Ontdek je plekje

Samen op stap: Maastricht

Het ligt al een tijdje achter ons, deze daguitstap en dateert uit het pre-corona tijdperk. Wisten wij toen veel, dat er ons zoiets als een lockdown boven het hoofd zou hangen (…). Het kan nu even niet meer maar hey…alles komt terug, zelfs zo’n uitstapje naar het buitenland ;-). Deze keer is Maastricht aan de beurt. Een stad net aan de grens met België, bijzonder geliefd als citytrip of -daguitstap.

We bezochten deze mooie historische stad aan de Maas tijdens de maand januari 2020. Wat begon als een grijze dag, evolueerde al gauw tot een dag om n.o.o.i.t. meer te vergeten. Ik koester diep die hoop, er ooit nog eens terug te keren en dan liefst zelfs voor enkele dagen. Luidop dromen mag nog hé? Hier valt zoveel te zien en te beleven, kortom een aanrader!

Een goede jeugdvriendin – we kennen elkaar intussen zo’n 35 jaren –  nam me mee onder de arm en toonde me de leukste plekjes. Wandel je even mee?

Maastricht in 5 stappen

Historische trekpleisters (stap 1)

Wat meteen opvalt: Maastricht bezit een schat aan historische gebouwen. De Rode Sint-Janskerk was me zelfs niet opgevallen, tot op het moment dat ik m’n foto’s thuis aan het bekijken was.

 

Steegjes en verborgen plekken (stap 2)

Als je even afwijkt van de platgetreden paden, kom je automatisch nog andere mooie verborgen plekken tegen.

Hoogtepunt: Boekhandel Dominicanenkerk (stap 3)

Jawel, een boekhandel ondergebracht in een kerk. Als echte boekenliefhebbers konden we hier uiteraard niet aan voorbijgaan. Beslist de moeite! Ik kocht geen boek maar bracht wel als aandenken een magneet van deze boekhandel mee. Die prijkt nu op m’n koelkast en ik kijk er nog elke dag naar ;-).

Maastricht – boekhandel Dominicanenkerk

Shopping & cultuur (stap 4)

Maastricht is geen erg drukke winkelstad maar heel aangenaam om te gaan shoppen, met af en toe verrassend kleinere handelszaken.

Toen wij er vertoefden, was er net een optocht, een stoet die passeerde. Ook het carnavalgebeuren schijnt in Maastreech niet vreemd te zijn. Zo toonde ons toch die éne opvallende etalage.

Lekker eten en drinken (stap 5)

Bij aankomst hadden we al een klein hongerke en zochten we de eerste, de beste tapasbar ⇓ op. Deze was gelegen vlakbij de parking. Zo heerlijk genoten!  En…ik proefde voor ’t eerst ⇓ patat gemaakt van zoete aardappel. Ik ga u zeggen: het heeft me bijzonder goed gesmaakt toen die dag! Als ik eraan terugdenk, krijg ik alweer het water in de mond.

Bij Da Geppetto kan je terecht voor heerlijk authentieke Italiaanse gerechten. Daar we allebei liefhebbers zijn van de Italiaanse keuken, was die keuze dan ook snel gemaakt. Erg leuk en gezellig ingericht ook.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Was jij al in Maastricht? Zo ja, wat vond je ervan?

Welke andere Nederlandse historische steden raad je me aan?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

 

17 gedachten over “Samen op stap: Maastricht

 1. Maastricht is een hele leuke stad. Net zoals veel andere steden in Nederland. Rotterdam vond ik verrassend. Plat gebombardeerd tijdens de oorlog, dus niet zoveel oude gebouwen maar de na-oorlogse zijn ook de moeite waard. Haarlem, Leiden, Utrecht, Breda,… Allemaal leuke steden.

  Like

   1. Het is ook geliefd bij ons, Belgen, zo blijkt uit wat ik er zoal over lees links en rechts. Ik begrijp nu ook waarom ;-).

    Geliked door 1 persoon

 2. Het is al heel lang geleden bij mij, meer dan 10 jaar. Ik ging er ooit kerstshoppen en toen was het er verschrikkelijk druk, dus ik zou wel graag eens op een kalmer moment terugkeren.

  Like

  1. Kerstshoppen, dan is het overal druk, dat mijd ik ook. Ik begin vaak al drie maanden op voorhand met kerstcadeautjes kopen.
   Zeker doen, Maastricht is erg aangenaam vertoeven!

   Like

 3. Bij ons is het ook al jaren geleden dat we er waren, maar fijne herinneringen aan! Het is een heel gezellige stad, en we aten er toen ook een lekkere lunch in een soepbar. De boekhandel is me ook bij gebleven, prachtig hé!
  Van Haarlem hoorde ik al veel goeds, daar wil ik misschien nog wel eens naartoe. Als we weer uit ons kot mogen :-).

  Like

  1. Wat fijn dat je het ook kent en mee eens, dat het een gezellige stad is. Ja die boekhandel, wow hé, ik werd daar echt stil van, van genoten ook. Haarlem onthoud ik graag als jouw tip. Ooit… hoop doet leven 😉 x

   Geliked door 1 persoon

  1. Voor mij ook niet meteen bij de deur Willy. Zijn toen ook ruim op tijd vertrokken. Die boekhandel zal me zeker ook bijblijven. Ook daar nog een prettige dag/avond.

   Like

   1. Dubbele straatnaambordjes? Dat heb ik dan precies gemist. Zie je wel, een reden om zeker nog een keer terug te gaan 😊.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.