Fragmenten

Wat de week bracht (5)

Deze week is voorbijgevlogen. Niet in het minste door de drukke èn langere werkdagen. Intussen is [ook] hier thuiswerken de norm geworden. Daar waar we tot voor kort nog klanten mochten ontvangen – uiteraard #coronaproof – is er sinds de tweede lockdown in België, overgeschakeld naar ondersteuning telefonisch en digitaal. Geen klanten meer zien, het doet toch een beetje raar hoor.

En eerlijk? Het is ook voor mezelf even serieus wennen geweest.

Om te beginnen was het wat puzzelen, hoe we dit hier in onze eigen omgeving aan boord gingen leggen, zonder elkaar te hoeven storen om eigen (school)werk te kunnen voltooien. Telefoons van klanten beantwoorden terwijl de hogeschoolstudente hier volop stage aan het voorbereiden was.  Meerdere vormingen volgen via Teams en via diezelfde weg vergaderen in plaats van een fysiek overleg. Neen, het was niet evident. Maar kijk, m’n thuiswerkplek is een feit geworden. Ik vond het belangrijk dat deze thuiswerkplek ergonomisch ingericht was.

De verstelbare bureaustoel die hier al jaren stof stond te vergaren, kon eindelijk z’n nut bewijzen. Om de ogen te sparen, werd er een bureaulampje achter de laptop geplaatst en de laptop – dankzij m’n laptopsteun van de Ikea – kon op de juiste hoogte worden geplaatst. Niet onbelangrijk want bekken en nek komen hier regelmatig vast te zitten. Op deze manier verloopt alles veel aangenamer.

Op tijd en stond die thuiswerkplek verluchten is evenzeer belangrijk. Net zoals op tijd even pauzeren met ⇓ een kleine verwennerij. Er wordt al eens een extra was gedraaid, de afwas wordt gedaan tijdens de middag en tijdens de middagpauze loop ik soms een blokje om hier in de buurt.  Die buurt leerde ik reeds tijdens de eerste lockdown ook beter kennen. Wist ik veel, dat er zoveel natuur te bespeuren viel en dat op wandelafstand hiervandaan!

 

Stilaan begin ik dus ook de voordelen van thuiswerken in te zien. Langer kunnen slapen om maar iets te noemen; ’s morgens opstaan en even ⇓ op het terras een frisse neus halen en genieten van mooie luchten; niet in die donkerte hoeven vertrekken; de auto die niet eerst ijsvrij moet worden gemaakt bij vriestemperaturen.

Deze week betekende ook het startschot voor de volgende schoolstage voor dochterlief. Een hart onder de riem is in deze grillige tijden dan zeker geen overbodige luxe. Kende je trouwens al de #dichterbijelkaartjes?

Een attentie, hoe klein ook, het doet ieder deugd tegenwoordig.  Ik kreeg zelf onlangs ook nog zo’n onverwacht lief, moedgevend kaartje via de post. Klein-gelukske-van-de-dag.

Wat intussen ook een feit is: ik ben deze week begonnen in m’n nieuwste Bullet Journal.  Een nieuwe start op velerlei vlakken, dus. M’n eerste ⇓ weekly bevalt me alvast. Al is er hier nog héél véél werk aan de winkel. Het opruimen moddert al een hele tijd aan met name. Temeer omdat nu alles – dus ook een bezoek aan het containerpark – nog enkel op afspraak kan. Ik hoop door wat beter te gaan inplannen in m’n journal, ook dit terug op de rails te krijgen binnen afzienbare tijd. 

bullet journal – weekly

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hoe ziet jouw (werk)week er tegenwoordig uit? Is er veel veranderd sinds de lockdown qua invulling?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

11 gedachten over “Wat de week bracht (5)

 1. Thuiswerken als je dat met meer mensen in één ruimte moet doen, lijkt me niet evident. Ik heb tijdens mijn loopbaan ook veel thuisgewerkt, maar ik was alleen (man werkte toen nog) en ons huis heeft een aparte kantoorruimte. Na mijn werkdag kon alles wat werk betreft gewoon blijven liggen. Ik vond het wel zalig om thuis te werken trouwens.

  Geliked door 1 persoon

  1. Is zeker niet evident, Myriam. Het vraagt wel wat aanpassing. De luxe van een apart bureau hebben we hier niet dus ja…het was wat puzzelen. Ik zie er nu ook de voordelen van in. Ga bijvoorbeeld ook vaker winkelen in de onmiddellijke buurt. Het blijft wel een aanpassing, sowieso.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ons huis hebben wij gekocht van een zelfstandig landmeter, dat bureau was er al. En kiijk, het is ook nog eens van pas gekomen al wisten we niet dat we dat ooit nodig zouden hebben toen we het huis kochten. Voorzienigheid?

    Like

   2. 😦 Heeft niet zozeer met voorzienigheid te maken dan wel met een budget van een alleenstaande mama wat mij betreft. Maar goed, ieder zijn waarheid. Geniet nog van je bureau!

    Geliked door 2 people

   3. Ik bedoelde dat wij niet persé gezocht hebben naar een huis met een bureau (ik was toen nog geen zelfstandige). Het plan was zelfs om het bureau af te breken. Toen ik dan zelfstandige werd kwam het goed van pas. Toeval? Voorzienigheid?

    Geliked door 1 persoon

  1. Snap ik zeker wel, al heb ik niet echt de keuze. Waar het kan, is het verplicht in deze tweede lockdown. ’s Avonds wordt hier alles weer opgeborgen om vervolgens ’s morgens weer op te starten. Ik kan je zeggen, zo simpel is het zeker niet.
   Hier ook geen bureau, gelukkig wel een bureaustoel die ik heel lang geleden had gekocht. Nooit gebruikt, komt nu goed van pas gelukkig.

   Geliked door 1 persoon

 2. • Tis gewoon vreeselijk dat we niks meer mogen doen en vooral omdat der feestdagen aan komen.
  •Hier ist wel dat ik zelf elke dag bij mijn klantjes moet zijn (zie mij job op mijn blog).
  • Jammer genoeg kunnen wij.niet thuis werken doen.
  • Leuk ingericht je werkplek nu.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.