Fragmenten·Ontdek je plekje

Costa de Lisboa – een reisverslag (deel 3)

Bom dia Cascais. In dit deel 3 – meteen het laatste deel van onze mooie reis – pikken we de draad weer op van waar we gestart zijn.

Eindigen doen we graag in schoonheid. Die eer laat ik dus maar wàt graag over aan Cascais, de plek waar alles in dit verhaal begon.

Cascais – deel 3

De dag van onze aankomst gingen we al even op verkenning op onze verblijfplaats. Da’s zo het voordeel van een vroege ochtendvlucht: dan heb je ook iets aan je eerste dag.

Er waren bovendien nog enkele uurtjes op te vullen, vooraleer we op onze hotelkamer konden. Ook nog even eraan denken dat Portugal 1 uur achterstaat tegenover onze tijd. Da’s weer extra time dat we er kunnen doorbrengen, yay!

De bagage, die konden we in tussentijd gelukkig wel in bewaring geven aan de receptie. Eén en al gedienstigheid daar!

Tussen het hotel en het centrum loopt een mooi en breed wandelpad. Wat ons ook opviel: automobilisten brengen er oneindig veel geduld op voor voetgangers. Nooit eerder gezien!

De vuurtoren van Santa Marta – Farol do Santa Marta ⇓ – daar hielden we eerst halt. Ook bij zonlicht op klaarlichte dag bijzonder mooi, met van die lichtspelingen in het heldere azuurblauwe water van de mooie Atlantische Oceaan.

Deze vuurtoren was ook vanop elke plek zichtbaar: vanuit onze hotelkamer, aan de vissershaven… Ook toen we vanuit Lissabon terugkeerden, was hij al van ver herkenbaar. Dit werd het dus, onze nieuwe veilige thuishaven for the time being.

Na slechts 10 minuten wandelen, bereikten we het centrum van Cascais. Alweer werden we gecharmeerd door al het moois dat op ons afkwam. Zo beeldschoon ook dat éne pleintje ⇓ nog voor we ons in de straten van Cascais begaven.

Ook hier in Cascais weer die typisch zwart- wit tegels ⇓ die je overal tegenkomt [lees de betekenis ervan daarzo].

Wie oog heeft voor detail en vooral daartoe de tijd neemt, kan hier mooie kleurrijke beelden ⇓ schieten. Druk, maar niet tè druk, dat is in a nutshell samengevat hoe de sfeer in Cascais is.

Zeg nu zelf, waar vind je dat nog in het drukke hoogseizoen: smalle straatjes waar geen levende ziel te bespeuren valt?!

Zowel overdag als bij valavond weet deze plek te charmeren. Tijdens een avondwandeling kan het er dan zo ⇓ uitzien.

 

Wat ons in het bijzonder zal bijblijven, is de ruwe, prachtige natuur daar. Ondermeer de Boca do Inferno, beslist eens de moeite waard!

Hier zou ik uren kunnen vertoeven ⇑ zonder me te vervelen en gewoon één zijn met de natuur. Zo rustgevend! Ik beschreef het hier al eerder: deze reis heeft een diepe indruk op me nagelaten.

Zowel wat de mentaliteit, de lokale bevolking, natuur als (eet)cultuur betreft. En Cascais niet in het minste…

Tijd voor afscheid. Tijd om naar huis te gaan.

Adeus, Cascais, hopelijk zien we elkaar ooit nog eens terug. We zullen jou missen. Of zoals m’n dochter op Instagram postte: veni, vidi, amavi… (Ik kwam, ik zag en ik werd verliefd).

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meer lezen zoals dit?

5 redenen waarom Cascais (Portugal) de ideale vakantiebestemming is
Costa de Lisboa – een reisverslag (deel 1)
Costa de Lisboa – een reisverslag (deel 2)

 

2 gedachten over “Costa de Lisboa – een reisverslag (deel 3)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.