want kijk hoeveel vreugde ze jou hebben geschonken als ik het hier zo lees.
   Ik kies nu vooral foto’s, die ervoor zorgen dat ik weer mooie herinneringen kan bovenhalen. Dit werkt echt! Die vrolijke noot waarover jij het hebt hé ;-). Ik zal het missen, als die photo challenge achter de rug zal zijn want geniet daar telkens weer van.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik denk idd dat ik soms te streng ben voor mezelf hoor 😉 En ik ga het idd ook heel hard missen als die challenge achter de rug gaat zijn. Ik duim nu al dat er binnenkort een vervolgeditie komt 😉

    Geliked door 1 persoon

   2. Aan die challenge heb ik niet van bij het begin meegedaan. Ik heb dus nog wat reserve over, eens alle thema’s bekend geraakt zijn. Hopelijk komt er inderdaad een vervolg! Ik zou dat heel fijn vinden en ik niet alleen zo te lezen ;-).

    Geliked door 1 persoon

  1. Blauwe druifjes? Die zitten hier niet tussen hoor. Je bedoelt foto 4 met die lavendel (zie ook de uitleg erbij). Ja, dat was/is inderdaad bijzonder met dat licht. Ben er ook trots op, op die foto, ook al werd die dan genomen met m’n telefoon. Beetje geëxperimenteerd toen, met dit als resultaat. Leuk dat je kwam reageren!

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.