Fragmenten

moOImenten (augustus 2019)

Augustus stond vooràl in het teken van onze méér dan geslaagde zomervakantie. De overstap van vakantiemodus naar terug-aan-het-werk modus viel dan ook goed mee.Dit verbaasde me enigszins.

Gewoonlijk duurt het wel even vooraleer ik mijn draai terugvind in die dagelijkse routine.Ik loop dan in het begin vaak een beetje verloren. Dat was deze keer anders.

Het ritme van alledag was snel terug. Een goede en energieke heropstart!  Wat daartoe zoal heeft bijgedragen, lezen jullie hierna.

♥ Weer tijd vinden om m’n creativiteit te laten botvieren. Ondermeer een zelfgemaakte verjaardagskaart vond z’n weg naar de gelukkige- en ook dankbare jarige.

Daarnaast vond ik opnieuw tijd voor m’n Bullet  Journal, tegenwoordig ook vooral een ‘Art Journal’ met deze ⇓ voorpagina voor de maand augustus. *aftekentalent*

Bullet journal

Genieten van een op-en-top zalige vakantie die alles inhield wat we ervan hadden verwacht.

♥ Deze keer niet stressen in de voorbereiding op onze reis en integendeel kiezen voor een rustigere aanpak.

♥ Tijdens die bewuste vakantie: de boeiende wereld van Instagram mogen ontdekken, merken hoe leuk dit is zonder daarin te overdrijven.

♥ Het steeds beter kunnen loslaten wat ik zelf niet kan veranderen. Lees: in de privé sfeer me andermans zorgen, frustraties en problemen steeds minder eigen maken. Energie stoppen in wie dat wèl verdient.

♥ M’n (vrij) nieuwe job die me steeds meer voldoening– en vooral energie schenkt, iets wat blijkbaar niet onopgemerkt is gebleven😊😊😊 (hierover meer in de volgende moOImenten).

♥ Het steeds vaker aandurven om al eens ergens alleen naartoe te gaan. As in: alleen op een terrasje durven plaats nemen en daarvan genieten zonder meer. Of nog: er alleen op uit trekken naar een kleinschalig openlucht festival en daar ⇓ de gemoedelijke gezelligheid langzaam in me opnemen.

Fonnefeesten

♥ Collega’s die me oprecht een mooie vakantie toewensen en me dit ook ten volle gunnen.

♥ Tijdens m’n eerste werkweek na de vakantie: diezelfde collega’s die met een oprechte interesse luisteren naar m’n reisverhaal.

♥ Enkele lieve– en begripvolle reacties van medebloggers op een thema dat hier iets gevoeliger ligt.

♥ De dochter en haar vriend ook zien genieten op hùn reisavonturen, eerst samen met- en daarna zonder vrienden.

♥ Nog eens een leuke uitstap met een vriendin die hiervoor ook tijd wou maken. [Lees daarzo het verslag.]

♥ Zelfs na de solden nog een koopjescoren voor iets waarnaar ik al heel lang op zoek was. Ontzettend BLIJ met m’n jeansvestje dat intussen al goed van pas komt 😊.

En zo…loopt deze zomer langzaam maar zeker op z’n einde. ’t Is mooi geweest. Laat wat mij betreft die herfst maar komen. Dat seizoen waarvan ik om diverse redenen het meeste hou.

jeansvest

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

11 gedachten over “moOImenten (augustus 2019)

 1. Mooie dingen allemaal. En je hebt groot gelijk om steeds minder energie te steken in mensen die het niet waard zijn. En een goed jeansjasje is onmisbaar in de kleerkast. Ik kocht er vorig jaar eentje en vraag me af hoe ik het ooit zonder gedaan heb 😉

  Like

  1. Herkenbaar dat van dat jeansvestje. Ideaal voor nu met het tussenseizoen, als het ’s morgens en ’s avonds al wat frisser aanvoelt. Nooit gedacht dat mij dat zo zou (aan)staan. En merci ook voor die bevestiging van dat loslaten.

   Geliked door 1 persoon

  1. Sommige dingen kan men nu eenmaal niet zelf veranderen. Het is met vallen en opstaan dat men dit leert. Het werkt ook heel bevrijdend.
   Voorts ben ik inderdaad meestal tevreden, iets wat ik ook zoveel mogelijk nastreef.
   Dank je voor deze heerlijke reactie.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat fijn dat je zo kon genieten van de vakantie! En vorig jaar investeerde ik ook een jeansjasje en nu zou ik niet meer weten hoe ik zonder zou overleven. Dat past bijna werkelijk op alles en is superhandig 🙂

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.