Creaties

# satur9sphotochallenge: symmetrie

Satur9sphotochallenge is een photo challenge die loopt over 30 weken en betreft een laagdrempelige challenge. De volledige uitleg vind je op de blog van Anne (aka Saturnein), die dit mooie initiatief heeft gelanceerd.

Voor dit thema – symmetrie – deed ik eerst op voorhand wat opzoekingswerk want ‘Wat betekent nu in feite symmetrie in fotografie?. Ik zag daar vooral bruggen/aanlegsteigers/triomfbogen/bomen gaanderijen/architectuur.

Gelukkig krijg je van Anne ook telkens een goede uitleg hierrond. Het thema symmetrie omschrijft zij als volgt:

<QUOTE>

Symmetrie is één van mijn stokpaardjes, in foto’s. Ik zie dat graag. Ik word ongelukkig als ik gemiste symmetrie-kansen zie op een foto. Er zijn plekken die er zich uitstekend toe lenen, die schreeuwen om symmetrie. Gebouwen, trappen, trein- of tramsporen, hoogspanningsmasten, kerkhoven en meer specifiek oorlogsbegraafplaatsen… ze zijn allemaal perfect voor het maken van foto’s met een symmetrisch beeld.

<UNQUOTE>

Met m’n geselecteerde foto’s heb ik dit zo goed als mogelijk trachten te benaderen. Niet zo evident met een phone om een bepaald beeld precies in het midden te krijgen. Dit zijn enkele foto’s uit m’n archief die ik daartoe heb uitgekozen (9 foto’s).

Fijn (rust)weekend!

~~~~~~~~~~~~~~~~

18 gedachten over “# satur9sphotochallenge: symmetrie

  1. Knap hé dat glasraam. Zo ook dat huis in art nouveau/art déco. Bevindt zich in Grembergen Smidsestraat.
   Ik heb het al enkele malen bezocht als ik me goed herinner op pinkstermaandag telkens. Tenminste toch in ‘normale’ tijden. Echt prachtig ook qua omgeving/de tuin en de eigenaar geeft telkens een woordje uitleg erbij over de geschiedenis.

   Like

  1. Dank je wel. Achteraf beschouwd, merk Ik nu ook wel dat sommige foto’s niet echt ‘symmetrie’ zien. Oeps. Neemt niet weg, dat ik het leuk en positief uitdagend blijf vinden, deze challenge. Je keuze hierin begrijp ik zeker ook wel. Was toen ook een heerlijke zen dag 😊🛶.

   Geliked door 1 persoon

   1. Je hebt misschien al gemerkt, of je zal merken, dat ik geen “strenge juf” ben in deze challenge. Ik ga niet snel zeggen dat het niet goed is. Want ik vind het gewoon veel belangrijker dat je kan deelnemen en dat ook met plezier doet. Er plezier aan hebben, dat is het belangrijkste. En als je regelmatig eens iets bijleert, vind ik dat ook wel plezant 🙂

    Like

   2. Heb ik zeker al gemerkt en dat vind ik net fijn aan deze challenge. Ik leer er echt mee bij en ik word er ook extra door geprikkeld. Soms onderweg valt me op, dat ik dan toch een foto neem van iets, waar ik vroeger zou overgekeken hebben. Echt heel positief, vind ik. Zo onlangs nog: zomaar langs een drukke baan bloemen die daar in het wild groeiden (korenbloem/klaproos en margriet: prachtig!). M’n enthousiasme kan echt niet op.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.