Fragmenten·Welzijn

Woord van de maand

scrabble

Het verscheen hier (april – mei) al een keertje eerder, het woord van de maand. Een soort van doel zeg maar waarrond ik in die maand specifiek wil werken. Dat woord noteer ik dan in de voorziene ruimte van mijn fantastische agenda/planner.

Dit helpt me verder op weg naar m’n herstel, verder op weg om dichter te komen tot datgene wat ik wil. En neen, da’s zeker niet elke dag even makkelijk of evident. Vandaar ook de keuze van dit woord van de maand:

juni > MOED

Moed… om verder vooruit te gaan. Vooruit met de mij aangereikte tools, methodes, manieren van omgaan met, tips & tricks om oude patronen te doorbreken…

Moed… om te vermijden dat de moed me (opnieuw) te diep in de schoenen zakt op dagen dat het – ongetwijfeld – eens wat minder zal gaan.

Moed… om terug een normaler leven op de rails te krijgen, zij het wel nog met de hulp van…

Moed… om vooràl vooruit te kijken en het verleden te laten voor wat het is.

Moed… om de energie op de juiste manier te verdelen, tijdig een halt te roepen mocht dit nodig zijn of -weer de andere richting uit gaan.

Dit is zoals ik het nu zie, vooral aanvoel. Ik krijg heel veel moedgevende (what’s in a name), ondersteunende schouderklopjes, ook hier van jullie. Die zijn van onschatbare waarde, dank jullie wel ook!

Ik hoop binnenkort terug aan de slag te kunnen/mogen gaan. Dat zal evenwel met mondjesmaat gebeuren en ik weet, op het werk staat men klaar om me daar op de juiste manier op te vangen/te begeleiden daarin.

M’n werkgever, die me onlangs nog heeft opgebeld, benadrukte nogmaals om toch zeker niet te snel hierin te gaan. En ja, óók dat geeft… moed!

Sterremaan: april 2016

~~~~~~~~~~~~~~~~

22 gedachten over “Woord van de maand

 1. Loesje verwoordt het altijd to te point en grappig. En moed hebben we eigenlijk elke dag nodig, want het leven rolt nu eenmaal niet altijd op wieltjes. Ermee geconfronteerd worden vraagt energie, maar de beloning achteraf is groot.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja echt hé wat Loesje betreft.
   Het is iets wat al bij het eerste gesprek bij m’n psychologe aan bod kwam en een bevestiging: het leven is niet gemakkelijk, zo zei ze, voor niemand. Dit heeft er wel voor gezorgd, dat ik met die mindere dagen anders omga. Het maakt het een pak makkelijker voor mezelf in de eerste plaats, maar ook voor m’n omgeving. En inderdaad: je wordt er achteraf voor beloond, een bevestiging :-).

   Geliked door 1 persoon

  1. Klopt, Edward, want daaraan kan je niets meer veranderen.
   De (herwonnen) moed is er momenteel, inderdaad, en hoe fijn een reactie als deze waarvoor dank.

   Like

 2. Ik sta altijd verstomd van de empathie van jouw werkgever. Zo zijn er volgens mij niet veel hoor. En ja, ik kan best begrijpen dat het moed geeft om niet te ‘moeten’, om de tijd te krijgen om te herstellen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben me daar heel bewust van, dat het niet overal zo is. Ik heb voordien altijd gewerkt in de privé sector, daar gaat het er inderdaad heel anders aan toe. Als er al druk zou zijn, dan komt die vooral van mezelf en mijn verantwoordelijkheidsgevoel naar anderen toe. Maar ik krijg zoveel begrip nu, echt ongelooflijk. Dat maakt het zoveel draaglijker.

   Geliked door 1 persoon

 3. Moed heb je nodig om stapjes vooruit te zetten. Daar komt hoop bij te kijken om het op een moment te mogen doen. En als derde woord zelfvertrouwen. Vertrouw op je eigen gevoel

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 4. Moed is een mooi woord, ook nog eens. Wie moed bezit komt ver in het leven, ook na een periode waar het tegen zat.
  Ik weet zeker dat jij moed genoeg hebt om dat te doen wat nodig is voor jezelf.

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat je hierin bijtreedt John. Waar ook, wat je schrijft in jouw reactie. Moed kan een mens verder op de goede weg brengen en is vooral toekomstgericht. En dank je ook voor die bevestiging. ‘So far so good’ hier.

   Geliked door 1 persoon

  1. Haha oh neen, dat van dat uitproberen, in gedachte dan wel maar letterlijk dan toch zeker niet. Inderdaad, de ervaring heeft me zeker geleerd dat er andersoortige werkgevers zijn.

   Geliked door 1 persoon

 5. Net als Myriam sta ik ook iedere keer verstomd van je werkgever. Heel knap zeg dat hij op zo een fijne en constructieve manier hier met omgaat en jou echt wel op de eerste plaats zet. Heel sterk ook van je om dit woord als woord van de maand te kiezen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ben daar ook ontzettend dankbaar voor Evi. Ik besef dat elke dag hier steeds meer. Anderzijds wil ik ook wel echt terug stilaan aan het werk, al sla ik geen enkel advies van m’n zorgverleners in de wind.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.