Fragmenten

Dinsdag, bezindag

Dat onze levens inherent geworden zijn aan voortdurende verandering, zoveel is inmiddels duidelijk. Veerkracht wordt daarbij sterk op de proef gesteld. Hoe daarmee om te gaan, met die veranderingen, kan verschillen van persoon tot persoon.

Bied je veranderingen het hoofd? Zoek je een manier om er (beter) mee te leren omgaan? Blijf je er gelaten bij of zie je het eerder als een uitdaging?

Ook ik heb dit moeten ondergaan, ermee moeten leren omgaan. Ben mezelf al meerdere malen tegen gekomen. Het was best al heftig, wat deze pandemie met-/in onze levens heeft aangericht.

Anderzijds: zo’n ingrijpend iets brengt ook vaak het beste in mensen naar boven. Mooie initiatieven ook die ik zie verschijnen her en der in de blogwereld. Het wakkert de creatieven onder ons sterk aan. En zulke kleine lichtpuntjes, een ‘aanzetten tot’… da’s precies wat we nu heel hard nodig hebben van elkaar.

quote

Meer dinsdag, bezindag lezen? Je vindt ze onder deze [link]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

En jij, hoe ga jij om met al deze veranderingen?

Wil je graag iets delen met ons, laat dan een link achter naar jouw blog onderaan dit bericht ⇓.

 

 

 

 

 

FOTO/creatie: eigen beeldmateriaal

4 gedachten over “Dinsdag, bezindag

 1. Veranderingen, daar heb ik het zo niet voor. Ik hou meer van routine, en waarom dingen veranderen als het goed gaat? Maar meestal, na een tijdje wennen, ben ik toch blij met verandering. Ik probeer er altijd het beste van te maken, al kan het soms wat tijd vragen :-).

  Like

  1. Ik weet het…houvast, structuur, regelmaat…dat is al een tijdje zoek. Ook niet mijn ding maar hebben we de keuze dan wel ons aan te passen, telkens opnieuw? Duidelijk niet. Al merk ik bij mezelf dat ik sterker ben dan aanvankelijk gedacht… Samen komen we hier wel door.

   Geliked door 1 persoon

 2. We moeten heel wat veranderingen in ons leven ondergaan willen we dat virus kwijt geraken. Voor heel wat mensen is dit een ramp. Vooral voor de ouderen die dan nog de meest kwetsbare groep zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zeg dat wel… snel leren schakelen hoort er de dag van vandaag als een vanzelfsprekendheid bij. Vind ik persoonlijk niet zo evident en vooral vermoeiend.
   Ik hoor ook die schreeuw -quasi dagelijks- van hen die het hiermee óók moeilijk hebben. En zeker beroepshalve… ik hoor veel…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.