Fragmenten·Ontdek je plekje

Weekendtip: Bastion VIII te Dendermonde

Er zijn zo van die plekken, waar ik graag vertoef. Zo een plek is bastion VIII te Dendermonde, een natuureducatief centrum, waar je de natuur be-leeft. Het behoort overigens tot de inventaris van onroerend erfgoed.

Ik ging er op wandeldate op een doordeweekse rustige dag begin juli 2021, weinig volk, de ideale batterij oplader. De ingang valt overigens meteen op, daar aan de Begijnhoflaan te Dendermonde. Een volgende weekendtip die ik hier maar wàt graag kom tonen!

Die ingang zet meteen de toon. Ook het domein zelf wordt hier en daar bezet met mozaïek: heel bijzonder!

Her en der houten bordjes met uitleg rond bloemensoorten die je er aantreft en/of waarnaar je op zoek kan gaan. Op het ogenblik dat ik het heb bezocht, moesten ze denk ik nog groeien, die bloemen :-). Da’s dan meteen een reden om er nog eens terug te gaan.

Ik heb er vooral rust ervaren, dankzij de vele verborgen paadjes midden in ’t groen en plekken om te verpozen aan het water. Geniet maar even mee.

Er werd ook gedacht aan de kleine bewoners met dit grootse bijenhotel. De eenden bleken die dag niet schuw te zijn. Sommige eenden kwamen zelfs nieuwsgierig dichterbij en andere- bleven rustig slapen daar in de graskant terwijl wij er scheerlings passeerden. Mooi ook, die bloemen en grassoorten aan de waterkant.

Wat je er zeker ook aantreft op bepaalde plaatsen langs het water, zijn libellen. Al dien je wel bliksemsnel te zijn om ze te kunnen fotograferen!

Toen ik er was, vond eveneens Kamp Belgica plaats (aan de overkant van dit water). Het was er op dat ogenblik niet druk en de ideale plek om even heerlijk te verpozen en iets te gaan drinken na deze al even heerlijke wandeling.

Het centrum van Dendermonde is overigens op wandelafstand van dit domein, ideaal voor wie een kleine honger (of dorst) heeft na deze uitstap.

Voor meer info: Check hier de website van Bastion VIII.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

17 gedachten over “Weekendtip: Bastion VIII te Dendermonde

  1. Het is het ‘anders kijken’ dat het zo bijzonder maakt. Hier kan je weliswaar niet naast kijken, als je er wandelt. Het komt gewoon op je wandelpad. Het delen is voor mij ook dubbele vreugde ;-).

   Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat ik jou kan inspireren.
   Wat is groot? Toen ik er was, heb ik er in elk geval enkele uurtjes doorgebracht. Al kan dat ook te maken hebben met het graag halt houden/fotograferen ;-). Op hun website (zie link onderaan het bericht) vind je zeker meer informatie.

   Like

 1. Bastion VIII…

  ik ga daar wel af en toe in de buurt wandelen, maar de foto’s herkende ik niet

  het is wel een tijdje geleden, door al die wegenwerken..

  meestal ga ik langs de Brusselse forten en dan verder langs de Oude Dender

  volgende keer ga ik daar ook eens rondneuzen

  wel jammer dat het begijnhof in slechte staat is

  prettige dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn, een kenner 😊. De Brusselse forten ken ik ook Willy, voor mij bekend terrein intussen. Ik ging kijken naar het Begijnhof alweer een tijdje geleden. Het lag er toen heel (op)gebroken bij.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.