Fragmenten·Ontdek je plekje

Costa de Lisboa – een reisverslag (deel 2)

Bom dia Portugal. Een eerste kennismaking met Lissabon – de stad gebouwd op zeven heuvels – zit erop. In dit tweede deel gaan we ook weer op stap in Lisboa. Deze keer in een andere wijk, namelijk Baixa, het Rossia.

Lisboa – deel 2

Om te vermijden dat we – zoals op dag 1 – onze laatste bus (hop on, hop off) richting Cascais zouden missen, zijn we hier gebleven. Ons programma voor deel 2 zag er dus enigszins lichter uit.

In deze wijk geraak je tevens via de green line (of castle line) met de hop on, hop off bus. Al lijkt dit niet de ideale manier om Lissabon te verkennen, toch hebben we ervan genoten. Bij halte 6 op deze lijn stop je vlakbij deze plek:

Lissabon – Praça do Comercio

Dit ⇑ imposante plein – de Praça do Comerció – heeft op mij alleszins méér indruk gemaakt dan pakweg het Sint Pietersplein in Rome. Of ben ik nu appelen met peren aan het vergelijken? Vanaf dit plein in Lissabon kijk je eveneens uit op de Taag (Teijo).

Deze Taag, die uitmondt in de Atlantische Oceaan, wordt ook wel eens ‘de strogele zee’ genoemd. Die bijnaam heeft ze te danken aan de gouden weerschijn op het water bij zonsondergang. En ja…daar kan ik me wel iets bij voorstellen *zucht*.

Doorheen deze ⇑ triomfboog – de Arco da Rua Augusta  – kom je automatisch uit op de bekendste winkelstraat van Lissabon, de Rua Augusta. Hier zullen shopping liefhebbers hun gading zeker vinden. Mama en dochter, samen op reis, need I say more?

Het standbeeld temidden dit plein, is het ruiterstandbeeld van koning Jozef I.

Wij vonden het er in elk geval heerlijk vertoeven. Op de Praça do Comércio kan je bovendien lekker – en vers – eten. Het is er weliswaar prijziger dan in Cascais maar nog niet overdreven duur. Een meevaller!

Cascais – straat

Wat overigens opvalt op vele plaatsen aan de Costa de Lisboa, zijn ⇑ de typische zwart-wit betegelde straten en pleinen. Het wit zou de kledij van de Kruisvaarders voorstellen, terwijl zwart de favoriete kleur was van São Vicente, de beschermheilige van Lissabon.

Twee dagen Lissabon is voor ons wel goed geweest. We waren maar wàt blij om telkens naar Cascais te kunnen terugkeren, waar de warmte voor ons alleszins veel draaglijker was. Een verademing!

Wat ongetwijfeld ook de moeite loont in Lissabon, is de Alfama wijk. Hiervan nog snel een foto gemaakt bij het voorbij rijden. Toen wij er passeerden (op een zaterdag) was er ook een marktje bezig. Ook nog de moeite in Lissabon is ondermeer de bekende lift – Elevador de Santa Justa. Deze laatste ligt dan in een nòg andere wijk, met name Chiado en Santa Catarina.

Lissabon – Alfama

We zijn echter nog niet uitverteld. In deel 3 nog wat meer over Cascais zelf, waar we verbleven. Voor ons overigens ook, wat ons het meest deugd heeft gedaan deze zomervakantie.

En zie, het begint al te schemeren. De vuurtoren van Santa Marta in Cascais ⇓ roept ons alweer terug 😉.

Boa noite Portugal.

Cascais – Farol de Santa Marta

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meer lezen zoals dit?

5 redenen waarom Cascais (Portugal) de ideale vakantiebestemming is
Costa de Lisboa – een reisverslag (deel 1)

 

9 gedachten over “Costa de Lisboa – een reisverslag (deel 2)

    1. Oh ja die vuurtoren 😍. Een van de eerste plekjes die we mochten ontdekken bij aankomst tijdens onze eerste wandeling daar. Ik kan ernaar blijven kijken. Dank je wel.

      Like

    1. Ik heb het ook ergens toevallig gelezen Willy. Altijd interessant. En dank je voor dat compliment over die foto. Die avond was er een mooi zacht licht te zien. Een van de mooiste plekken die ik op reis al ooit ben tegengekomen.

      Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.