Fragmenten

moOImenten (februari 2021)

M’n blog lijkt intussen wel een hop-on – hop-off bus, waar ik nog slechts af en toe eens opstap op de vaste haltes. Eén van die vaste opstapplaatsen is deze, moOImenten. Een maandelijkse rubriek die hier intussen al enkele jaren meedraait. De link naar al de vorige edities van moOImenten, vind je helemaal onderaan dit bericht. 

Deze blijf ik graag met jullie delen, omdat het toch deel uitmaakt van het leven zoals het is. Hopelijk kunnen jullie je daarin vinden?

Dankbaar om…

♥ Een goed en vooral verhelderend gesprek met m’n werkgever en een aangepast takenpakket.
De loopbaancoaching die ik ben ingestapt, die nu ook snel wordt opgevolgd (want het is nodig…).
Al na 2 muzieknoten, ontroerd raken door mooie muziek en beseffen, dat ook dàt deel uitmaakt van al het moois dat het leven te bieden heeft. (dat snel ontroerd raken overkomt me de laatste tijd evenwel steeds vaker…)
Tijdens het opruimen: nog leuke tabbladen tegenkomen die ik goed kan gebruiken voor m’n Bullet Journal. 
Rond palindroomdag, een boek in de bib vinden met een palindroom in de titel en meteen inspiratie voor één van de thema’s uit de Verbeelding Book challenge 2021. *leuke toevallen*
Terwijl ik dacht, dat ik in allerijl nog naar de winkel zou moeten spurten voor ingrediënten voor verse soep, merken dat er in de groentenlade nog voldoende voorraad voorhanden was. 
Buurman M. die ik na lange tijd nog eens tegenkom in de trappenhal en die zegt, dat hij blij is me nog eens weer te zien.  Er vervolgens een leuke babbel mee slaan en – terwijl hij op weg is met het boeketje bloemen voor z’n echtgenote voor Valentijn – zegt, dat ik er ook ééntje mag uitkiezen (een bloem). Zo ontzettend lief! #lieveburen
Complimentje van de dochter in verband met m’n mooie sjaal.
De dochter die me die extra knuffel geeft, als ze merkt dat ik die zo hard nodig heb.
Een ècht luisterend oor en de juiste professionele begeleiding krijgen. 
Zomaar, belangeloos, ongevraagd en net op het moment dat het me goed doet, dat ik zoiets nodig had, warmhartige gebaren zoals
– de warme bakker die er ongemerkt een extra koffiekoek bijstopt, bij m’n bestelling
– die supervriendelijke visboer op de markt, die een extra stempel op m’n spaarkaartje zet.
Buurvrouw I. die me deze ⇓ lieve verrassing komt brengen, naar aanleiding van hun verhuis weldra. *Will miss you, too x*

verrassing


Elkaar blijvend steunen en motiveren voor dat beweegmomentje. Samen met een gelijkgestemde nog eens ⇓ op wandeldate in alweer een prachtig stukje groen in eigen omgeving.

Fier op…

♥ Gewoon m’n eerlijke mening zeggen, zonder meer, en zonder deze keer te (be)denken, hoe iemand anders over me denkt of daarop zou reageren. Dit niet langer vasthouden in m’n systeem (want zoiets maakt me ziek…).
Ondanks die grote grote grote vermoeidheid, toch goed blijven zorgen voor… met ondermeer verse soep.
Door vooruitkoken, kliekjeskoken, ervoor zorgen dat ik daarmee tijd kan uitsparen tijdens de week. 
Steeds meer de bevestiging krijgen dat ik op werkvlak de juiste beslissingen aan het nemen ben. (en vooral m’n gezondheid die me daar nu ontzettend dankbaar voor is...)

