Fragmenten

#Tag: De blog top drie tag

Een tag (ook wel eens stokje genoemd) is een manier om een andere blogger beter te leren kennen. Door die persoon een aantal vragen te laten beantwoorden, kom je meer te weten over de manier van bloggen, de persoon achter het bedieningspaneel en weet je waaraan je, je op een blog zoal mag verwachten.

In mijn Gluren bij de buren kom ik al eens zo’n interessante tag tegen, zo ook bij Sylvia Kuijsten, persoon achter deze gelijknamige blog. Daar vond ik een hele poos terug deze interessante tag, die al even stond te wachten in m’n concepten. Wil je deze tag ook graag overnemen op jouw blog? Lees dan eerst even de regels.

De regels
 • Link naar deze blogpost.
 • Laat weten door wie je genomineerd bent.
 • Gebruik als illustratie je favo plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie.
 • Beantwoord de elf onderstaande vragen op jouw manier.
 • Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

Nog even voor de goede orde: dit ⇑ zijn de originele regels. Regel 2 en 5 heb ik aan m’n laars gelapt. Ik was hiertoe niet genomineerd en zal ook niemand nomineren. Dat voelt met name al gauw als een verplichting. Wie deze tag dus ‘wil’ overnemen, is daar volledig vrij in.

De blog top drie tag: 11 vragen
 1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
  Een schrift (of notitieboekje), een balpen en een goede planner. Vaak raap ik ergens onderweg inspiratie op. Die losse gedachten noteer ik dan eerst in m’n schrift/notitieboekje. Thuis gebeurt het al eens, dat ik eerst een draft versie neerpen van een volledig blogbericht om het vervolgens op m’n laptop over te typen. Daarnaast zijn zowel m’n Bullet Journal alsook m’n planner onmisbaar geworden. M’n moOImenten bijvoorbeeld houd ik daarin zorgvuldig bij, net zoals ik tegenwoordig daarin blogberichten inplan.
 2. Welke drie dingen mogen niet ontbreken op een blog?
  Daar kan ik heel kort over zijn: enthousiasme, eigenheid en betrokkenheid.
 3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?
  Ook hier weer een kort antwoord waarover ik niet lang hoef na te denken: (1) persoonlijke verhalen/anecdotes, (2) waarmee ik me zoal bezighoud, zowel binnen (hobby’s) als buiten (natuur en cultuur) (3) onderwerpen waar anderen ook wat aan hebben (tips/adviezen).
 4. Wat zijn de drie populairste posts op jouw blog?
  Op het moment dat ik dit bericht heb afgewerkt, waren dat:
  1 – Lezen met een leeslampje
  2 – Zelf enveloppen maken met het scoring board
  3 – Weekendtip: paardenkoppen spotten in Dendermonde
 5. Welke drie dingen wil jij bereiken/uitstralen met jouw blog?
  1. lezers inspireren en ook hun enthousiasme wekken om te (beginnen/blijven) bloggen. 2. authenticiteit 3. veelzijdigheid
 6. Via welke drie sociale media is jouw blog te volgen?
  Als boekenwurm heb ik een account op Goodreads. Daarnaast bestaat Regenboogbui ook op Facebook en uiteraard op Pinterest.
  M’n Instagram account is een privé account. Misschien…ooit…krijgt Regenboogbui ook daar een apart (openbaar) account, moet ik nog eens over nadenken.
 7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
  Voordelen: 1/ Men leert steeds beter schrijven, gedurfder ook. 2/ Het spoort aan tot creativiteit. 3/ Men leert andere gelijkgestemden kennen.
  Nadelen: 1/ Het neemt veel tijd in beslag, wil men het goed doen. 2/ Het kan verslavend werken. 3/ Geschreven woorden komen al eens anders over dan men bedoelt.
 8. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
  Dit wisselt al eens af, hier blijf ik het antwoord dus schuldig en wil vooral de éne blog niet voortrekken tegenover de andere (*). Bij elke blog die ik volg, is er wel iets dat me aanspreekt, al kan dat onderling verschillen qua thema’s/interesses. Ik heb ook al gemerkt dat dit kan variëren van jaar tot jaar.
 9. Welke drie lezers laten het meeste reacties achter op je blog?
  Idem als vraag 8 (*). Als je m’n blog volgt, kom je er vanzelf wel achter ;-).
 10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?
  Persoonlijke berichten die getuigen van iemands authenticiteit. – Creatieve projecten en boekentips die me inspireren. – Tips rond leuke plekken die men kan ontdekken/bezichtigen veraf of dichtbij.
 11. Welke drie tips heb jij voor andere bloggers?
  Wees en blijf jezelf. – Blijf altijd en overal fair, correct en vooral ook eerlijk tegenover je lezers/medebloggers. – Houd het bloggen plezant.
horen zien zwijgen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 gedachten over “#Tag: De blog top drie tag

   1. Met de zoekfunctie op jouw blog lukt dat toch vrij snel? Ben ook even gaan lezen intussen. Het klopt nog steeds met wie je bent, hoe je overkomt op jouw blog. Heel tof! Van de blogs waarnaar je daarin verwijst ken ik er ook enkele ;-).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.