Creaties·Wonen en méér

Na de Bullet Journal, is het nu tijd voor deze Mascha planner (review)

Plannen en organiseren, het hoort bij elk huishouden. Met het naderen van een nieuw jaar, wordt er al eens nagedacht over hoe anders we het dan wel/ niet willen aanpakken. De agenda’s, planners en kalenders liggen ook al een tijdje voor het rapen in de winkelrekken.

Structuurjunkie als ik ben, houd ik van een zekere regelmaat en overzicht. Dat brengt rust omdat ik weet, dat het ergens opgeschreven staat en ik het niet langer hoef te onthouden (aka brain dump).  Al lopen dingen weliswaar al eens anders dan we zelf willen.

Toen ik voor het eerst werd gebeten door de Bullet Journal microbe – intussen zo’n 4 jaren geleden – leek deze methode iets very basic. Langzaamaan groeide dit voor mij uit tot een grote hulp om zaken op te volgen, gewoontes bij te houden en/of bij te sturen.

Bullet Journal

Voor afspraken, gebeurtenissen en mooie herinneringen, was ik echter nog op zoek naar een soort ‘echte’ agenda.

sleep tracker – water tracker

Ik ben een nitwit, als het neerkomt op meezijn met de laatste snufjes zoals apps die zowel BuJo als een agenda vervangen. Dat zou mij persoonlijk teveel onrust brengen. Dat zijn voor mij teveel prikkels op een dag.

Ik geef nog steeds de voorkeur aan zo’n papieren versie. Dat voelt voor mij gewoon beter.

Na lang zoeken, kijken en vergelijken,  ben ik dan uiteindelijk uitgekomen bij de Mascha Planner. De hoofdreden waarom ik deze voorkeur genoot, was dat er met deze planner op gelijk welk moment en in gelijk welk jaar kon worden opgestart. Er zijn met name geen voorgedrukte data.

Verwacht je niet aan mooi reeds versierde pagina’s, dat soort agenda’s bestaan immers ook (bijvoorbeeld de agenda van Daphne’s Diary of die van Flow). Ik wou voldoende ruimte om met m’n creatieve brein, m’n agenda zèlf te kunnen aanvullen.

In één oogopslag zie je hierin wat je moet zien.  De Mascha Planner – een review.

Met de bijgeleverde stickervellen kan je alvast je eigen creatie aanbrengen. Daarnaast gebruik ik voor deze planner ook stickers, die ik doorheen de jaren heb gekocht bij Action, Flying Tiger en Sostrene Grene.

De monthly overview bestaat uit 12 maandpagina’s, waarop ik in één oogopslag kan zien, wat er die maand staat te gebeuren. De maandstickers worden ook meegeleverd met deze Planner en bevinden zich achterin. Om de maand in te vullen, gebruik ik vooral symbolen, volgens m’n bullet journal key.

Mascha planner

De weekly overview bestaat uit 3 onderdelen en heb ik op de volgende manier onderverdeeld:

 • Schrijfruimte (1) voor afspraken en gebeurtenissen van die dag.
 • Extra schrijfruimte (2) voor bijvoorbeeld to do’s.
 • Extra schrijfruimte (3) voor bijvoorbeeld things to buy.

Elke soort afspraak heeft een eigen kleur, die ik dan overtrek met een pastel fluostift.

Mascha planner

Naast de rechter pagina is er ook nog extra schijfruimte met als titel ‘notes’.  Deze kan vrij worden aangevuld.

Mascha planner

De ene keer is er nog veel witruimte over, een ander moment wordt dit al eens opgevuld met ⇓ iets creatief naargelang de mood waarin ik ben.

Mascha planner

Dat is het leuke aan dit soort agenda’s waarin wel iets is voorgedrukt en je zelf niet meer de kaders hoeft te trekken – zoals bij Bullet Journal – maar er toch voldoende ruimte rest voor eigen inbreng. Die inbreng kan er elke week weer anders uitzien!

Achterin de Mascha Planner zijn er nog een aantal extra blanco bladzijden voor ‘Notes‘ ofte notities. Hierin noteer ik m’n geluksmomenten ofte #kleine blijmakers van elke dag.

Voor mij is deze agenda alvast een handig iets. Het is mijn houvast om alles een beetje overzichtelijk en geordend te houden. En dat geeft ontzettend veel rust in m’n hoofd wat uiteindelijk het hoofddoel is van een agenda. Die neemt de zorgen voor een stukje van ons over.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

15 gedachten over “Na de Bullet Journal, is het nu tijd voor deze Mascha planner (review)

 1. Het is meer een dagboek dan een agenda, niet? Voor mij is een agenda louter functioneel en ik gebruik daarvoor al jaren Outlook op mijn laptop/telefoon.

  Like

 2. Ik heb helemaal niets met het bulletjournal. Heb wel eens gezien dat er in een bijbel getekend werd en daarvoor de mooie teksten gebruikt werden. In de kantlijnen. Ik wou dat ik zo creatief was en zo kon tekenen. Ik heb er geen talent voor.

  Like

  1. Hoeft ook niet hé. Wat jij omschrijft, dat ken ik ook. Dat heet bible journaling en is idd telkens mooi gedaan. Ieder heeft zo wel een eigen talent. Dat van jou is fotografie, wees er trots op 🤗.

   Like

 3. Ik heb een tijd een BuJo gebruikt maar ik vond het toch wel veel werk en afspraken in de verdere toekomst noteerde ik verkeerd, denk ik want die vergat ik toch altijd. Ik heb nu de knitting planner gebruikt en ben aan het twijfelen of ik die volgend jaar nog zou gebruiken of in plaats daarvan de succesplanner.

  Like

  1. BuJo gebruik ik ook enkel nog voor bepaalde doeleinden zoals je kon lezen. Vandaar deze keer een blogpost over een planner. Neemt toch minder tijd in beslag
   zo’n voorgedrukte agenda ipv alle indelingen nog zelf te moeten maken. Bedankt ook voor de bijkomende info ivm die andere planners Lize. 🤗🍀

   Like

   1. Dank je voor je wederwensen. Echter, zorgeloos…dat is een jaar nooit hé. Kleine of grote zorgen. Als we het al kunnen beperken die zorgen is een jaar voor mij zeker geslaagd.

    Like

 4. Ik denk dat we er ongeveer gelijktijdig mee gestart zijn en net als jij ben ik zelf ook nog steeds fan. Nu het nieuwe jaar in zicht komt kijk ik er dan ook alvast naar uit om in een nieuw boekje te beginnen. Dat voelt telkens een beetje aan als een nieuwe start.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.