Genieten van…

De heerlijkste…pannenkoeken smullen op Maria Lichtmis en er ook de dagen erna nog van kunnen verder smullen.
M’n gezonde haver-maatje ’s morgens bij het ontbijt. *energie tanken*
Opnieuw een mooi laagje sneeuw en lekker warm ingeduffeld, genieten van ⇓ het mooie uitzicht. #solowandelen #afspraakmetmezelf


Comfortfood met een heerlijke ovenschotel -> witlofrolletjes in hesp met kaassaus…Mmmm!
Samen kunnen kijken naar alweer een aangrijpende, maar ook mooie film.
Een bijzonder mooie halve maan sikkel nog net op tijd zien, vlak voor een wolkensluier zich ervoor nestelt.
De week in schoonheid afsluiten en een heerlijke avondwandeling samen met de dochter met als apotheose deze ⇓ bijzondere walvisstaart.

–> Een initiatief van lokale kunstenaars, gemaakt van 10.000 petflessen, 10 meter hoog en 8 meter breed.

kunst – walvisstaart

Vrolijk door …

In plaats van een to-do lijstje (wat alleen maar méér druk op m’n shouders legt), me vooral bezighouden met (dit) to-feel lijstje, dingen waarvan ik blij word, waar ik eenvoudigweg van houd…
Een al  – iets – beter opgeruimde leefomgeving en ook de dochter die zoiets opmerkt. 
De dochter happy-happy zien, als ze vriendinnen kan overhalen om samen op het ijs te gaan daar op de paardenweide
Een lach op m’n gezicht, ’s morgens als ik door het keukenraam kijk en dit ⇓ hart in de sneeuw getekend zie, door buurman R. voor zijn vriendin I. #leukebuurtjes

winter – hart in sneeuw


De dochter die enthousiast reageert, op het lekkerste smoothie drankje dat ik had meegebracht. 
Die heerlijke song De overkant van Snelle en Suzan & Freek nog eens op de radio horen. 
M’n wekelijkse boeketje tulpen ⇓ in mooie kleurtjes dat me telkens weer vrolijk stemt. *de lente in huis toveren*
Opnieuw een regenboog die voor ons verschijnt op het uitgelezen moment. 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vorige edities van moOImenten gemist?

Via deze link vind je ze bij elkaar gebundeld.

8 gedachten over “moOImenten (februari 2021)

  1. Wellicht heb ik het al meerdere keren gezegd, maar dit blijft een prachtige rubriek en ik kom ‘m elke keer heel graag lezen!
    Ik duim voor het loopbaantraject! Het is niet altijd makkelijk om (zeker op werkvlak) voor jezelf te kiezen, maar als je lichaam het aangeeft kan je niet anders…
    Hier waren er ook al talloze wandelingen, maar de voorbije dagen heb ik dat wandelen vervangen door een kwartiertje in de tuin werken.
    En fijne buren zijn goud waard, wij zijn ook gezegend met heel fijne mensen. In deze coronatijden zijn er opmerkelijk meer babbels geweest, nu onze ‘wereld’ wat kleiner is geworden…

    Geliked door 1 persoon

    1. Het doet me echt goed, dit hier te mogen lezen Sofie, Dat geeft me die extra stimulans om zeker al deze rubriek aan te houden. Een extra stimulans ook om daar dagelijks bij stil te staan en deze in m’n BuJo te noteren ;-).
      Een eigen tuin, dat lijkt me echt heerlijk. Dat heb ik hier niet. Ik probeer dan een beetje te compenseren met een vensterbank tuintje en voor op het terras, opgevulde potten met balkonplantjes en – bloemen (na de Ijsheiligen).
      Ik heb niet met alle buren zo’n goed contact hier in de blok. Die klik moet er zijn hé. En liever energie stoppen in mensen met wie er een echte connectie is, zonder altijd te willen pleasen ;-). Ook dat heb ik me voorgenomen.

      Geliked door 1 persoon

      1. Dat laatste is een heel mooi voornemen!
        En een tuintje met potten op een balkon, dat is ook gezellig. Ik geniet enorm van onze tuin, maar er kruipt ook wel veel tijd in, vooral in de zomer. Maar dat met de handen werken is dan ook weer ontspannend :-).

        Geliked door 1 persoon

      2. Wat een fijne inlevende reactie! Bezig zijn met de handen helpt hier ook goed voor die mindset. Helaas vandaag de diagnose BO gekregen. Dus nu zeker is dat laatste een heel belangrijk voornemen.

        Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.