Fragmenten

moOImenten (oktober 2020)

Deze rubriek – moOImenten – is een samenraapsel van alles wat goed, leuk, aangenaam, gezellig.. is. Datgene wat ervoor zorgt dat de moeilijke momenten kunnen worden omgebogen tot net iets makkelijkere-. Door je hiermee te voeden, lukt het iets beter om een crisis zoals we die nu samen doormaken, zonder al te veel kleerscheuren door te komen.
Deze rubriek heeft intussen al heel wat watertjes doorzwommen, verscheen hier aanvankelijk onder een andere naam. Vorige  edities vind je terug onder de link helemaal onderaan dit bericht.

Dankbaar om…

♥ Ergens…in een schuif: nog geldige cadeaubonnen (shoptegoed) vinden. Wist ik veel, dat ik die nog had… Lucky me!
Verwend worden tijdens ‘Weekend van de klant‘. #shoplocal #buylocal
♥ Een oprecht bezorgde collega, die naar de oorzaak vraagt, als ze merkt dat ik ‘er zo moe uitzie’.
♥ Dankbaar…dat er in deze woning (ons ruimere appartement) nu wèl ruimte is voor een (extra) tafel in de keuken. #telewerken #thuiswerken
♥ Het mezelf makkelijk kunnen maken, dankzij de eerdere aankoop van handige hulpjes zoals ⇓* een boodschappentrolley * steekwagentje * wasrek op wieltjes. (Foto dateert van oktober 2019, pre-corona tijdperk)

trolley

♥ Merken dat ik heus niet de enige ben die het mentaal zwaar blijft hebben in dit corona tijdperk. *Gehoor vinden; begrip*
Zelfgemaakte konfituur van de oma (m’n mama) bij m’n lekkere ontbijtje, bij zelfgebakken pannenkoeken, … en daar zondermeer ook van genieten.
♥ Bij opnieuw verstrengde corona-maatregelen, en een tweede lockdown, toch nog frietjes van de frituur kunnen (af)halen. #Friday fries day

Fier op…

♥ Steeds beter kunnen weerstaan aan ongezond snoepen of snacken ’s avonds. Dit zelfs nà het reclameblok waarin – mijn insziens – nog tè veel eet- en drankreclame wordt getoond. *karakter*
♥ Tijdens een verjaardagsetentje, kunnen weerstaan aan nochtans een erg aanlokkelijk dessertbordje.  *Just a coffee will do*
♥ Ondanks een vermoeiende werkdag, toch nog even wat beweging nemen dankzij de aanmoediging van dochterlief.
♥ Meteen een groene kaart bij de autokeuring voor de jaarlijkse controle.
♥ De dochter die zegt, dat ze met mij echt goede gesprekken ⇓ kan hebben en dat ze niemand van haar vriend(inn)en kent, die zo een goede band heeft met beide ouders. #goebezig #co-ouderschap # single mum

beeld


♥ Mama zijn en beseffen wat het betekent, om goed te kunnen/mogen zorgen voor iemand.
♥ M’n goede opmerkingsgave – nog steeds – en wel in verband met het herkennen van acteurs in een nochtans goede vermomming van uit een andere film.
♥ De blijvende inzet van de dochter in verband met de aankomende schoolstages.
♥ Een interessante cursus rond ‘Ikigai’ volgen (dankzij m’n werkgever!) en daar de bevestiging krijgen dat ik op dat moment in m’n Ikigai zat.
♥ ‘Compliment van de chef’ omdat ik m’n burgerzin jegens derden heb opgenomen, met de veelzeggende en uitgesproken woorden “Goed gedaan, Hilde!”.
Durven schrijven over [een mogelijk minder toegankelijk onderwerp].
♥ De juiste technieken vinden om me beter af te schermen tegen de negatieve krachten van deze tijd.
♥ Ondanks de tweede lockdown: daar toch nog het positieve uit trachten te halen. Zoals daar zijn: ik kocht een fiets – ik leerde m’n (natuurlijke) omgeving beter kennen en ik vond weer meer tijd om die dingen te doen die er ècht toe doen. Zie overigens ook mijn reactie elders.

Genieten van…

♥ Een lieve, attente collega die – nadat ik lang onderweg was geweest – spontaan een (hartver)warme(nde) kom soep voor me gaat halen.
*Voelt als…een fleece dekentje dat iemand om me heen legt*
♥ Een deugddoende kappersbeurt met een vlotte, spontane babbel en bovendien nog een verlate korting naar aanleiding van m’n verjaardag in september. Lucky me II.
♥ Kaarsjes branden voor dagen van sfeer en gezelligheid.
♥ Het perfect gekookte eitje bij het ontbijt op zondagmorgen. 
Samen naar een leuke film kijken in onze eigen home cinema. *kwali-tijd*
♥ Mooie herfst foto’s van de tuin, die mama me stuurt ⇓ en zo… toch kunnen mee genieten (nu we elkaar weer even niet meer mogen zien). 


