Creaties

# satur9sphotochallenge: muziek

Elke week een ander thema, dat is waarover het gaat in deze photo challenge van Anne (aka Saturnein). Een leuke challenge, als je ’t mij vraagt!

Deze keer is het thema Muziek aan de beurt. Muziek vastleggen op een foto – zo zonder geluid – dat leek me niet zo evident. Hoewel ik al enkele ideeën had, voornamelijk foto’s van-/met een muziekinstrument. Daar hoort bij elk van die foto’s ook een verhaal bij. Ik deel het hier graag met jullie, zowel de foto als het bijhorende verhaal.

De eerste is een foto met straatmuzikanten in Barcelona. Het muziekinstrument in het midden is een hang – een soort percussieinstrument. Het is een erg mooie klank die daaruit voortvloeit! Ik kocht er toen zelfs een C.D. van.

Tijdens het begin van haar hogeschool opleiding leerde m’n dochter ukulele spelen. De foto dateert met andere woorden van enkele jaren terug. Ze is met alles snel weg, zo ook wat dit muziekinstrument betreft. Een herinnering alsof het gisteren was… Helaas geen al te scherpe foto maar toch een mooi moment ook. Een plaatsje waard hier!

De foto met de – handgemaakte – panfluiten werd genomen tijdens de ambachtenmarkt van/in Daknam, een deelgemeente van Lokeren. Zo één van die vaste uitstapjes dat wel elk jaar op het programma staat, afhankelijk van het weer die dag. Ook dit is een instrument dat ik erg graag hoor. Erg knap gemaakt ook vind ik, die verschillende soorten panfluiten!

De foto met die solo C.D. van Bruce Springsteen aka The Boss, brengt dan ook weer mooie herinneringen boven. Gekocht met name tijdens de lockdown en heerlijk rustgevende muziek. Ik vind het op zich ook een mooie foto dus die mocht er van mij zeker ook bij.

Vervolg uitleg onderaan de foto’s (9 foto’s).

Het volgende is een muziekinstrument dat hier niet meteen wordt bespeeld maar wat ik gewoon mooi vind om naar te kijken. Het betreft een authentieke djembé. Ooit op de kop getikt op de éne of andere rommelmarkt.

Zelf muziekinstrumenten maken, het was ook één van de vele opdrachten tijdens de hogeschool opleiding (van de dochter). Zo is ook ondermeer deze handgemaakte rammelaar tot stand gekomen.

Als er iets is, waar ik zeker ook van houd, dan zijn het vakantiesouvenirs. Terwijl ik de foto’s bijeen zocht, bedacht ik dat er ook enkele muziekinstrumenten tussen zaten. Voor de gelegenheid nog eens boven gehaald voor deze editie van de photo challenge. Het instrument in terracotta op die foto, is een vogel waterfluitje. Als kind was ik daar gek op!

Het werd opgevuld met water en als je erop blies, maakte het zo’n leuk borrelend geluid herinner ik me. Herinneringen om te koesteren! Het andere – rode – instrument in terracotta op de foto is m.i. een orinoco. Het houten muziekinstrument van die kikker/pad met het stokje is een soort ratelinstrument. Met het stokje beweeg je dan op en neer over de gesculptuurde rug van die kikker/pad. Tot slot ook een handgeschilderde (blok?)fluit.

Muziek brengt mensen ook samen, muziek verbindt. Helaas moeten we ook dit jaar – ondermeer – Gentse feesten missen, om de gekende reden. De foto die ik hierbij voeg, brengt evenwel mooie herinneringen naar boven. Een mooi moment met sfeer en muziek van toen, daar aan het Sint-Baafsplein Gent tijdens een samenzang van Vlaanderen Zingt. Alsof het gisteren was.

Nog meer mooie herinneringen aan muziek, betreft dan concert tickets. Het is eerder bij grote uitzondering, dat ik nog eens een concert bijwoon maar deze waren toch zéér de moeite toen. Het éne van een jeugdidool, het andere betreft een filmconcert: prachtig en oh zo ontzettend van genoten!

Zo, ook dit was weer zo’n heerlijke trip down memory lane.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mijn deelname aan vorige edities via deze links:

# satur9sphotochallenge: silhouet
# satur9sphotochallenge: licht
# satur9sphotochallenge: symmetrie
# satur9sphotochallenge: cijfer
# satur9sphotochallenge: perspectief
# satur9sphotochallenge: portret
# satur9sphotochallenge: schaduw

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

9 gedachten over “# satur9sphotochallenge: muziek

    1. Voorwerpen gemaakt van natuurlijke materialen, ik heb daar ook zo’n zwak voor. Die samenzang toen was ook echt iets waarvan ik heerlijk heb genoten. Temidden allemaal mensen die ik niet kende en toch zo’n samenhorigheidsgevoel.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.