Geen categorie

Mijn nieuwe agenda/planner 2021 – review A-journal

Jullie konden het al eerder hier lezen. Om terug wat meer overzicht en structuur en vooral rust te creëren, was ik op zoek naar een nieuwe agenda/planner. M’n bullet journal schuif ik hiermee zeker niet aan de kant. Omdat deze laatste echter tè veel tijd en bijgevolg energie van me begon te vergen, was ik dus op zoek naar iets nieuws.

Het werd deze: My journal agenda 2021 van A-journal (in zo’n mooie pastelachtige mint kleur – love it!). Lang heb ik hierover niet moeten nadenken. Ik wist wat ik wou.

Aan welke verwachtingen moest m’n nieuwe agenda/planner voldoen?

 1. een agenda met voldoende schrijfruimte
 2. een duidelijk overzichtelijk geheel
 3. voorgedrukte lijstjes, die ik nog enkel hoefde in te vullen
 4. ruimte om hier en daar zelf nog wat creativiteit aan boord te kunnen leggen
 5. een handig formaat en duurzame uitvoering
 6. een leeslint
 7. een extra opbergvak voor losse nota’s/post-its…

My journal 2021: handig omdat…

Elk van de bovenstaande verwachtingen werd ingelost met mijn nieuwe agenda/planner. Het vormt een overzichtelijk geheel (2). Niet alleen kan ik hierin rustig alles noteren (1), van afspraken tot to do’s, not to do’s (!), to call/e-mail, memorable moments (1).

Aan het begin van elke maand, komen daar ook ondermeer volgende leuke lijstjes (3) bij: hibernating (ik moest dit zelf ook even opzoeken -> betekent winterslaap, een soort sleep tracker zeg maar), this mont’s word en een kleine ruimte voorzien als BuJo ruimte (4).

Nu ben ik niet meteen fan van oneindig veel lijstjes, als het invullen ervan een hele opgave wordt of indien het als een soort verplichting aanvoelt. Echter, dien ik hierin toch een kleine nuance aan te brengen.

Ik weet met name nu al dat – door deze agenda ook effectief te beginnen gebruiken (liever vandaag dan morgen!) – er heel wat meer ruimte in m’n overvolle hoofd zal vrijgemaakt worden. En da’s precies wat ik nu zo ontzettend hard nodig heb.

Nog niet overtuigd? Wat dacht je verder nog van…

…en ook deze nog

 • een pagina waarop je alle cadeau ideetjes kan noteren (gift ideas)
 • een pagina met ruimte voor je favoriete recepten (recipes + meals prepared by friends and family)
 • een pagina die je die extra stimulans geeft, om zo verder te doen
  (things I’ve learned/things in which I’ve changed/things I’ve achieved)
 • een pagina die je kan aanvullen met je favoriete quotes (inspiring words)
 • voor de shoppers onder ons: produkten die je nieuw hebt ontdekt (shops I discovered)
 • blanco pagina’s waarop je zelf veel schrijfsels extra kwijt kan (notes)

Dit is slechts een greep (!) uit alle leuke lijstjes, die deze agenda rijk is. Zo lijkt het misschien nogal druk, door het geheel der opsommingen hierboven. Doch nu ik er zelf een zicht op heb, kan ik je alvast zeggen: dat is het niet, druk. Integendeel.

Precies doordat alles in een zachte kleur is gedrukt, en strak en overzichtelijk in z’n geheel, brengt het voor mij net méér rust. Door alles wat meer aan het papier toe te vertrouwen – in plaats van er m’n reeds overvolle hoofd zo mogelijk nog voller mee te stouwen – krijg ik die mentale rust waarnaar ik zo ontzettend hard op zoek ben.

Wil je er meer over lezen (reviews/filmpjes/fotomaterialen), dan is mister Google je beste vriend hier. Het is ook op die manier dat ik erop uit ben gekomen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 gedachten over “Mijn nieuwe agenda/planner 2021 – review A-journal

  1. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Niets is een verplichting. Het belangrijkste is dat het jou de juiste energie geeft 🤗🐣💐
   Mijn bullet journal gebruik ik nu enkel nog af en toe o.a. om m’n geluksmomenten (moOimenten hier op de blog) in bij te houden.
   Deze agenda is zo handig en helpt me echt zo goed nu!

   Geliked door 1 persoon

  1. Het is zo’n persoonlijk verhaal voor ieder hé en welke planner bij wie past. M’n BuJo en het zelf opzetten van lijstjes vergt tèveel energie van me momenteel. Benieuwd hoe ik erover denk over x tijd. So far so good tot hiertoe.

   Like

 1. Dat ziet er een handige (en mooie!) planner uit! Voor mij werkt mijn journal het beste, maar deze planner komt wel dicht in de buurt van hoe ik een voorgedrukte planner zou willen :-). Wat ik vaak niet vind zijn voldoende blanco bladzijden, omdat ik graag leeslijstjes maak, en ook maandelijks een pagina voor mijn blog.
  Ik duim mee dat de agenda je veel rust brengt!

  Geliked door 1 persoon

  1. …en wat een fijne reactie! Heb wel eerst wat gekeken en vergeleken voor ik deze heb gekozen. Wat ik anders zelf moest doen (nog zelf kaders en lay outs maken) is nu al voor mij gedaan. Precies wat ik zocht!
   M’n BuJo gebruik ik nu nog beperkt voor m’n moOimenten en trackers die toch al klaar stonden.
   Ben ook benieuwd waar dit me brengen zal maar beleef er in elk geval nu al veel plezier aan. Hoe minder in dat hoofd hoe beter en vooral rustgevender 😊 🍀🌸

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat zoeken naar en vergelijken is ook leuk hé :-). Fijn dat de combinatie van bujo en agenda werkt voor jou. Inderdaad: hoe minder uit het hoofd en op papier, hoe meer rust…

    Geliked door 1 persoon

   2. 😊en alweer begrijpen we elkaar Sofie. Op papier = (inderdaad) uit het hoofd en dus ook meer mentale rust. En dat werkt echt!

    Geliked door 1 persoon

 2. Die klinkt inderdaad heel handig en overzichtelijk. Ik heb hier zelf een klein notitieboekje met daarin allerlei pakjes-inspiratie maar het is wel handig om zoiets meteen mee in je agenda te kunnen noteren. Hopelijk kan deze agenda helpen bij het ordenen van je gedachten en zo rust brengen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als je op de link klikt, krijg je ook een idee
   hoe de lay-out eruit ziet.
   Het is nu vooral deze nieuwe agenda die me zo goed helpt. En inderdaad: één van de voorgedrukte pagina’s daarin betreft een invul lijstje met cadeau ideetjes voor mijn vrienden en – familie.
   Er zijn ook op het einde nog vele blanco pagina’s waar je eigen lijstjes kan toevoegen. Vind ik ook zeker een pluspunt. Heb heel wat gekeken en vergeleken voor ik deze heb aangeschaft. Ben er heel tevreden over. Ook die zachte mint groene kleur straalt een zekere rust uit. Die komt ook overal terug.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.