♥ Mezelf verwennen met een heerlijke kaasschotel (geweldig toch: die mini porties die je dan als alleenstaande bij de Albert Heijn vindt!)

Vrolijk door…

♥ Er samen hartelijk om lachen, als we toch nog een plensbui over ons heen krijgen, na ons ‘beweegmomentje’.
♥ Broer die dankbaar een foto stuurt, om te tonen wat hij heeft gekocht met de cadeau bon die ik hem had geschonken voor z’n verjaardag.
♥ Op een heel wat minder moment van ongerustheid en bang afwachten, uit het niets een groepje witte duiven dat vlak vóór me neerstrijkt. *geluksbrengers*
♥ Een regenboog zien ⇓, reeds ’s morgens bij de ontbijttafel als ik uit het raam naar buiten kijk. *A room with a nice view*

regenboog

Zelfgemaakte verjaardagskaartjes, zowel het krijgen als het sturen ervan.
♥ Een zeepbel die ontsnapt terwijl hier thuis de handzeeppompjes worden bijgevuld. 
♥ Zo’n schattige dalmatiër puppy die me vanuit de auto vóór ons blijft aanstaren.
♥ Op m’n favoriete radiozender horen vertellen over bosbaden en the world wide wood (www), waardoor er plots een glimlach op m’n gezicht wordt getoverd.
♥ Iets lezen op een minder bekende blog dat voor mij heel herkenbaar is.
♥ M’n Bullet Journal oktober startpagina ⇓ rustig kunnen afwerken en daar een complimentje over krijgen van een vroegere collega.

Deze slideshow vereist JavaScript.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Opmerkingen? Bedenkingen? Herken je hierin dingen bij jezelf? Laat maar komen hieronder in de reacties.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meer lezen zoals dit?

 • GeluksmoNUmentjes via deze [link]
 • moOImenten via deze [link]

14 gedachten over “moOImenten (oktober 2020)

  1. Als ik het hier zo terug lees…inderdaad en dat zelfs in corona tijden 😄. Ik vind dat altijd spannend die autokeuring. Content dat we daar weer vanaf zijn.

   Like

 1. Zo’n mooie lijst weeral! Het lijkt erop dat je heel fijne en oprecht bezorgde collega’s hebt, en dat is veel waard.
  En zo fijn voor ons dat je er telkens zoiets moois van maakt, je ziet dat je er veel tijd aan hebt besteed!

  Geliked door 1 persoon

  1. Reacties zoals deze hier van jou, Sofie, doen me zoveel deugd…dank je wel! Ik noteer nu al die geluksmomenten in m’n Bullet Journal, jou ook wel bekend hé 🤗. Daarna typ ik ze in één keer over op m’n blog hier. Het is ook leuk om ze dan op latere tijdstippen terug te lezen in m’n BuJo. Ik ben blij te mogen vernemen dat je er ook wat aan hebt. Is en blijft echt een leuke hobby ook dat bloggen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja, dat is zo. Het vraagt best wat tijd, maar je krijgt er ook veel voor terug vind ik. Ik moet dringend mijn gelukjes weer in mijn bujo noteren, want ik denk er vaak niet aan…

    Like

   2. Het is iets waarin ik nu dagelijks mee bezig ben, m’n BuJo. Dat is met z’n periodes. Ik ben nogal ‘old school’ wat dat betreft en heb het minder begrepen op al die digitale veranderingen die elkaar zo snel opvolgen tegenwoordig. Soms moeilijk te volgen als jonge vijftiger…

    Geliked door 1 persoon

  1. Is altijd wel een beetje spannend en heb ook de indruk, dat je daarmee wat geluk moet hebben op de autokeuring. We zijn weer gerust voor een jaar 😊.
   Dat bezoekje aan de haarkapper was nog voor deze 2e lockdown 😉. Mijn corona kapsel komt er ongetwijfeld ook aan 😄.

   Geliked door 1 persoon

  1. Niet altijd evident hé in deze tijden maar helpen doet het wel. Ja die band met m’n dochter die is nu zelfs zo mogelijk versterkt. Zij is ook één van de weinigen die nog ècht om me geeft.

   Like

 2. Zo’n mooie lijst met geluksmomenten. Zo fijn ook dat je lieve collega’s hebt die oprecht met je begaan zijn. Zowel door het aanbieden van een warme kom soep als het opmerken dat het minder goed lijkt te gaan en daar echt interesse voor tonen.

  Like

  1. Dank je en inderdaad, Liesbet, dat zijn lieve collega’s. Het maakt de zware dagen – die er zeker ook wel zijn – alleszins lichter en draaglijker. Oprecht begaan zijn met…, daar komt het op neer.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.