Dag boek

#Tag: mijn leesgewoonten

Bij Evi vond ik deze leuke tag die oorspronkelijk te vinden is bij moederschip.

Heel af en toe neem ik zo’n tag over als ik die interessant genoeg vind. Deze keer een tag over leesgewoonten want lezen…dat maakt toch ook een groot deel van m’n leven uit. Ik vind ‘lezen’ ook zo’n ruim begrip. Het beperkt zich wat mij betreft niet enkel tot boeken. 

Naast boeken, lees ik met name ook graag een interessant artikel in een week- of  maandblad of – bij uitzondering – een krantenartikel. Er gaat hier géén dag voorbij zonder iets te lezen.  Lezen jullie even mee ;-)?

 1. Wanneer en hoe lang lees je?
  Hierop kan ik niet meteen een éénduidend antwoord formuleren en is ook moeilijk te voorspellen. Alles hangt af van de hoeveelheid tijd die er overschiet na een werkdag (op weekdagen) of -hoe een weekend verloopt. Doorgaans denk ik wel dat ik aan zo’n half uurtje lezen per dag kom. Als je er het lezen van blogs bij rekent, is dat op sommige dagen ongetwijfeld meer.

 2. Waar lees je?
  Zie daartoe mijn eerder gepubliceerde tag: Mijn 5 favoriete leesplekjes thuis of elders.
  Kleine voetnoot hierbij: waar ik ook lees, ik heb het er graag stil, zodat ik me enkel en alleen op dat lezen kan concentreren. Een goed geschreven boek kan me dan ook helemaal wegtoveren van deze wereld.  Ik ben dan één met dat boek. Heerlijk vind ik dat!

 3. Koop je vaak boeken?
  Dat is sterk verminderd de laatste jaren. Om de eenvoudige reden: ik heb nog zoveel ongelezen boeken in mijn boekenkast staan. Toch is de verleiding soms tè groot om dan toch…nog…dat éne zo interessante, boeiende, mooie, …boek te kopen. 

 4. E-reader of papier?
  Ik ben nog zo’n echte old school die bij voorbaat een papieren boek vastneemt. Dat heeft toch net dat ietsje meer, iets authentiek. Al is er die éne periode in m’n leven geweest dat m’n e-reader (review e-reader daarzo) de redder in nood was, toen ik voor een zware ingreep stond.

 5. Favoriete kinderboek?
  Al sinds ik kind ben, ben ik erg visueel ingesteld. Niet te verbazen, dat ik dus in m’n kindertijd vooral naar boeken greep met vele illustraties. Zo een boek is me om die reden dan ook bijgebleven en dat is Groene eieren met ham (Dr Seuss) – ik zie het nog zo voor me. 

 6. Favoriete genre?
  Ik ben nogal veelzijdig wat genres betreft. Dat is ook met z’n periodes: de éne periode lees ik liefst (historische) romans, de andere dan weer thrillers van het betere caliber. Er zijn ook periodes dat ik vooral in non-fictie boeken duik. Alles hangt samen met m’n gemoedstoestand in die periode.

 7. Van welke schrijver (of schrijfster) lees je elk boek?
  Elk boek is veel gezegd maar er zijn een aantal auteurs van wie ik toch al behoorlijk wat boeken heb gelezen. Dat zijn er een paar: Nicci Gerrard (het betere roman genre) – Carlos Ruiz Záfon (de volledige reeks ‘Kerkhof der vergeten boeken’: machtig mooi!) en Karin Slaughter (thrillers, voornamelijk de reeks met Sara Linton en Jeffrey Tolliver in de hoofdrol = top!).

 8. Welk boek moet iedereen gelezen hebben?
  Schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón (R.I.P.).

 9. Welk genre zou je nooit lezen?
  Mij kan je niet meteen warm maken voor horror, distopische romans, fantasy boeken, vampieren en weerwolf toestanden of graphic novels. Neen, ècht niet m’n ding.

 10. Fictie of non-fictie?
  Het antwoord hierop staat bij 6.

 11. Is er een boek dat je leven veranderd heeft?
  Hier kan ik niet meteen de vinger op leggen. Dat zijn er wel meerdere. Het gaat dan vooral over non-fictie boeken, die me al veel hulp geboden hebben en inderdaad…mezelf en m’n leven hebben veranderd. Als voorbeeld hier een aantal zelf gerecenseerde boeken: Repower (Claudia van Avermaet) / Puur lichter leven (Jolijn Hendriks – een boek over HSP) / Puur natuurlijk vrouw (Anntje Peeters) / Het jaar van de hond (Eva Daeleman).

~~~~~~~~~~~~~~~

Deze tag op jouw blog? Laat maar weten en laat hieronder een link, dan kom ik daar ook even … euhm… ‘lezen’ ;-).

~~~~~~~~~~~~~~~

Meer lezen zoals dit?

Las jij deze boeken al? #De 21 beste boeken van de 21e eeuw

Tag: sleutelboeken

De prachtige 80

boeken

10 gedachten over “#Tag: mijn leesgewoonten

  1. Bij mij is het ook van jaar tot jaar anders Willy. Waar het vorig jaar echt triest was – door gekende omstandigheden – heb ik nu de smaak opnieuw te pakken.

   Like

  1. ‘Moet’ je dat Sofie? Zoals het uitkomt hé en alles op z’n tijd ;-). Aan Zafón heeft de wereld een groot schrijver verloren, echt jammer.
   Ik wil ook nog wel van een aantal auteurs boeken ontdekken. Het lezen gaat langzaam hier maar ik geniet er wel van, zo volgens m’n eigen (lees)ritme en dat voelt sowieso goed.

   Geliked door 1 persoon

   1. Nee, moeten niet. Hij staat op mijn leeslijst, maar ik heb daar sowieso een onderverdeling in gemaakt welke boeken ik het allerliefste wil lezen, en op basis daarvan maak ik mijn keuze in de bib.
    De laatste tijd lees ik vrij veel, vooral om aan het dagelijkse te ontsnappen merk ik…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.