Creaties

# satur9sphotochallenge: fiets

Een foto van je (een) Fiets: hier gaan we dan voor de volgende reeks in de photo challenge die Saturnein op haar blog heeft gelanceerd. Ook nu weer een allegaartje van vanalles: van grappige beelden tot mooie toevallen over de beste herinneringen aan…

Kijk maar even mee. Uitleg bij de foto’s vind je onderaan dit bericht (9 foto’s).

FOTO 1: My best move — en dat was het ook, toen ik m’n fiets heb aangekocht in volle lockdown, aan huis geleverd en al! Nog steeds zo zo blij om. Smaakt beslist naar meer.

FOTO 2: Een bende zotte fietsers op deze foto, genomen tijdens Parkfestival te Lokeren. Vond ik altijd leuk, kleurrijk en amusant!

FOTO 3 en 4: Beide foto’s zijn genomen tijdens mijn rondje Tour Elentrik. Ik vond de fiets wat ongelukkig geplaatst, zo vlak voor dat mooie kunstwerk van die vos. En toen viel me plots in, dat een foto daarvan dienst kon doen voor deze challenge, mèt deze misplaatste grap fiets, ha!

FOTO 5 en 6: De fiets in de lucht aan Café De Sloef. Typisch Vlaams, lijkt me, niet waar Flandriens ;-)? Het zat al lang in m’n hoofd om er een foto van te nemen voor dit thema. Mogelijk herkennen sommigen onder jullie, lezers, dit beeld?

FOTO 7: Maastricht mocht hier zeker niet ontbreken. Ook weer een herinnering aan een mooie uitstap, vlak voor de allereerste lockdown. Lees hier het volledig verslag (met nog meer foto’s van die dag).

FOTO 8: Terwijl zij hardloopt, volg ik met de fiets. Moeder en dochter momentje, mooie herinnering aan één van onze tochtjes hier bij ons vlakbij in de omgeving.

FOTO 9: Deze foto zullen sommigen wel herkennen (zie mijn Instagram). Hij werd heel recent (juli 2021) genomen, tijdens één van mijn solo fietstochtjes. Heeft echt deugd gedaan, die dag.

Mijn deelname aan vorige edities via deze links:

# satur9sphotochallenge: silhouet
# satur9sphotochallenge: licht
# satur9sphotochallenge: symmetrie
# satur9sphotochallenge: cijfer
# satur9sphotochallenge: perspectief
# satur9sphotochallenge: portret
# satur9sphotochallenge: schaduw
# satur9sphotochallenge: muziek

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

23 gedachten over “# satur9sphotochallenge: fiets

  1. …zegt een verwoed fietser hé. Bij mij is het nu vooral van rustig aan fietsen, rondkijken, stoppen en fotograferen. Om er dan achteraf op terug te kunnen kijken, met een grote brede lach op m’n gezicht.

   Geliked door 1 persoon

 1. Er wordt wat afgefietst sinds de lockdown van vorig jaar. Ik kies voor de fiets in Maastricht, een oerdegelijk Hollands exemplaar met terugtraprem (ik zou ermee verongelukken).

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat vond ik het moeilijk kiezen nu! Ik dacht eerst voor de fiets in de lucht te gaan, maar na wat delibereren ga ik toch voor de fiets in Maastricht!
  Ik heb ook jaaaaaaaaren met een oma-fiets met terugtraprem gereden. Toen mijn zoon wat groter werd, en achterop zat, had ik het gevoel dat hij onstabiel werd, en heb ik hem vervangen. Vind ik nog steeds jammer, dat ding fietste zá-lig! Toch op vlakke bodem.
  Wij fietsen en wandelen al van voor corona toesloeg, ik ben blij dat zoveel mensen er nu het mooie, ontspannende, gezonde effect van inzien. Je hoofd leegmaken op de fiets is heerlijk 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Begrijp ik maar al te goed, dat het een moeilijke keuze was. Al helemaal omdat ik intussen weet wat voor een fiets liefhebber je bent. Wel een mooie keuze, qua foto ook mijn favoriet overigens.
   Zo’n bomma-fiets – zoals we het hier wel eens noemen – lijkt me echt een mooi ding. Zelf ben ik er niet voor in de wieg gelegd (korte benen). Ik ben blij met m’n fiets op mijn maat en het is ook een beetje m’n maatje geworden :-). Dat ik er zo’n + 15 jaar mee gewacht heb, om nog eens op een fiets te kruipen, verbaast me nog steeds. Maar zie, ’t is er dan toch van gekomen.
   Ook al wandelend kan ik genieten en ook dat werkt bevorderlijk voor dat hoofd 😊.

   Geliked door 1 persoon

   1. Een fiets op maat is echt wel belangrijk, moet goed passen, anders fiets je niet comfortabel. En dat is niet bevorderlijk voor het fietsplezier 🙂
    Ik probeer het seizoensgewijs af te wisselen: bij beter weer fietsen, bij slechter weer wandelen. Beiden zijn zeer goed om mijn hoofd leeg te maken en me een goed en tevreden gevoel te geven.

    Geliked door 1 persoon

   2. Vond (en vind ik nog steeds) belangrijk, zo’n fiets op eigen maat.
    Ik zie me nog niet buiten komen bij slecht weer om te gaan fietsen/wandelen. Dat houdt me toch wel wat tegen. Hoewel ik merk dat het me goed doet, dat buiten komen/onder de mensen komen…

    Geliked door 1 persoon

   3. Wandelen bij slecht weer doen wij wel. Niet als de weersomstandigheden écht slecht zijn (gietende regen, teveel wind), maar een beetje regen of kou houdt ons niet tegen. Een goedweerfietser ben ik daarentegen wél, ik ga niet graag fietsen in de regen of bij harde wind 🙂

    Geliked door 1 persoon

   4. Het lijkt me wel wat. Misschien toch eens overwegen om zelfs dàn die éne, die eerste stap (of trap) te zetten. Dat het goed is voor het mentale welzijn, heb ik intussen al vaker ondervonden met name.

    Geliked door 1 persoon

  1. Steeds meer mensen maken er gebruik van. De fietsen verkoop is hier ook gestegen sinds het C tijdperk, hoorde ik eens op het radionieuws.
   Ik geniet, op mijn ritme en het werkt echt heel ontspannend net zoals wandelen wat mij betreft.

   Like

 3. War een leuke foto’s! Sinds corona maken wij hier ook een pak meer gebruik van de fiets. Zo doe ik bijvoorbeeld alle kleine boodschappen in de buurt met de fiets. En gaat Tuur al een heel schooljaar elke dag met de fiets naar school 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.